S druge strane, 2012. ne ide na ruku Petrokemiji (bar ne prvi kvartal, ne znam što će biti do kraja godine), i ako ostvare dobit u 2012., to će biti pravi uspjeh, ali ujedno i dokaz da Petrokemija može poslovati pozitivno i kad je država većinski vlasnik. Ipak, vjerujem da bi u rukama privatnog vlasnika poslovala još uspješnije.
Zasto im 2012-a ne ide na ruku i zasto ne prvi kvartal ? Po mom misljenju prvi kvartal bi trebao biti vrlo jak za proizvodjace gnojiva, a drugi soft.
Ja vidim masivan squeez out na cijenama gnojiva u prvom kvartalu jer su "popusili" svi oni koji su se kladili da ce se u sjevernoj americi ponoviti kisno proljece kao prosle godine.
Uz to cijene goriva su vrlo visoke sto podstice sijanje kukuruza za ethanol.
[/quote]
Istup Klausa je izazvao pravu revoluciju i mailovi Jagušta i Klausa pune se pitanjima dioničara. Onakve gadosti i bljuvotine nisu normalne i taj čovjek mora otići. Mislim da RH nema izbora i mora ovog gospodina maknuti bezuvjetno iz ove tvrtke. Želim reći da ovo nema nikakve veze sa poštenim radnicima u Kutini koji su i sami žrtve ovog besprizornog tipa jer im je zbog maestralnog poslovanja njega i njegovog kompanjona Mesarića u prijašnjim godinama smanjena plaća i tvrtka dovedena na rub opstanka. Čekamo objašnjenja gospodina Jagušta pa ako tu ne bude reakcije vjerujte da ćemo znati zaštititi svoje vlasništvo. Od nikoga ne želimo ono što nas ne pripada, ali nitko ne može uzimati naše.
http://fundamenta.files.wordpress.com/2012/03/ptkmv6.png
Server mi je izbacio grešku, nisam mogao dodat graf cijene plina.
O cornu, etanolu, sijanju i sadnji ovisi mnogo čimbenika (nije ni sezona sijanja svugdje ista), ali ukratko, natural gas US $90,18, russian natural gas $439,92, odnos 0.20, u feb’11 je bila afair .40. Odnos cijene ruskog plina i urea-e je u 1Q11 bila 1.13, 1.08, danas 0.82, 0.87.
Yara ima gnojaru i u Kanadi, plaća plin 5 puta manje nego ptkm.
Istup Klausa je izazvao pravu revoluciju i mailovi Jagušta i Klausa pune se pitanjima dioničara. Onakve gadosti i bljuvotine nisu normalne i taj čovjek mora otići. Mislim da RH nema izbora i mora ovog gospodina maknuti bezuvjetno iz ove tvrtke. Želim reći da ovo nema nikakve veze sa poštenim radnicima u Kutini koji su i sami žrtve ovog besprizornog tipa jer im je zbog maestralnog poslovanja njega i njegovog kompanjona Mesarića u prijašnjim godinama smanjena plaća i tvrtka dovedena na rub opstanka. Čekamo objašnjenja gospodina Jagušta pa ako tu ne bude reakcije vjerujte da ćemo znati zaštititi svoje vlasništvo. Od nikoga ne želimo ono što nas ne pripada, ali nitko ne može uzimati naše.
Tako je mika, čovjek mora odstupiti, pa čovjek je drugi čovjek u PTKM d.d. a čovjek otvoreno govori da je protiv kapitala, a pogledati ovo čovjek u Nadzornom odboru, revizijskom odboru, i komisiji za nagrađivanja i imenovanja!
http://www.petrokemija.hr/Default.aspx?tabid=150
To je strašno i nije niti čudno zašto se radnici boje u ptkm, jer ovaj se ponaša kao lokalni šerif u texasu u 18 st., i to sve na štetu dioničara, radnika i okoline.
puna podrška klausu!
klaus ne dajte se pred pohlepnim kapitalom!
narod diljem lijepe naše je uz vas i radnike! [thumbsup]
kako ce to utjecati na cijenu dionice neznam ja sam ju prodao na 194kako sam i napisao vama koji ste unutra cestitam a razlog zbog kojeg sam prodao je taj sto ce ptkm imati preko 50mil kn gubitka u ovome kvartalu i privatizacija je po mome jedino rijesenje ili to ili ce biti velikih velikih problema
kako ce to utjecati na cijenu dionice neznam ja sam ju prodao na 194kako sam i napisao vama koji ste unutra cestitam a razlog zbog kojeg sam prodao je taj sto ce ptkm imati preko 50mil kn gubitka u ovome kvartalu i privatizacija je po mome jedino rijesenje ili to ili ce biti velikih velikih problema
Ma moje skromno mišljenje je, da zbog iznimno visokih cijena gnojiva, prvi kvartal bi se mogao kretati oko 30 miliona kuna plusa.
Međutim, ova tvrtka ima potencijal za mnogo veće stvari, šteta da se vrti oko mrvica.
S druge strane, 2012. ne ide na ruku Petrokemiji (bar ne prvi kvartal, ne znam što će biti do kraja godine), i ako ostvare dobit u 2012., to će biti pravi uspjeh, ali ujedno i dokaz da Petrokemija može poslovati pozitivno i kad je država većinski vlasnik. Ipak, vjerujem da bi u rukama privatnog vlasnika poslovala još uspješnije.
Zasto im 2012-a ne ide na ruku i zasto ne prvi kvartal ? Po mom misljenju prvi kvartal bi trebao biti vrlo jak za proizvodjace gnojiva, a drugi soft.
