PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neznam jel bila ova vijest:

http://www.seebiz.eu/seljacke-udruge-protiv-prodaje-kutinske-petrokemije/ar-30629/

Seljačke udruge protiv prodaje kutinske Petrokemije

Tvrd orah za svaku Vladu do sad.

čini mi se da je Zoki pritegao Čačića, SDP je protiv. to je i Jurčić rekao jučer.
evo i Klausa opet na TV

Ž.E.LJ.K.O K.L.A.U.S.-uno di noi! Nakon Matije Gubeca-novi borac za pravicu malog čovjeka!!!Hvala ti Željko za sve, Bog te poživio i nagradio!

Dobra

Poslije večerašnjeg nastupa gospodina Čačka vjerujem da je i gosp.Alfon shvatio što se događa.
Kakvo natjecanje slijedi: GAZPROM, EBRD, YARA, DRUGI RUSKI GNOJARI,……..
Trenutna vrijednost firme je 127 milja eura. Svatko neka sam procijeni da li je to smiješna cifra.
Također gosp. Klaus mislim da neće mirno spavati poslije nastupa gospodina Čačka.

Mika pitam se od kuda Čačić zna da ruski ministar energetike Sergej Šmatko nikada nije čuo za PTKM, ako nisu razgovarali o njoj………..hmmm
[/quote]
[lol]

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

Ako je rekao Čačić prije puta da ide sa pričom o Petrokemiji,a tamo o toga ni "P",tko može vjerovati da govori istinu da su i druge firme iz različitih zemalja zainteresirane za nju. On po meni hoće na špekulacijama podići tržište kapitala,jer s time ide i gospodarstvo gore.

Ja sam cuo zanimljivu teoriju od jednog prijatelja kojom on objasnjava Cacicevo ponasanje i sirenje optimizma. Po njemu Coning je zaglavio u neprodanim stanovima i nekretninama. Cacic je uspio progurati da drzava masivno subvencionira nove stambene kredite. Medutim to nije dovoljno da se pobudi visoka potraznja koja ce podici cijene nekretnina. Stoga je potrebno siriti price o stranim investicijama, novim zaposlenjima, i oporavku ekonomije kako bi ljudi bili optimisticniji i skloniji kupnji nekretnina.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Iako u Moskvi o Petrokemiji nije bilo ni riječi, Čačić spreman lomiti ‘bauk privatizacije’

http://www.business.hr/kompanije/iako-u-moskvi-o-petrokemiji-nije-bilo-ni-rijeci-cacic-spreman-lomiti-bauk-privatizacije

Ako je jedna Yara samo 36.2 posto u državnim rukama ostatak je u privatnom kapitalu zašto PTKM ne bi isto mogla biti oko 30 posto a ostatak neka strateški pokupuje na burzi…….
[/quote]

36,2%+6,3% (National Insurance Scheme Fund)
to je njihov mirovinski fond, u vlasništvu države…sveukupno 42,5%

Ipak, Petrokemija zanima mnoge, ne samo Ruse. „Zanima Norvežane, cijeli niz drugih velikih kompanija iz razvojnih banaka, EBRD ima jasan interes. Mi smo rekli da postoji interes cijelog niza kompanija. Ako dođe do te odluke. Da su i na tome apsolutno dobrodošle“, rekao je Čačić.
http://www.business.hr/kompanije/iako-u-moskvi-o-petrokemiji-nije-bilo-ni-rijeci-cacic-spreman-lomiti-bauk-privatizacije

Meni je ovo dovoljno jasno, oni koji se vataju na floskulu da nije bilo razgovora razmišljaju poput male djece….

vikinzi kupuju eure u posljednje vrijeme, kruna im je bila jako ojačala….možda nešto pretvore i u HRK, to ćemo vidjeti…
http://www.forexpros.com/currencies/eur-nok-advanced-chart

– Ako ovaj večerašnji istup Čačića ne aktivira mirovince, u bliskoj budućnosti bi mogli zbog propuštene prilike imati velikih problema.
– Čovjek je ono što je najvažnije za Petrokemiju rekao, kad su cijene plina niske, posluje s dobiti, čim rastu, Petrokemija leti duboko u minus.
– U svakom slučaju kako god ispalo, u Petrokemiji više ništa neće biti kao prije.

