Mislim da je najvažnija stvar a koju ovdje ljudi previđaju da je izjavio da PTKM nije nikakva firma od strateškog interesa za RH,i da je vlasništvo građana a ne tamo nekih sindikalaca ili zaposlenih, stoga nije teško iščitati da je za pravu cijenu itekako na prodaju!!! [cool]
Uz to, postoje zainteresirani za kupnju. Nije Vlada nutkala PTKM vec su se zaintersirani kupci javili.
Dvije jutarnje novosti:
Hoce li Vlada industriji povecati cijene plina?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/hoce-li-vlada-industriji-povecati-cijene-plina/606873.aspx
Kakve ovo veze ima s PTKM?
jasno je da je jaaako puno malih ulagača ušlo u PTKM nakon čačićve izjave da ide u rusiju prodati PTKM!
a sad nakon demantija da se o tome pričalo, jasno je da će jako puno ulagača i špekulanata požuriti šo prije izaći iz PTKM
jasno je da slijedi pad cijene PTKM na burzi
Ne mislim zbog toga sta je govorio o ptkm nego opcenito, ali taj cacic je zbilja lik i pol. osobno mi je zao svake sekunde koje on nije proveo na mjestu ministra gospodarstva u zadnjih 20g.
znam da to nije popularno reci za njega,al meni je to osobno najbolji nas politicar ikad. mozda ne ono drzavotrovac ali onako tip politicar/gospodarstvenik kakvog nismo imali.
slažem se.jest da je bahat, ide često na neku stvar običnim ,malim ljudima svojim izjavama, ali to je čovjek koji u ovom trenutku , uz čast iznimkama ( koje se mogu prebrojati na prst jedne ruke ) može povesti HR ekonomiju prema gore . pun je energije , razumije se u bit ekonomije , razmišlja potpuno jednostavno i ne komplicira .često razmišlja van političkih okvira , zato i ima problema sa političkim garniturama i sindikatima.
takvi ljudi nam trebaju, i što je više ovakvih Čačića, bit će nam bolje , svidjelo se to nekima ili ne .
[/quote]
Nije bio bahat, već nadmoćan.Jednostavan,jasan,konkretan,pragmatičan,logičan.
Bravo za Čačića.I hrabar.Interesira ga samo izlazak iz recesije i svjestan je da ga jediono rast BDP
ostavlja u sedlu.
Ne mislim zbog toga sta je govorio o ptkm nego opcenito, ali taj cacic je zbilja lik i pol. osobno mi je zao svake sekunde koje on nije proveo na mjestu ministra gospodarstva u zadnjih 20g.
znam da to nije popularno reci za njega,al meni je to osobno najbolji nas politicar ikad. mozda ne ono drzavotrovac ali onako tip politicar/gospodarstvenik kakvog nismo imali.
slažem se.jest da je bahat, ide često na neku stvar običnim ,malim ljudima svojim izjavama, ali to je čovjek koji u ovom trenutku , uz čast iznimkama ( koje se mogu prebrojati na prst jedne ruke ) može povesti HR ekonomiju prema gore . pun je energije , razumije se u bit ekonomije , razmišlja potpuno jednostavno i ne komplicira .često razmišlja van političkih okvira , zato i ima problema sa političkim garniturama i sindikatima.
takvi ljudi nam trebaju, i što je više ovakvih Čačića, bit će nam bolje , svidjelo se to nekima ili ne .
[/quote]
Bravo za Čačića.I hrabar.Interesira ga samo izlazak iz recesije i svjestan je da ga jediono rast BDP
ostavlja u sedlu.
[/quote]
za moderatora: jel se mogu sve ove rasprave o čačiću prebaciti na bez cenzure ili nešto slično? tema je PTKM, a ova veličanja lika i djela druga čačića od strane njegovih simpatizera polako postaju degutantna.
isto vrijedi i za kolegu iznad:
Prepoznati pravu ljepotu Petrokemije je predivno iskustvo.
