PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kako to da je ptkm dobra rusima a nije nama?
Kako to da je dobra Yari a nije nama?
Zašto Norveška ne privatizira svoju Yaru?

Pa zato što se nacionalno blago NE prodaje?
Prodali smo Inu, Ht, banke….zar i ovog posljednjeg velikog izvoznika trebamo dati u tuđe ruke, o kojem ovisi čitava Kutina?

Pa čiji su to interesi?
Ja i nemam pertokemiju, ali opet kao HRVAT brinem o našim nacionalnim interesima, o kutinskoj djeci o našoj djeci!

Svakom pravom HRVATU ovi filmovi će izmamiti suze na oči, s kojim žarom su se ovi ljudi i radnici branili za svoja prava, svoj kruh

To da si ti pravi HRVAT ne sumnjam jer lažeš s time si se dokazao
pogledaj za dvije stranice vlasničku strukturu yare pa se uvjeri čija je
A i u brodogradnji čuvamo radan mjesta pa smo u minusu 35 milijardi kuna a braća Žužul maste brk 🙂

U svakom našem državnom poduzeću se samo KRADE i ništa drugo ne radi
zato bi ja sve prodao pa čak i SABOR pa da vidimo onda tko će da krade

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ekskluzivno-cacic-o-petrokemiji-s-rusima-nismo-ni-razgovarali-ali-ona-zanima-mnoge.html [thumbsup]

Ljudi pušu na hladno? Netko će doći tamo, ostavit novac, i napraviti skladište?

Nema nikoga tko je spreman koju dati milijardu za skladište. Naravno, ovdje o skladištu nema ni govora

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ekskluzivno-cacic-o-petrokemiji-s-rusima-nismo-ni-razgovarali-ali-ona-zanima-mnoge.html [thumbsup]

Ljudi pušu na hladno? Netko će doći tamo, ostavit novac, i napraviti skladište?

Nema nikoga tko je spreman koju dati milijardu za skladište. Naravno, ovdje o skladištu nema ni govora
[/quote]

… hoće, hoće i ne samo skladište. Morat će se tamo praviti i industrijski kolosjeci, cestovni prilaz, novi pogoni…. bit će tu svega [thumbsup]

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Ovoj Vladi nije u interesu totalna mobilizacija radnika, seljaka, političara, velikih proizvođača hrane i sl, nikome sada sa 350 tisuća nezaposlenih nisu u interesu peticije, prosvjedi, referendumi i sl i zato je po 3 put u povijesti radnik i seljak iz Kutine pobijedio i zato je sinoć jedan mali čovjek dočekan kao heroj u svome gradu.

Da se nisu svi digli na noge privatizacija bi prošla glatko, a ovako treba čekati neka bolja vremena u kojima će kapitalizam pokazati svoj socijalni obris baš kao i u Norveškoj i Švetskoj ili Švicarskoj a onda će biti mjesta za strateške partnere i sl.

To tih vremena dionica će sigurno rasti i bez privatizacije jer fundamenti pobjeđuju na duge staze a špekulacijama pobjeđuju samo sretni , spretni, a možda nije zgorega biti i kompjuterski educiranim i opremljen.

p.s.
Moje mišljenje da je probni balon pušten preko jednog čovjeka, a sad kako će možda on ili možda netko drugi obraniti cijenu dionice ostaje da vidimo.

Ovo je moje mišljenje i isto nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica ptkm-r-a. Osobno imam interes da dionica ptkm raste.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Odluka će biti brzo donesena .

Kako imamo više zainteresiranih , onda će i ponuda biti bolja .

Hoće li ove godine doći do te odluke?(do privatizacije) Čačić odgovara

To će Vlada odlučiti. Što se mene tiče, mislim da je to potpuno jasno. Mi kapital koji imamo, svi hrvatski građani, a njih predstavlja Vlada, ne koristimo na korist ove zemlje. To nije ničije privatno vlasništvo, pa ni zaposlenih u Petrokemiji.

To je izjavio 2 čovjek u RH…. sve jasno

To će Vlada odlučiti. Što se mene tiče, mislim da je to potpuno jasno. Mi kapital koji imamo, svi hrvatski građani, a njih predstavlja Vlada, ne koristimo na korist ove zemlje. To nije ničije privatno vlasništvo, pa ni zaposlenih u Petrokemiji.

Sve jasno da ništa nije jasno

Je li Petrokemija uopće bila u tom katalogu, na ljestvici među 10 što ste Rusima ponudili?

Ne, uopće. Petrokemija uopće nije bila na dnevnom redu, nije bila tema razgovora

a u petak prije puta ova spika:

Radimir Čačić: Priča s Petrokemijom mogla bi biti teška nekoliko stotina milijuna eura !

TKO JE TU LUD

pa šta najavljuješ pregovore s rusima o nečemu što nije bila tema.

znao sam da mulja, čim se uzmuco na javljanju uživo, počeo je baljezgati kao svi su zagrizli za Croatiu.

eto sposobnih političara, on ode na razgovore o nečemu a nisu se niti dotakli tog razgovora

još će na kraju reči da uopće nisu razgovarali nego su se pantomimom sporazumjevali.

Očito je da ide privatizacija čim prije, jer odgovara na pitanje

Što prije to bolje?

Sigurno da se sa stanovišta stavova što prije to bolje, a realizacija, u pravom trenutku, nema panike.

