PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kako ce to utjecati na cijenu dionice neznam ja sam ju prodao na 194kako sam i napisao vama koji ste unutra cestitam a razlog zbog kojeg sam prodao je taj sto ce ptkm imati preko 50mil kn gubitka u ovome kvartalu i privatizacija je po mome jedino rijesenje ili to ili ce biti velikih velikih problema

Riješenje je dokapitalizacija,javit će se i domaći fondovi a moguće i koji strani…
naravno kako to uvijek biva mora se ponudit fer cijena,prije ove "šale o privatizaciji"cijena je već bila napuhana na cca 200 kn ,te je neka fer cijena 180-190 kn.
Međutim kako bi se privukao ogromni kapital cijena bi trebala biti s većim diskontom ,moja procijena bi bila od 110-130 kn.
Uzeo sam u obzir zadnje 3 godine ,znači vrijeme velikih gubitaka …
[thumbsup]

POKRET OTPORA

kako ce to utjecati na cijenu dionice neznam ja sam ju prodao na 194kako sam i napisao vama koji ste unutra cestitam a razlog zbog kojeg sam prodao je taj sto ce ptkm imati preko 50mil kn gubitka u ovome kvartalu i privatizacija je po mome jedino rijesenje ili to ili ce biti velikih velikih problema

Riješenje je dokapitalizacija,javit će se i domaći fondovi a moguće i koji strani…
[/quote]

I kako ce to pomoci deficitu proracuna ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

puna podrška klausu!
klaus ne dajte se pred pohlepnim kapitalom!
narod diljem lijepe naše je uz vas i radnike! [thumbsup]

Gledaj wein ja nisam nikakav pohlepni kapitalista i moja žena i ja godinama štedimo pošteno zarađeni novac i nećemo dopustiti da ovakav besprizorni tip ugrozi budućnost naše djece. On mora shvatiti da je moja obitelj vlasnik jednog dijela ptkm i da se to mora poštivati. On i njegova bratija su direktno ugrozili i same radnike ptkm poslovanjem prije koju godinu i nikada ga nisam čuo da je sazvao stožer za ispitivanje razloga velikih gubitaka 2009 i 2010. Kako on to tumači čuli smo kad je besramno lagao da su i druge firme u svijetu radile sa gubicima. Zašto nikad nije organizirao radnike i predložio da svoje dionice objedine u veliki vlasnički dio od 10% kojeg su mogli prodati po puno boljim cijenama. Boli njega briga za radnike u Kutini i zna on dobro što se radilo krajem 2007, 2008, 2009 u Kutini Ali to neće samo tako završiti. Mi ćemo znati svim legalnim sredstvima braniti naše interese. Dakle bez ikakvih poziva na balvane, nerede, tuču, prijetnje kao što dotični gospodin zagovara kad kao brani svoje interese.
[/quote]
Vaš link
Imati će što dotični gosp. Klaus reći, kad mu za mjesec dana poskupi plin.
Tko će mu onda krpati rupe po buđetu?? Isti oni kapitalisti, koje sad pljuje.
Bilo bi mu bolje da se rashladi uz jednu pivicu na balkonu i dobro razmisli što je sve napričao po Zagrebu, jer bi mu se moglo vratiti u glavu kao bumerang i prije nego što misli.

Natural Gas u sjevernoj americi zatvorio na $2.15. Je li ovo ATL ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

[/quote]

[/quote]

[/quote]

[/quote]

…dobit će na vremenu…
[thumbsup]

POKRET OTPORA

Da, ali tvoj graf ne ide do kraja quatera, od Januara su cijene jako rasle.

Skinuo sam ga s bloga, tad je to bio najduži raspon na indexmundi, ali u sljedećem komentaru je usporedba urea/RNG. U veljači 2012. je porasla cijena urea za 3.94%. U rujnu ’11 odnos cijene je bio 1.2596.

stvar sa plinom je jasna svugdje u evropi i svijetu osim kod nas. industrijski potrošači dobivaju jeftiniju cijenu plina koja im omogučava profitabilno poslovanje. nacionalne naftne kompanije i distributeri znači daju jeftiniju cijenu i nitko ne kuka kako je na gubitku jer je to vani tako regulirano. znači tako je kod nas ina trebala dati petrici jeftiniju cijenu plina ali nije pa čak ni ovaj ugovor zadnji nije po tržišnoj cijeni bar ja u to ne vjerujem.zašto klaus nije tu malo poviknuo kad se odlučivalo o novom ugovoru za plin. mogao je isto sazvati konferenciju i reči nedaju nam cijenu plina koja nam pripada i ugroževaju nam proizvodnju. a klausa bi pitao koliko se puta posvađao sa nenadićem dragičevićem ili polančecom zbog cijene plina umjesto da se svađa sa nama.
pozdrav

Slučaj Petrokemija: sukob interesa i taština

http://www.poslovni.hr/vijesti/slucaj-petrokemija-sukob-interesa-i-tastina-200655.aspx

KOliko bi vrijedila Petrokemija s LNG terminalom na Krku???
Ruski plin neće Petrokemiju dići nego će je uništiti isto kao što ruska formula uništava svo gospodarstvo koje ovisi o plinu.

po koliko je bio prosječan ulaz OMF u PTKM

to je jedan od razloga zasto sam vani sada privatizacija ili veliki uistinu veliki problemi pogledajte fjucurse kukuruz za ovu godinu kad sjetva u europi projde biti ce ureje i po 250dolara u USA i onda mogu profitabilno poslovati a nasa Petrokemija koliko ce placati plin ako cijena goriva ode na 120dolara samo uspordedbe radi prije 4godine dolar je bio 4.57 a danas je koliko a znamo kako se racuna cijena plina za PEtrokemiju a ona ovisi o dolaru i cijeni nafte

Koliko bi vrijedila Petrokemija s LNG terminalom na Krku???
Ruski plin neće Petrokemiju dići nego će je uništiti isto kao što ruska formula uništava svo gospodarstvo koje ovisi o plinu.
[/quote]

Cuj LNG terminali ce pomoci da se smanji razlika izmedju europskog i americkog plina.

Ali dvije stvari. Prvo oni grade terminale na zapadnoj obali. Plin je u US $2.15, u Europi $12, ali je u Japanu $18. I Azija ima veci potencijal za rast potrosnje plina.

Druga stvar, plin ce u Kitimat stici tak 2015-e.

New Report

Close