Jel se vama ćini da Čačić upravo govori FO sindikatima i agresivno nagovještava čvst stav ZA prodaju?
dokle se očekuje sutra pad dionice PTKM nakon priznanja Čačića da o PTKM u Rusiji UOPĆE NISU RAZGOVARALI!?!?
iz Novog lista
Josipović: Petrokemiju treba privatizirati samo ako je to isplativo
Dakle treba vidjeti da li je privatizacija isplativa?
Kome isplativa?
Kako se provjeri da li je neka privatizacija isplativa?
Pobogu ovaj nas predsjednik ponekad stvarno prica gluposti. Ako nemas pametno misljenje, reci: "Gospodarska politika je u domeni Vlade, a ne Predsjednika te bi svako mjesanje u gospodarsku politiku moglo biti interpretirano kao zadiranje u tudje podrucje i stvaranje pritiska u ovim osjetljivim trenucima…" Ili tako nesto slicno.
A on o isplativosti…
Čudno je kako Guruova sekta pri ulaganju u dionice gleda samo preuzimačku premiju a fundamenti pri tome nisu bitni.
Očito ne vjeruju da PTKM dugoročno može biti profitabilan i ostvariti dobar povrat svojim ulagačima,već im je jedini exit prodaja kompanije.
Stoga im predlažem,a vidim da imaju neke ideje oko pokretanja fonda da se bace u osnivanje lešinarskog (vultures) fonda.skroz je u skladu sa njihovom ulagačkom strategijom.
http://en.wikipedia.org/wiki/Vulture_fund
Sinko koji je tvoj problem? Pomiri se stim da ćemo mi ovdje lovu zaradit ili odmah ili malo kasnije.
Možda ti radiš u nekon lešinarskom (mirovinskom) fondu?
Jel se vama ćini da Čačić upravo govori FO sindikatima i agresivno nagovještava čvst stav ZA prodaju?
Svima je to jasno i fondovima i špekulantima!!!!!!!!!!!!!!
Yara izjavi traži mogućnosti za rast i nisu odbacili navode Čačića, nadalje Rusi na ruskim stranicama raspisali se o Petrokemiji, nadalje i dr. ponudači, a Čačić mirno kaže ptkm nije strateška što znači prodaje se tko da najveću cijenu!! [lol]
[thumbsup]
Čačić je odličan iako mislim da ne razumije HT okolnosti pa lupa napamet.
Možda je jedina nada za RH gospodarstvo u ovim vremenima iako priča s PTKM je pala.
Cacic:
– Petrokemija nije ni blizu strateska firma
– da, ima dobit prosle godine, ali premalu na 3 milijarde prihoda i poskupljenjem plina mogu opet imati gubitke
– Sindikati i radnici mogu pricat i vikati, ali ako Vlada tako odluci, ide privatizacija
– imamo nekoliko ponuda (nismo trazili nego su firme same dosle. Znaci jaaako zainteresirane)
– potrebne veeelike investicije (Petrokemija nema ta sredstva)
Ide to u privatizaciju…
Poslije večerašnjeg nastupa gospodina Čačka vjerujem da je i gosp.Alfon shvatio što se događa.
Kakvo natjecanje slijedi: GAZPROM, EBRD, YARA, DRUGI RUSKI GNOJARI,……..
Trenutna vrijednost firme je 127 milja eura. Svatko neka sam procijeni da li je to smiješna cifra.
Također gosp. Klaus mislim da neće mirno spavati poslije nastupa gospodina Čačka.
Petrokemija nije ni blizu strateška firma,i plin poskupljuje do početka lipnja:a sam Č… rekao da ak plin ode gore Petrokemija je gubitaš,pa tko bi onda bio zainteresiran?? LOL omg! LNG Omišalj je spominjao kao "kolač" koji zanima Ruse..e dec deca! aj laku noć
Poslije večerašnjeg nastupa gospodina Čačka vjerujem da je i gosp.Alfon shvatio što se događa.
Kakvo natjecanje slijedi: GAZPROM, EBRD, YARA, DRUGI RUSKI GNOJARI,……..
Trenutna vrijednost firme je 127 milja eura. Svatko neka sam procijeni da li je to smiješna cifra.
Također gosp. Klaus mislim da neće mirno spavati poslije nastupa gospodina Čačka.
Mika pitam se od kuda Čačić zna da ruski ministar energetike Sergej Šmatko nikada nije čuo za PTKM, ako nisu razgovarali o njoj………..hmmm
Evo opet prvi komentar na tome blogu i piše:
"Nisam zaboravio da je Norveška odnosno “Ministry of Trade and Industry” najveći dioničar Yare, niti da je ruska vlada vlasnik 50.002% dionica Gazprom
Ocito je da dosta ljudi barata u javnosti sa info o Yari kao drzavnoj
Tko je, po tebi, najveći dioničar Yare, ako nije “Ministry of Trade and Industry”?