To tih vremena dionica će sigurno rasti i bez privatizacije jer fundamenti pobjeđuju na duge staze

Da fundamenti pobjeđuju naravno da se slažem, da meni izgleda jasnim da što se tiče "cijene dionice" privatizaciju ne trebamo također bih se mogao složiti (ne samo što imamo fundamente nego su oni i "nezavisno potvrđeni" kroz tu zainteresiranost preuzimača o kojoj Čačić govori, a i malo je skrenuta pažnja na to svekolikoj hrvatskoj i međunarodnoj javnosti itd.), međutim kako nisam samo dioničar Petrokemije nego i informirani i dobronamjerni građanin ove zemlje, pored tog svog "cjenovnog interesa" imam i neke druge interese! Imam interes u razvoju hrvatskog gospodarstva općenito, promjeni "gospodarske politike" ove zemlje (u smijeru privatnog poduzetništva, slobodnog tržišta, minimalnog utjecaja države) i sl.

Obzirom na svoje druge interese ja ne mogu biti tako uskog pogleda pa biti zadovoljan "samo cijenom", moji interesi koji su puno širi od "samo cijene" mogu biti zadovoljeni ovdje jedino na način da se izvrši ta velika kvalitetna privatizacija. Jer to jedino jamči ne samo sigurniju opstojnost nego bitan rast Petrokemije, time doprinos rastu hrvatskog gospodarstva (dodatni doprinos popravljanju trgovinske bilance što dalje opet ima svoje pozitivne posljedice koje se indirektno prelijevaju na puno toga, posredno čak i na kamatne stope a koje su opet za sve dodatni pozitivni impuls), čak i bolje punjenje tog nesretnog proračuna dugoročno gledano (kroz bolju zaposlenost, više uplaćenih poreza itd. nego u alternativnom slučaju), potom indirektan umjereni srednjoročni utjecaj ("multiplikativni efekti") na druge grane kroz te procese (koji inače ne bi bili mogući domaćim kapitalom u tom objujmu, jer taj domaći kapital ne donosi i tržište ili sirovinu) investiranja u podizanje efikasnosti i podizanje kapaciteta (jer će i tu vjerojatno raditi neke hrvatske firme na tome, a "statistički" će se svakako računati u "investicije" tj. u BDP, tj. imati će više od "tek statističkoga" utjecaja kroz kamatne stope itd. ), i na posljetku ne manje važno od svega ovoga dugoročnoga i srednjoročnoga: donosi to čak i neke milijardice u proračun RH već kratkoročno, i to ne bilo kada – baš sada kada je taj novac najpotrebniji!! I ne bilo kako! Nego na način da se prodaje ono "što je na visokim valuacijama globalno" umjesto alternativa koje su trenutno globalno "nisko valuirane".

A osim toga što će država tako nešto utržiti (to se opet itekako tiče mene, kao i svakog građnina, itekako mi je to u interesu u ovom delikatnom povijesnom trenutku), čak postoji šansa da će i mali dioničari nešto od toga utržiti (nije vrag da nitko neće pristati na javnu ponudu?!) prodajom kapitalu koji dolazi iz vana, tj. naše "cijene" neće biti samo cijene nego će biti svježi keš došao iz vana (baš sada kada je to jako potrebno!) a koji se dalje može reinvestirati u Hrvatskoj! Netko će reinvestirati na ZSE (nemojte to podcijenjivati, ako znate koja je svrha tržišta kapitala, onda to nikako ne možete podcijenjivati!) a netko će (što vam je možda bliže, ali nije ništa važnije!!!) investirati i van ZSE u neke druge biznise, možda neke visoko-tehnološke startupe? 😉

Tako da, koliko god "usko gledano kao dioničar" ja mogu biti zadovoljan "viskom cijenom i bez privatizacije", kao građanin RH koji o nečemu ipak razmišlja i o nečemu se ipak brine… nikako, ali baš nikako ne mogu biti zadovoljan samo time.

Jedino što me kao građanina može tu jako razveseliti i dati mi nadu za neko bolje sutra je da dođe baš do takve privatizacije kakvu ovdje planiramo.

Nadalje, pričao sam nešto i promijeni svijesti, e to… to što bi se dogodilo ovom transkacijom, to "vrijedi" bar još toliko kao sve ove gore spomenute milijarde "i njihovi multiplikativni efekti". I zato, bilo bi krajnje neodgovorno od mene biti zadovoljan "samo sa viskom cijenom bez privatizacije", ovo "bez" je nedopustiva neodgovornost i nebriga za budućnost Hrvatske. Nema "bez". Nisu mi dovoljne samo "te cijene", dovoljno će tek biti kada osim tih uskih cjenovnih interesa dobijemo i one druge stvari koje donosi ovakva privatizacija.

Onaj koji to ne razumije, mislim da bi bilo pristojno da malo prouči materiju, činjenice, i da onda razgovoramo, jer ovo postaje već vrlo neukusno. Na ovaj način buniti se protiv stvari koje su sveopći interes, to je jednostavno rečeno: vrlo neukusno (da ne upotrijebim neke druge riječi, mislim da je ovo dosta. Uzmite knjigu u ruke, kalkultor u ruke, fin.izvještaje Petrokemije i konkurenata u ruke, uzmite potrebne statističke podatke u ruke, proučite neke zanimljive trendove… i onda razgovarajmo, jer ovo već nije u redu. Da za nešto što je win-win-win imamo ovakve “protivnike”, mislim da to nije baš normalno. Ne znam gdje i kakvo opravdanje možete imati za biti protiv nečga što je win-win-win za sve strane, nešto što je opsegom i dubinom ovih efekata zapravo “stvar od najvišeg nacionalnog interesa”. To je gospodarstvo po definiciji, a ovo ima takve duboke efekte na budućnost našeg gosdpodarstva. Nemojte oduzimati Hrvatskoj budućnosti!).

Malimačak kaže da će Petrokemija u stečaj, Goran da nema ništa od privatizacije, a ja..

http://fundamenta.wordpress.com/2012/03/28/petrokemija-posao-desetljeca-u-kojem-svi-dobivaju/

Kerum će morati kupiti ralice. 😀

New Report

Close