Mika pitam se od kuda Čačić zna da ruski ministar energetike Sergej Šmatko nikada nije čuo za PTKM, ako nisu razgovarali o njoj………..hmmm

Da, ovo je i meni palo napamet. 😀

Nisu pricali…mos misliti.

Ovo sto je pricano o Petrokemiji danas i o sindikatu, jasno implicira da se ide u stvaranje klime za prodaju drzvanog udjela u Petrokemiji. I to je ispravna odluka.

Bravo Čačiću .
On u ime vlade nudi projekte za investicije stranim investitorima , A oni ne da su zainteresirani več pokazuju interes i za ono što ne nudimo (PTKM) , i to ne jedni već više najačih igrača u toj branši .
U ovakvoj situaciji ni mnogo jače ekonomije od naše to nebi odbacile .
Zato mislim da je ovo prilika , ali ne i jedina .
Uskoro slijede još neke . Sretno !

Evo vam jedan potpuno objektivan pogled na ovu privatizacijsku pricu koja iskace iz pastete…

-cacic je odlucan da petrokemiju treba privatizirati
-interesa nece faliti kao on kaze
-izgleda da ce rusi biti glavni favorit – njegova teza da petrokemiji treba partner s plinom

Doista ce ovdje biti zanimljivo do kraja godine!

P.s. Nemam PTKM-R-A

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

mika
Poslije večerašnjeg nastupa gospodina Čačka vjerujem da je i gosp.Alfon shvatio što se događa.
Trenutna vrijednost firme je 127 milja eura. Svatko neka sam procijeni da li je to smiješna cifra.
Također gosp. Klaus mislim da neće mirno spavati poslije nastupa gospodina Čačka.

kolega BIgBoss
rekao je da pretpostavlja da nikad nije ni čuo za PTKM!!LOL ali dobar pokušaj!!
(a niste čuli kad je rekao:da plin ide gore,do početka lipnja,a znamo da kad cijene energenata odu gore da je PTKM automatski gubitaš)!??!

cash je cash,a sve ostalo je sex!

[/quote]

Sve je jasno. Objektivno ovo je savršeno objašnjeno što slijedi u ovom procesu privatizacije. Naravno da se razgovoaralo i naravno da ti razgovori traju jako dugo. Podsjećam na određene kontakte u Austriji na vrlo visokom nivou.
Tko i dalje misli da ptkm vrijedi 127 milja eura nema mu spasa. To znači da 75% vrijedi 95 milja eura.
Pa to će Rusi od sramote dići bar 4 puta.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Evo opet prvi komentar na tome blogu i piše:
"Nisam zaboravio da je Norveška odnosno “Ministry of Trade and Industry” najveći dioničar Yare, niti da je ruska vlada vlasnik 50.002% dionica Gazprom
Ocito je da dosta ljudi barata u javnosti sa info o Yari kao drzavnoj

Tko je, po tebi, najveći dioničar Yare, ako nije “Ministry of Trade and Industry”?
[/quote]

Prijatelju, jel mi vjeruješ da mi je suza krenula. Da sam dočekao da i ti pišeš pozitivno o ovoj tvornici. Da si tu sad bi te zagrlio. Naravno bez ikakvih primisli u onom smislu. To se nemoraš bojat.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Iz razgovora je bilo razvidno da se ne boji reakcije sindikata (usporedba sa privatizacijom CROS-a), niti ima ikakve dvojbe da bi Petrokemiju trebalo privatizirati.

Jedino sto ce se malo pricekati s obzirom da jos nisu u Vladi sluzbeno raspravljali o samoj privatizaciji.
Strpljen, spasen….

New Report

Close