PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kako se samo počistilo sve do 195, uf…[smiley2][smiley2]

Kako se samo počistilo sve do 195, uf…[smiley2][smiley2]

kako je krenulo brzo ćemo probiti 200 kuna jer naivaca ima koliko hoćeš

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Počelo je opet krcanje, pola milijuna kn u par minuta.

Dosada danas dionica s daleko najvećim prometom na ZSE, četvrtina trgovine na ZSE otpada na PTKM.

Konacno zelena svijecica

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

Konacno zelena svijecica

istina, u moru crvenih, to ti je kao igla u plaštu sijena i drugih igala.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A
Stanje na dan: 03.11.2006

Naziv vlasnika računa Mjesto
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
SZIF D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
ŠKOJO FRANJO OSIJEK, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA

Toliko trgovanja a bez promjene u TOP 10.

Toliko trgovanja a bez promjene u TOP 10.

Znači da u Top 10 nije bilo panike…….niti će je biti. Oni ipak znaju više, “zna se”!

marcello

Danas sam cijeli dan bio poslovno odsutan. Tek sam sada u miru proučio današnje trgovanje, forum i napravio tehničku analizu.

Za početak zahvalio bih se Posejdon-u na podršci Petrokemiji u jednom zanimljivom slučaju koji će, nadam se, završiti pozitivno za dioničare Petrokemije.

Mislim da su najbolje argumente danas dali Pierre i mika i ako su njihove pretpostavke točne tada cijela ova priča oko katastrofičnih članaka o Petrokemiji kojih smo se načitali zadnjih dana i FI imaju smisla.

1. Umjetno radimo veliki gubitak i povećavamo vlasnički udio
2. čistimo bilancu od svih dubioza i kreće poslovanje s profitom
3. dobivamo odličnu cijenu u privatizaciji a u međuvremenu neko iz Ine ima zadatak plasirati teze o povećanju plina od 40% da se neko još dodatnu ukrca u dionice.

a u međuvremenu neko iz Ine ima zadatak plasirati teze o povećanju plina od 40% da se neko još dodatnu ukrca u dionice.

Ako tome pridodamo da danas nema nikakvih promjena u TOP10 pri SDA tada je to još dodatni argument ovim tvrdnjama. Prema prometima do utorka ako se netko iskrcavao trebale bi se vidjeti promjene. Čini se da su ovi u TOP10 jeftino podebljavali svoje pozicije.

Davorine, razočaran sam tvojim postovima zadnja dva dana na forumu. Zar si tako lako izgubio vjeru u Petrokemiju. Pročitaj svoje opservacije na ovu temu od prije par mjeseci.

Grafovi izgledaju dobro. Tehnički je Petrokemija nisko i počelo je lagano izranjanje iz oversold područja, slow stohastics (gledamo ga kao na brzu varijantu MACD krivulje) je jako nisko i pokazuje buy, MACD također nisko, zaustavljena distribucija.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Ako tome pridodamo da danas nema nikakvih promjena u TOP10 pri SDA tada je to još dodatni argument ovim tvrdnjama. Prema prometima do utorka ako se netko iskrcavao trebale bi se vidjeti promjene. Čini se da su ovi u TOP10 jeftino podebljavali svoje pozicije.

Bravo quark! Na to sam točno i ja mislio kada sam prije koji dan tražio komentar na top 10.
Ja osobno držim oko 80% portfelja u ptkm, trenutno pušim ali držim se do daljnjega.
Mišljenja sam kao i ti, da je doista tako velika katastrofa kakvom se želi prikazati da bi došlo makar do manjih promjena u top 10.
Ne znam tko je Škojo Franjo ali čovjek je na 9. poziciji, a drži i 2. poziciju u Beljetu. I tamo nema promjena!?
Nadam se samo da smo u pravu s ovom pretpostavkom [smiley8]

Ne zaboravimo da unatoč velikim gubicima PTKM još uvijek daleko ispod nominale i da će privatizacijom vjerovatno postići dobru cijenu. Ne prognoziram veći pad zbog strukture vlasništva već konsolidaciju oko 200 kuna
( 190-210 kuna )

Ne zaboravimo da dosta vrlo neuspješnih tvrtki ima tržišnu vrijednost iznad nominale.

Mislim također da bi smjena postojeće Uprave bila velik korak naprijed. jer postojeća Uprava nije spremna voditi ovu tvrtku na kvalitetan način.

New Report

Close