PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@croblack
ako mozes malo pojasnit kako to mislis da je doslo do pada na malom prometu?

danasnji promet je 3.011.756,64 uz pad od -6,45% .

a sve ostalo je statistika…

vjeruj mi, isplati se cekati, pa makar cekali i godinama...

Komentirao sam trgovanje u 2 faze danas, prva – pad do 170 i druga faza oporavka od 170 do 190.
Pad do 170 je ostvaren na malom prometu dok je veći dio današnjeg prometa od preko 2 milijuna kn ostvaren u toj fazi oporavka od 170 do 190.

Izišao tek danas na 183 (a nisam paničario i izlazio prekjučer kad se moglo izići na 200), zaradio svega 20 soma (umjesto 120 da sam išao van na 235) i nije mi ni malo žao, jer niti je ovo danas bilo normalno, niti ova dionica za mene išta vrijedi! Ali lekciju sam naučio i od sada idem samo u fundamentima podržane firme…
Samo za kraj sage o PTKM – na kraju svih priča o privatizaciji i pozitivnom poslovanju i sličnim sranjima netko će još grdo popušiti – većina onih koji će kupovati iznad 200+, a zaraditi manjina mahera, ali ovakve igre ipak nisu za mene – barem priznajem. Ciaos!

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

Svaka čast Tango, donio si odluku i izvršio je.
A to je najvažnije. Osim toga svaka prodaja je dobra i sad si jači.
Nemaš što žaliti, na dobrom si putu a školu si prošao, njen teži dio. Dalje će sve biti lakše.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Izišao tek danas na 183 (a nisam paničario i izlazio prekjučer kad se moglo izići na 200), zaradio svega 20 soma (umjesto 120 da sam išao van na 235) i nije mi ni malo žao, jer niti je ovo danas bilo normalno, niti ova dionica za mene išta vrijedi! Ali lekciju sam naučio i od sada idem samo u fundamentima podržane firme… Samo za kraj sage o PTKM – na kraju svih priča o privatizaciji i pozitivnom poslovanju i sličnim sranjima netko će još grdo popušiti – većina onih koji će kupovati iznad 200+, a zaraditi manjina mahera, ali ovakve igre ipak nisu za mene – barem priznajem. Ciaos!

Brzo ste promijenili mišljenje kolega , danas ranije mislili ste da treba držati do daljnjega….
ili ste se prilagodili situaciji , odnosno , ono što ja zovem improvizirali ste, ako je tako to je dobra osobina koju posjedujete.

Ne treba gubiti optimizam , svako novo ulaganje za koje se u datom trenutku procijeni da je isplativije od dosadašnjeg , je dobro riješenje, makar iz dionice izlazili sa gubitkom , ili u vašem slučaju sa manjim dobitkom nego što ste očekivali.

I ja sam svoju Plivu prodao na 730 , a mogao sam i dalje čekati, i zaraditi više ( toga sam bio svjestan ).
ali odlučio sam uložiti na drugu stranu i ispalo je upravo to – višestruko se isplatilo nego da sam ostao čekati Plivu.

[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

kolega cartman mislim da vi jednostavno ne želite neke stvari duboko sagledavati. Prvo da se razumijemo, a to možete i vidjeti kou stranicu prije, nisam mišljenja kako je ovo super tvrtka i kako je dobro biti njen dioničar iako trenutno mislim da se može ovdje profitirati. A osnovno razlog ovakvog gubitka je svima jasan koji su pročitali poziv na god. skupštinu – pa zar nije i vama malo neobično da neko u jednom kvartalu iznenada ostvari gubitak da to nije normalno – pa malo proučite izvješće i usporedite s onim što piše u izvješću pa će možda biti malo jednostavnije. Mišljenja sam da se previše držite jedne strane i činjenica da je PTKM gubitaš od svog osnutka još u bivšoj državi. To stoji, ali nije razlog da se stvari ne mogu zbog toga promjeniti – ne preko noći i ne ove godine pa ni iduće, ali da ste toliko pesimitični to ne mogu shvatiti – zašto?

strpljen - spašen![color=blue][/color]

treba usporediti sa onim što piše u pozivu za skupštinu….

