Sada razumijem Klaus nema što raditi u d.d. kada otvoreno ovo govori u ime svih iz PTKM, jer najveća šteta dolazi upravo od njega.
“Mi u Petrokemiji mrzimo svaki kapital”, kazao je Klaus i pokupio pljesak okupljenih, “naročito onaj koji za rezultat ima jednostavnu stvar da je kapitalu bolje, a ljudima sve lošije”.
Ovim porukama pokazao je da je protiv svih radnika ptkm jer radnici ptkm su isto uložili svoj kapital u petrokemiju kupili dionice, stoga znači i mrzi i njihov kapital
http://danas.net.hr/hrvatska/mi-u-petrokemiji-mrzimo-svaki-kapital
Ovo je za izvanrednu sjednicu dioničara, inače ovakav stav bezuvjetno traži odstupanje Klausa iz nadzornog odbora PTKM d.d. i davanje odriješnice iz rada poduzeća!
Parola sve za preduzeće, preduzeće za ništa opa vidi Tesna Koža
.."To je odluka koja znači da hrvatska država želi dati odgovornosti ime i prezime. Ali tamo gdje postoje strateški interesi tamo, naravno, mora odgovarati za vlasništvo svih građana ove zemlje", rekla je Pusić.
I jučer je čačić ponovio da je država loš gospodar ,pa zašto je onda stavio svoje ljude u nadzorne odbore ako ništa ne rade i odgovaraju ,a primaju velike naknade !
Naravno stavio ih je i u NO ptkm da sisaju radnicima lovu za "ništa "?
Zna li on uopće šta priča i radi !?Očito ne ja to tvrdim već duže vrijeme…
Za mene je školovan političar pravi političar,a propali- radnik,obrtnik,ili vlasnik firme …
koji izlaz traži u politici …uvijek i samo uvijek propali slučaj.
[thumbsup]
1200 komada iskipano po kupnji! počeli su i veliki bježati van [undecid]
.."To je odluka koja znači da hrvatska država želi dati odgovornosti ime i prezime. Ali tamo gdje postoje strateški interesi tamo, naravno, mora odgovarati za vlasništvo svih građana ove zemlje", rekla je Pusić.
I jučer je čačić ponovio da je država loš gospodar ,pa zašto je onda stavio svoje ljude u nadzorne odbore ako ništa ne rade i odgovaraju ,a primaju velike naknade !
Naravno stavio ih je i u NO ptkm da sisaju radnicima lovu za "ništa "?
Zna li on uopće šta priča i radi !?Očito ne ja to tvrdim već duže vrijeme…
Za mene je školovan političar pravi političar,a propali- radnik,obrtnik,ili vlasnik firme …
koji izlaz traži u politici …uvijek i samo uvijek propali slučaj.
[thumbsup]
Ne grizi ruku koja te hrani!
Bez Čačića bi INGRA bila na 4,VDKT na 150,THNK ma 700 ,PTKM ispood 200,a domini efekt bi bio i na ostalim dionicama,a cjeloikupnio promet na burzi bi bio ne veći od sadašnjeg prometa petrice.
I zato dižem obe ruke za Čačića.Do sinoć mu i nisam bio naklonjen.Od sinoćč sam mu poklonjen,a poklonit ću se i niže,ako se on ne pokloni,naravno mislim na ove socijalistićke sindikate ispranih mozgova tipa Klaus ,Drpić ,Kamenskog,Uzorite i ostale balaste poslovne scene u Hrvatskoj.
Jako zanimljivo trgovanje danas!
P.S. A onaj brzopleto-optimistični se pomiče prema gore! 😀 Više nemamo po 1000 komada na 1000 kn, sada drži 1940 komada na 1399,85 kn. Baš me zanima kako je izračunao te lipe :rotfl:
P.P.S. E pa sada baš nitko ne može reći da nije imao likvidnosti, stvarno predivna trgovanja ovih dana!
@drago24
"1200 komada iskipano po kupnji! počeli su i veliki bježati van undecided"
Pa i ja imam toliko komada i ne smatram se velikim dioničarom i naravno ne pada mi na pamet sad prodavati.
I da, koja je granica između velikog i malog ulagača ako netko zna? Molim definiciju.
iskipavanj i prelazak u ht . ubiranje dividende pa natrag u ptkm.
jedan od scenarija
mali dioničari su oni koji imaju dionica u vrijednosti manjoj od 200.000 kuna
oprez za HT: predujam dividende već je isplaćen
Imam dojam da bi se ljudi koji očekuju laganu privatizaciju Petrokemije i podcjenjuju snagu sindikata u u istoj, mogli neugodno iznenaditi. Dajte, potrudite se malo pa proučite Sporazum o načinu privatizacije Petrokemije iz 1998-me.. Glavna stavka je da radnici mogu štrajkati zbog spora vezanog za promjenu vlasnika a da im je svaki dan štrajka plaćen! Može se diskutirati o tome koliko je takav sporazum bio legalan u to vrijeme, ali eto tada je vlada potpisivala svašta, jer im je jedini cilj bio da nemaju ljude na cesti da bi mogli pljačkati na miru i dalje.. Nije bez veze Linić u onom prvom mandatu tražio način da taj sporazum učini ništavnim.. Po mojoj procjeni, ništa se oko Petrokemije, barem javno, neće dešavati ove godine, najprije CO i HPB a onda će se vidjeti jer u Petrokemiji sindikati i udruga branitelja nisu baš mačji kašalj. Ja da sam u vladi uključio bih u cijeli proces i njih zbog mira u kući.. Konačno valjda to ima i nekog utjecaja na cijenu koju je novi vlasnik spreman platiti, tj. je li dobrodošao ili će ser morati tući sa sindikatom od prvog dana.
@drago24
"1200 komada iskipano po kupnji! počeli su i veliki bježati van undecided"
Pa i ja imam toliko komada i ne smatram se velikim dioničarom i naravno ne pada mi na pamet sad prodavati.
I da, koja je granica između velikog i malog ulagača ako netko zna? Molim definiciju.
Evo ja ću biti toliko slobodan pa objasniti razliku između velikog i malog dioničara. Veliki je onaj koji je visok cca 190 cm , težine nešto ispod 100 kg i da je onako , malo jači u ramenima [lol]
Mali je naravno onaj drugi koji nema te karakteristike [thumbsup]
[/quote]
E onda sam veliki ponosni dioničar [smiley]
STANJE,,,,Sve više i više je stranih firmi koje prodaju mineralno gnoivo,,2.grade se bio plinare kod kojih vam ostaje čisto gnoivo i netreba se kupovat umjetno,,cijena plina za par mjeseci raste.Onakav ispad direktora Petrokemije prema Bakiču je anti ulagački i nizak,na tv .Čačić vozi ravno i nestaje ako bude u vođenju države dosljedan kao u saobračaju bit če nam svima bolje ,,,, [proud]