Ja vidim masivan squeez out na cijenama gnojiva u prvom kvartalu jer su "popusili" svi oni koji su se kladili da ce se u sjevernoj americi ponoviti kisno proljece kao prosle godine.
Uz to cijene goriva su vrlo visoke sto podstice sijanje kukuruza za ethanol.
[/quote]
http://fundamenta.files.wordpress.com/2012/03/ptkmv5.png
[/quote]
Da, ali tvoj graf ne ide do kraja quatera, od Januara su cijene jako rasle.
puna podrška klausu!
Gledaj wein ja nisam nikakav pohlepni kapitalista i moja žena i ja godinama štedimo pošteno zarađeni novac i nećemo dopustiti da ovakav besprizorni tip ugrozi budućnost naše djece. On mora shvatiti da je moja obitelj vlasnik jednog dijela ptkm i da se to mora poštivati. On i njegova bratija su direktno ugrozili i same radnike ptkm poslovanjem prije koju godinu i nikada ga nisam čuo da je sazvao stožer za ispitivanje razloga velikih gubitaka 2009 i 2010. Kako on to tumači čuli smo kad je besramno lagao da su i druge firme u svijetu radile sa gubicima. Zašto nikad nije organizirao radnike i predložio da svoje dionice objedine u veliki vlasnički dio od 10% kojeg su mogli prodati po puno boljim cijenama. Boli njega briga za radnike u Kutini i zna on dobro što se radilo krajem 2007, 2008, 2009 u Kutini Ali to neće samo tako završiti. Mi ćemo znati svim legalnim sredstvima braniti naše interese. Dakle bez ikakvih poziva na balvane, nerede, tuču, prijetnje kao što dotični gospodin zagovara kad kao brani svoje interese.
Istina, Ameri mogu isporučiti jeftiniji plin Petrokemiji – čim izgrade plinovod ispod Atlantskog oceana.
Gnojivo je najjeftniji način transporta "plina".
Ni prva ni druga konstatacija ti ne stoji.
O cornu, etanolu, sijanju i sadnji ovisi mnogo čimbenika (nije ni sezona sijanja svugdje ista), ali ukratko, natural gas US $90,18, russian natural gas $439,92, odnos 0.20, u feb’11 je bila afair .40. Odnos cijene ruskog plina i urea-e je u 1Q11 bila 1.13, 1.08, danas 0.82, 0.87.
A s ovim sam sebi uskačeš u usta!
Htio sam te upozoriti da Čačićev put nema veze s Petrokemijom jer ako hoćeš uništiti Petrokemiju daj je na ruski plin tj rusima. Najveći problem u HR je trenutno tzv RUSKA formula, ako si zaboravio,
Hrvatskoj treba LNG terminal i diverzifikacija – sama LOKACIJSKA za LNG trminal i kvalitetan ugovor može bez ikakve privatizacije poduplati cijenu dionice.
Stoga – drž te se Klausa i ne samo rusima jer imaju preskup plin!
Savrseno je jasno da je u ovom trenutku puno jeftinije proizvoditi gnojivo u sjevernoj americi. U Alberti je plin oko $1.6, Oklahoma oko $2. Taj se odnos moze jos pogorsati jer rezerve goriva u Sjevernoj Americi rastu, a u Rusiji padaju. Havarija na Totalovoj platformi u sjecernom moru ce jos pogorsati situaciju kratkorocno.
Medutim, trziste koje PTKM snabdijeva trosi dosta gnojiva, a potencijalno bi novi vlasnik mogao uz to gnojivo prodati i dosta sjemena, pesticida, mehanizacije itd.. PTKM je dobar nacin za ulazak u to trziste i to ima odredjenu vrijednost.
puna podrška klausu!
Gledaj wein ja nisam nikakav pohlepni kapitalista i moja žena i ja godinama štedimo pošteno zarađeni novac i nećemo dopustiti da ovakav besprizorni tip ugrozi budućnost naše djece. On mora shvatiti da je moja obitelj vlasnik jednog dijela ptkm i da se to mora poštivati. On i njegova bratija su direktno ugrozili i same radnike ptkm poslovanjem prije koju godinu i nikada ga nisam čuo da je sazvao stožer za ispitivanje razloga velikih gubitaka 2009 i 2010. Kako on to tumači čuli smo kad je besramno lagao da su i druge firme u svijetu radile sa gubicima. Zašto nikad nije organizirao radnike i predložio da svoje dionice objedine u veliki vlasnički dio od 10% kojeg su mogli prodati po puno boljim cijenama. Boli njega briga za radnike u Kutini i zna on dobro što se radilo krajem 2007, 2008, 2009 u Kutini Ali to neće samo tako završiti. Mi ćemo znati svim legalnim sredstvima braniti naše interese. Dakle bez ikakvih poziva na balvane, nerede, tuču, prijetnje kao što dotični gospodin zagovara kad kao brani svoje interese.
[/quote]
ovakva hajka i haranga kakvu vodite protiv klausa obit će vam se ( i već vam se obija o glavu)…klaus je imao puno bolji nastup od xy-a i javnost je na njegovoj strani i strani radnika PTKM – 85% građana RH je PROTIV privatizacije PTKM i daje podršku radnicima…pa ajde da vidimo da li će se vlada usuditi ići kontra javnog mnijenja kad joj već i ovako pada podrška….
što se mene tiče, over&out na tu temu, svatko ima pravo na svoje stavove pa tako i ti