Ovo je ispravka prethodnog posta!

strpljen - spašen![color=blue][/color]

http://www.vjesnik.hr/html/2006/11/02/Clanak.asp?r=gos&c=4

“…Zato je o predloženom poskupljenju plina u ponedjeljak raspravljao Nadzorni odbor kutinske tvornice i obrazloženja vezana uz cijenu plina uputio premijeru Ivi Sanaderu, potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu te ministru gospodarstva, rada i poduzetništva Branku Vukeliću, jer je Petrokemija u većinskom državnom vlasništvu. To su, kažu u kutinskoj tvornici, učinili zato što bi takvo poskupljenje ugrozilo strateške interese hrvatske poljoprivrede, koja je još daleko od predratne godišnje potrošnje gnojiva od 800.000 tona. Naime, iz Petrokemije napominju da projekti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva predviđaju da hrvatska poljoprivreda troši i do milijun tona mineralnih gnojiva na godinu, jer je potrošnjom među posljednjima u Europi.

Mislim da je ovdje ključno nekoliko stvari:
1. Petrokemija još uvijek u državnom vlasništvu (gubici nisu toliko bitni, većina državnih firmi je prije privatizacije poslovala sa gubitcima), prodajom firme novi vlasnik sigurno zna na koji način će firmu učiniti profitabilnom.
2. Država kupuje dionice po 270 Kn što je još uvijek dosta više od tržišne cijene.
3. Gnojivo Hrvatskoj i regiji treba i trebat će ga još više.

U svakom slučaju riskantna dionica ali i potencijalno vrlo profitabilna.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Evo jedan podatak koji povećava sumnje u manipuliranje financijskog izvještaja za 2006-09:

u pozivu na glavnu skupštinu piše da je Petrokemija ostvarila gubitak u razdoblju od 1.1.2006-31.8.2006 od 85 097 149,83 Kn.
U financijskom izvještaju navodi se gubitak u razdoblju od 1.1.2006-31.9.2006 od 85 278 000 mil Kn.
Jednostavnom matematikom ispada da je gubitak u razdoblju od 1.9.2006 do 30.9.2006 svega 181 000 Kn.

Znači da ispada:

Gubitak 7 i 8 mjesec : 62,08 mil Kn (jer je gubitak u tromjesečju 62,28 mil Kn)
Gubitak 9 mjesec :0,18 mil Kn

Ispada da je gubitak u 7 i 8 mjesecu 2006 godine skoro jednak zbroju gubitaka za 2004 i 2005 godinu!

Meni se čini da je gubitak namješten tako da se postigne nominalna cijena dionice od 270 Kn.

Brzo ste promijenili mišljenje kolega , danas ranije mislili ste da treba držati do daljnjega…. ili ste se prilagodili situaciji , odnosno , ono što ja zovem improvizirali ste, ako je tako to je dobra osobina koju posjedujete. Ne treba gubiti optimizam , svako novo ulaganje za koje se u datom trenutku procijeni da je isplativije od dosadašnjeg , je dobro riješenje, makar iz dionice izlazili sa gubitkom , ili u vašem slučaju sa manjim dobitkom nego što ste očekivali. [smiley2]
Nije bilo namjerno, ali moram priznati da nakon onakvog šoka, različitih kontradiktornih vijesti i nijekanja stvarnosti samome sebi u stilu kako će sve biti OK čovjek ponekad može brzo odreagirati drugačije. Neka nam je svima više sreće ubuduće, u čemu god bili. Kažem, na kraju se kod mene čaša prelila, a zamislite samo igru sudbine (napominjem da nisam toliki znalac pa da 100% znam da nešto teba držati pod svaku cijenu) – danas sam morao ranije s posla i to u točno 13:25, i dogovorih se s brokerom da idemo to progurati prije nego ponovo zatvore trgovanje jer mi se činilo da će zavladati opća panika kao na otvaranju – i odmah je sve prošlo. A da sam ostao na radnom mjestu i čitao postove o tome kako je to sve išlo – vjerojatno se ne bih bio tako zaletio. Ali, ja to zovem prst Božji, sve ima svoje zašto! Pozdrav

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

U svakom slućaju za one koji su ulazili preko 215 to je sada hold do daljnjeg…samo pitanje je koliko dugo, po meni do prosinca.

beholder, pozlatile ti se riječi! Strepim da li će tako brzo nazad (do prosinca).

Vidiš, volio bih da si u pravu, ali sumnjam. Kako se margin call zove nakon pada od 5%-10% ovisi o banci i kako se računa zaključna cijena od dana ranije, tako je sutra moguće očekivati još neki pad. Treba polako pričekati daljnji razvoj situacije.

Slažem se s Davorinom. Sutra nam predstoji još jedan napeti dan, a možda i ponedjeljak. Onda prema mojim očekivanjima slijedi tek lagano slijeganje prašine pa ćemo vidjeti gdje će se zaustaviti support i resist.

New Report

Close