PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kao što su prešutno rekli rusi gruziji,
ako želite biti u europi onda plaćajte europske cijene

složio bih se da to ne bi smjelo utjecati na nas i naše tržište

Dva i dva su četri, ali ne uvijek

Evo jedan podatak koji povećava sumnje u manipuliranje financijskog izvještaja za 2006-09: u pozivu na glavnu skupštinu piše da je Petrokemija ostvarila gubitak u razdoblju od 1.1.2006-31.8.2006 od 85 097 149,83 Kn. U financijskom izvještaju navodi se gubitak u razdoblju od 1.1.2006-31.9.2006 od 85 278 000 mil Kn. Jednostavnom matematikom ispada da je gubitak u razdoblju od 1.9.2006 do 30.9.2006 svega 181 000 Kn. Znači da ispada: Gubitak 7 i 8 mjesec : 62,08 mil Kn (jer je gubitak u tromjesečju 62,28 mil Kn) Gubitak 9 mjesec :0,18 mil Kn Ispada da je gubitak u 7 i 8 mjesecu 2006 godine skoro jednak zbroju gubitaka za 2004 i 2005 godinu! Meni se čini da je gubitak namješten tako da se postigne nominalna cijena dionice od 270 Kn.

ova konstatacija je apsolutno točna, očito da je Vlada iz razloga pravljenja što većeg gubitka čekala dugo sa formalnim donošenjem odluke. Stvarno nije normalno naprašiti toliki gubitak u tom periodu i očto da su sve moguće stvari bacali u trošak ali pazeći da ne ugroze postojeće stanje jer iznos amortizacije to jako dobro pokazuje. Vjerovatno od sad pa nadalje kreće normalno poslovanje i pripreme za privatizaciju.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Uzmimo pretpostavku, neka ne poskupe plin. Zanima me kako će napraviti manji gubitak u zimskom periodu, ako su u ljetnom napravili rekordan? Ako naprave dobit svi ni oni trebali na sud, vrlo jednostavno. Oni su prevarili svoje dioničare. Što ako sam ja zbog njihovih smicalica trenutno u većem gubitku, tko će meni taj gubitak “sanirati”? Zašto su obmanjivali javnost?

Kolega Davorin, ja se u biti slažem sa tobom.
Ovo je čista katastrofa, i prvi sam napisao neki dan da za ovo treba letjeti cijela Uprava.

Cijenim što situaciju sagledavaš realno , premda si dioničar Petrokemije.
Nažalost ja ne vidim trenutno niti jednu pozitivnu stvar oko Petrokemije.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

davorin: ” Uzmimo pretpostavku, neka ne poskupe plin. Zanima me kako će napraviti manji gubitak u zimskom periodu, ako su u ljetnom napravili rekordan? Ako naprave dobit svi ni oni trebali na sud, vrlo jednostavno. Oni su prevarili svoje dioničare. Što ako sam ja zbog njihovih smicalica trenutno u većem gubitku, tko će meni taj gubitak “sanirati”? Zašto su obmanjivali javnost? ” Kolega Davorin, ja se u biti slažem sa tobom. Ovo je čista katastrofa, i prvi sam napisao neki dan da za ovo treba letjeti cijela Uprava. Cijenim što situaciju sagledavaš realno , premda si dioničar Petrokemije. Nažalost ja ne vidim trenutno niti jednu pozitivnu stvar oko Petrokemije.

ako malo bolje razmislimo o varijanti da je uprava po nalogu nekog sa strane napravila takav izvještaj stvar ima smisla a mislim da je to i jedini pravi odgovor jer nije moguće da je gubitak ovog kvartala toliko veći od istog prošle godine. definitivno je štelanje uz blagoslov države. Možda su ti ljudi zapravo mudriji nego što mislimo i možda su pripremili slijedeću situaciju:
1. Umjetno radimo veliki gubitak i povećavamo vlasnički udio
2. čistimo bilancu od svih dubioza i kreće poslovanje s profitom
3. dobivamo odličnu cijenu u privatizaciji

a u međuvremenu neko iz Ine ima zadatak plasirati teze o povećanju plina od 40% da se neko još dodatnu ukrca u dionice.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Kolega Davorin, ja se u biti slažem sa tobom. Ovo je čista katastrofa, i prvi sam napisao neki dan da za ovo treba letjeti cijela Uprava. Cijenim što situaciju sagledavaš realno , premda si dioničar Petrokemije. Nažalost ja ne vidim trenutno niti jednu pozitivnu stvar oko Petrokemije.

