… ej na kojem katu radi, mora biti da je neko potkrovlje !! [smiley]
mora da je visoko jako visoko pokrovlje ili je u pitanju jarbol
http://www.youtube.com/watch?v=SKm5xQyD2vE
I onda jel ide ovo u privatizaciju ili ne ide??
Ima li tko neki info hoće bit kakav članak još uskoro i da li se isplati sad uletit?
Unaprijed zahvaljujem!
Ove godine ne ide u privatizaciju.
Ove godine će se samo pripremiti sve za brzu privatizaciju bez narodnih buna u sljedećoj godini.
Lovi na 200-220kn, ispod 200 mislim da neće.
Hahaha zazivanje Hanfe, ukidanja skrbničkih računa, automatskih naloga, manipulacija i plačka malih ulagača.. Sve je tu [lol]
Nakon jučerašnjeg intervjua Čačića, te njegovog gostovanja u Otvorenom, jasne su 3 stvari:
1. PTKM nije od strateškog interesa, privatizacije će biti, to je svima jasno, i to skoro što god mu to značilo
2. Postoji priličan niz zainteresiranih
3. Nikakva službena odluka još nije donesena, ali to smo znali i čistim uvidom na http://www.vlada.hr. Ne znam što ste mislili, da će on kad sleti iz Moskve reći prodano rusima, sad ću obavjestiti Milanovća..
Ja mislim da Ste u krivu kolega, kako to mislite da kompanija koja proizvodi glavni noseći element poljoprivrednog uzgoja , dakle proizvodnje hrane a hrana je nužna svim gradjanima jedne države – nije od strateškog značaja ? Jeste li vi pri sebi ??
Pa tako moze doce neka ruska kompanija ili ne daj Bože zapadna, i podici nam cijene hrane jos 20 % podizanjem troskova plina i konacne cijene gnojiva. Hocete li i onda pricati da nije strateska ?
Mislim da ce doci do velikih prosvjeda jos zbog ove pozicije Vlade, a svakim danom gube sve vise povjerenja zbog svoje taktike : "Lupi harač i sve rasprodaj", dok nam se broj nezaposlenih mladih ljudi iz dana u dan povecava kolega dragi. Dakle, bolje pitanje je : "Hoce li HNS i SDP ostati toliko dugo jos na vlasti da stignu privatizirati Petrokemiju?"
Labuđi pjev imaju špekulanti i fondovi………….. vidimo kako se bore protiv privatizacije……..
Željezo se kuje dok je vruće, pa bi tako trebalo i PTKM ubaciti u vatru(privatizaciju) dok postoji interes ovakvih renomiranih firmi i institucija poput EBRD-a,a čaćić nam je jučer otklonio mnoge dvojbe i javno potvrdio da je PTKM najpoželjnija udavača u RH!
Hahaha zazivanje Hanfe, ukidanja skrbničkih računa, automatskih naloga, manipulacija i plačka malih ulagača.. Sve je tu [lol]
Nakon jučerašnjeg intervjua Čačića, te njegovog gostovanja u Otvorenom, jasne su 3 stvari:
1. PTKM nije od strateškog interesa, privatizacije će biti, to je svima jasno, i to skoro što god mu to značilo
2. Postoji priličan niz zainteresiranih
3. Nikakva službena odluka još nije donesena, ali to smo znali i čistim uvidom na http://www.vlada.hr. Ne znam što ste mislili, da će on kad sleti iz Moskve reći prodano rusima, sad ću obavjestiti Milanovća..
Ja mislim da Ste u krivu kolega, kako to mislite da kompanija koja proizvodi glavni noseći element poljoprivrednog uzgoja , dakle proizvodnje hrane a hrana je nužna svim gradjanima jedne države – nije od strateškog značaja ? Jeste li vi pri sebi ??
Pa tako moze doce neka ruska kompanija ili ne daj Bože zapadna, i podici nam cijene hrane jos 20 % podizanjem troskova plina i konacne cijene gnojiva. Hocete li i onda pricati da nije strateska ?