No zahvaljujući g.Baki.cu i …
[rolleyes]
BTW. u sjeni svih ovih događaja..nije li za sutra najavljeno nerevidirano izvješće? Što da očekujemo? [cool]
[/quote]
ostavlja u sedlu.
[/quote]
… ja ga baš ne gotivim u njegovim javnim nastupima, ali… voli držati govore gdje on svima sve objašnjava. No međutim sinoć je svoju veličinu demantirao riječima "od svih velikih riječi i priča, najbolji je jedan mali posao.", te tako dao naglasak na praksu, a ne teoriju.
Moram ga pohvaliti.Dobronamjerno se rugao političarima, a onda i samom sebi.
@comodor
simpatizeri,ultimativni zahtjevi i komentari – u ovom konceptu je potpuno pogrešno pojmovno određenje i interpretacija kako Vama odgovara.
Želimo uživati u svakom novitetu koji nam dolazi ususret.
Slavimo javno izražavanje i manifestaciju snažnog srca, inovativnu svestranost, visoku razinu sposobnosti i filantropije…
Dajte nam javno Vašu viziju savršenstva i slavit će mo Vas.
Priuštite si malo više i uživajte sa nama.
Neznan šta bi tia znat.?…aktivan si skroz na temi….pa bi skoro mora znat
šta če pisat….
BTW. u sjeni svih ovih događaja..nije li za sutra najavljeno nerevidirano izvješće? Što da očekujemo? [cool]
[wink]
Neznan šta bi tia znat.?…aktivan si skroz na temi….pa bi skoro mora znat
šta če pisat….
[wink]
[/quote]
To već znamo.Gubitak u četvrtom kvartalu prošle godine i dobit od 107 mil kn za cijelu godinu.
Važnije pitanje bi bilo:Kakvo je bilo poslovanje u prvom kvartalu ove godine.
Prošle godine je dobit u prvom kvartalu bila 39,5 mil kn.Da li neki ozbiljan analitičar ima hrabrosti
i dovoljno informacija da nam izbaci taj podatak za prvi kvartal 2012.?
Meni bi bilo logično da bude gubitak Logičan nastavak predhodnog kvartala,ali ako se ide u prodaju
malo kozmerttčkog uljepšavanja zaista nebi škodilo!
…Čačiću je sinoć dobro došlo što ga "ugledna i profesionalna" novinarka HRT-e gospođa Hloverka nije upitala ni slova o najvažnijoj stvari ruskog posjeta "Južnom toku". E sad zašto je to tako vidjet ćemo, očito je vrlo osijetljivo pa je možda i pao neki dogovor da ne bude pitanja glede toga.
To je strateško pitanje da južni tok ide kroz Hrvatsku. To je glavna arterija ispod zemlje, kao što su auto ceste, luke, zračne luke na zemlji.
Nije bilo riječi ni o brodogradilištima, igradnji brodova za prevoz plina… građevinarstvu, prehrambenoj industriji. Čini mi se da je rekao da je bila 21 točka razgovora. Ako se realizira 15 BDP mora skočiti 5 % i pokrenuti sve ostalo !!!!
To već znamo.Gubitak u četvrtom kvartalu prošle godine i dobit od 107 mil kn za cijelu godinu.
Važnije pitanje bi bilo:Kakvo je bilo poslovanje u prvom kvartalu ove godine.
Prošle godine je dobit u prvom kvartalu bila 39,5 mil kn.Da li neki ozbiljan analitičar ima hrabrosti
i dovoljno informacija da nam izbaci taj podatak za prvi kvartal 2012.?
Meni bi bilo logično da bude gubitak Logičan nastavak predhodnog kvartala,ali ako se ide u prodaju
malo kozmerttčkog uljepšavanja zaista nebi škodilo!
Ne biti će plus u 1q, i upravo vlada koristi sinergijski efekt inozemnog tržišta jer za gnojarsku kompaniju posebno u ovo vrijeme može dobiti jako puno kapitala, ako se postavi kako treba i izabere partnera, win win situacija za sve……