Ovo je ipak bilo spuštanje na zemlju, što će se u budućnosti događati ostaje nam samo saznati, ali sve ono što je napisano tek sad vidim da je bilo manipuliranje javnosti, odnosno namjerno plasiranje informacija kako bi se izigrali dioničari jer oni su i pratili te vijesti. Ostale stanovnike lijepe naše ionako zanimaju neki drugi problemi. Kažem, oni zaslužuju neke kazne od HANFE, kakve ne znam, ali prikazivanje takvog stanja u poduzeću je krajnji kriminal i smatram to nemogućim. Zašto i zbog čega ostaje nam tek da saznamo.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Izišao tek danas na 183 (a nisam paničario i izlazio prekjučer kad se moglo izići na 200), zaradio svega 20 soma (umjesto 120 da sam išao van na 235) i nije mi ni malo žao, jer niti je ovo danas bilo normalno, niti ova dionica za mene išta vrijedi! Ali lekciju sam naučio i od sada idem samo u fundamentima podržane firme… Samo za kraj sage o PTKM – na kraju svih priča o privatizaciji i pozitivnom poslovanju i sličnim sranjima netko će još grdo popušiti – većina onih koji će kupovati iznad 200+, a zaraditi manjina mahera, ali ovakve igre ipak nisu za mene – barem priznajem. Ciaos!

ako si zaradio onda se nemaš što žalit…i btw nije lijepo poslije pljuvati po dionici koja ti je ostvarila dobit.

ako si zaradio onda se nemaš što žalit…i btw nije lijepo poslije pljuvati po dionici koja ti je ostvarila dobit.

Nisam primijetio da je tango pljuvao po dionici, osim da je razočaran ovakvim potezima, kao i ja.

@Pierre

Bravo kolega, izvrsno zapažanje i nadasve dobar analitički um. malo je toga tu ovih dana.
I tako je naša petrica utrpala u tih 85 mil kn i boga i vraga…a realno ako je gubitak 9 mjeseca (u kojem bi trebao biti vidljiv utjecaj nekakvih većih cijena plina i/ili proizvodnje na maksimumu kapaciteta) na nivou od 200k…onda više ne moramo ništa reći zar ne?[smiley11]

ali ipak prodajte ljudi, jer ja bi ušao na malo nižim cijenama[smiley1]

@Pierre
Bravo kolega, izvrsno zapažanje i nadasve dobar analitički um. malo je toga tu ovih dana. I tako je naša petrica utrpala u tih 85 mil kn i boga i vraga…a realno ako je gubitak 9 mjeseca (u kojem bi trebao biti vidljiv utjecaj nekakvih većih cijena plina i/ili proizvodnje na maksimumu kapaciteta) na nivou od 200k…onda više ne moramo ništa reći zar ne?[smiley11] ali ipak prodajte ljudi, jer ja bi ušao na malo nižim cijenama[smiley1]

Pa vi morate da se šalite, kolega.200 se bliži..[smiley2][smiley2]

ne žuri mi se kolega…zašto da plaćam 12% na sredstva ako ne moram, zar ne…kada ocijenim da će tržište promjeniti smjer početi ću kupovati…za sada samo gledam (beholding[smiley2])
ako mi promakne petrica…sve ok, vidim ja još 2-3 potencijalke!

Kupuju oni Petrokemiju kao da je besplatna što je u redu jer je besplatna.

ako mi promakne petrica…sve ok, vidim ja još 2-3 potencijalke!

Evo kolega, iz moje arhive – podsjetnik na još nekoliko potencijalki http://www.poslovni.hr/Content/Print.aspx?Id=20594

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

New Report

Close