Mislim da ce doci do velikih prosvjeda jos zbog ove pozicije Vlade, a svakim danom gube sve vise povjerenja zbog svoje taktike : "Lupi harač i sve rasprodaj", dok nam se broj nezaposlenih mladih ljudi iz dana u dan povecava kolega dragi. Dakle, bolje pitanje je : "Hoce li HNS i SDP ostati toliko dugo jos na vlasti da stignu privatizirati Petrokemiju?"
[/quote]
Đizs Krajst..
Samo sam sublimirao Čačićeve izjave.
A naravno da nije od strateškog interesa. Strateški interes je u ovom slučaju plin. I upravo nam se može dogoditi ovo što govorite u slučaju da se ne privatizira. Naime, PTKM nema plin, odnosno RH nema plin za PTKM, dakle PTKM i uspješnost njenog poslovanja ovisi ponajprije o cijeni plina koju nam rusi lupe. Ako ih naljutimo minus zbog cijene plina će biti takav da spasa više neće biti. Naravno onda se nećete pozivati na Klausovu demagogiju, već će te proklinjat Vladu kao danas radnici Kraljevice.. Srećom tu je Čačić pa do toga neće doći.
Dakle, RH kao vlasnik u potpunosti ovisi o tuđem plinu i njegovoj cijeni, a na njega ne može utjecat. Ili bi vi da plin koji koristimo za grijanje damo PTKM, a mi da se grijemo na skupi ruski? Eto tu vam je cijela mudrost. Ne želim nekome soliti pamet, ali pobogu ljudi pa otvorite oči!!
dakle PTKM i uspješnost njenog poslovanja ovisi ponajprije o cijeni plina koju nam rusi lupe. Ako ih naljutimo minus zbog cijene plina će biti takav da spasa više neće biti. Naravno onda se nećete pozivati na Klausovu demagogiju, već će te proklinjat Vladu kao danas radnici Kraljevice.. Srećom tu je Čačić pa do toga neće doći.
Tako je sve što propada proklinju vladu, a umjesto toga da vide nered u svojim redovima
Nadalje
Dakle, RH kao vlasnik u potpunosti ovisi o tuđem plinu i njegovoj cijeni, a na njega ne može utjecat. Ili bi vi da plin koji koristimo za grijanje damo PTKM, a mi da se grijemo na skupi ruski? Eto tu vam je cijela mudrost. Ne želim nekome soliti pamet, ali ljudi pa otvorite oči!!
Kako si rekao Srećom tu je Čačić pa do toga neće doći., ali ništa nije slučajno kako uspjeh tako i neuspjeh
Nema nikakve prodaje PTKM, samo ispitivanje javnog mijenja….političke igre već mnogo puta viđene…samo je narod ne prepoznaje.
Imam dojam da bi se ljudi koji očekuju laganu privatizaciju Petrokemije i podcjenjuju snagu sindikata u u istoj, mogli neugodno iznenaditi. Dajte, potrudite se malo pa proučite Sporazum o načinu privatizacije Petrokemije iz 1998-me.. Glavna stavka je da radnici mogu štrajkati zbog spora vezanog za promjenu vlasnika a da im je svaki dan štrajka plaćen! Može se diskutirati o tome koliko je takav sporazum bio legalan u to vrijeme, ali eto tada je vlada potpisivala svašta, jer im je jedini cilj bio da nemaju ljude na cesti da bi mogli pljačkati na miru i dalje.. Nije bez veze Linić u onom prvom mandatu tražio način da taj sporazum učini ništavnim.. Po mojoj procjeni, ništa se oko Petrokemije, barem javno, neće dešavati ove godine, najprije CO i HPB a onda će se vidjeti jer u Petrokemiji sindikati i udruga branitelja nisu baš mačji kašalj. Ja da sam u vladi uključio bih u cijeli proces i njih zbog mira u kući.. Konačno valjda to ima i nekog utjecaja na cijenu koju je novi vlasnik spreman platiti, tj. je li dobrodošao ili će ser morati tući sa sindikatom od prvog dana.
bravo, dobar post [thumbsup]
odlično napisano [thumbsup]
P.S. ovdje u zadnje vrijeme nevjerovatno puno djelitelja jedinica, pa zar ima toliko zavidnih ljudi koji na vrijeme nisu ušli u dionicu?
Ako ste pametni ovo su još vrlo niski ulazi (200-300 kn) za ovu priču [thumbsup]