PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

NEODREĐENO Yara o Petrokemiji: Razmatramo sve mogućnosti rasta

http://hr.seebiz.eu/kemijska-industrija/yara-o-petrokemiji-razmatramo-sve-mogucnosti-rasta/ar-30606/

SOKRATOVA IZREKA .-Iskustvo je najboja škola ,samo je školarina vrlo skupa

POKRET OTPORA

Jucer je NB spominjao DORH i mutne poslove. Mene zanima od kuda njemu novci za 4% dionica? Nije provokativno pitanje,cisto informativno.
Drugo,kada je bio gost istih tih "ljenjivaca" i "sindikalne bagre" na bozicnom domjenku prije nekoliko mjeseci, pred svima je cvrkutao o njegovome zalaganju za porast place radnicima PTKM.
Trece, ili se meni cini ili je Jagust bolji manager od Cacica?

Prouciti prodaju portala Moj posao pa cete znati od kuda njemu novci.

Nije bolest sve što boli

NEODREĐENO Yara o Petrokemiji: Razmatramo sve mogućnosti rasta

http://hr.seebiz.eu/kemijska-industrija/yara-o-petrokemiji-razmatramo-sve-mogucnosti-rasta/ar-30606/

SOKRATOVA IZREKA .-Iskustvo je najboja škola ,samo je školarina vrlo skupa

[/quote]

…i u ovome državu to puno košta. Besplatno školstvo, a ništa se ne nauči. [angry]

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Jucer je NB spominjao DORH i mutne poslove. Mene zanima od kuda njemu novci za 4% dionica? Nije provokativno pitanje,cisto informativno.
Drugo,kada je bio gost istih tih "ljenjivaca" i "sindikalne bagre" na bozicnom domjenku prije nekoliko mjeseci, pred svima je cvrkutao o njegovome zalaganju za porast place radnicima PTKM.
Trece, ili se meni cini ili je Jagust bolji manager od Cacica?

Prouciti prodaju portala Moj posao pa cete znati od kuda njemu novci.
[/quote]

Da,sorry,nisam na vrijeme googlao.
No,posebno mi je simpatican njegov natpis: "Evo nekoliko istina o Zeljku Klausu, pa radnici Petrokemije koji imaju kompjutere neka isprintaju onima koji nemaju"
Malo me zacudio njihov okrsaj u jucerasnjoj emisiji ili su se do sada "stedili".
Izgleda kako je jucer NB-ova najvazija meta bio Klaus,a ne PTKM

A izjava da Bakic s 4% moze mahati na skupstini kao sto oni masu zastavama doista spada u neka druga prosla vremena.

…a ako on i ostali (banke i mirovinski fondovi) skupe 25% dionica? što onda biva? Moraju li poslato ponudu o preuzimanju ? i što onda ???
[/quote]

Samo ako zajednicki djeluju
[/quote]

…neki bi rekli "drugovi i drugarice zbimo redove", ak drugačije ne ide. Mora li Vlada voditi računa i o takvoj opciji ?

http://www.vecernji.hr/biznis/jednu-najvecih-ruskih-banaka-zanima-privatizacija-hpb-a-clanak-391856

Prvi potpredsjednik Vlade RH i ministar gospodarstva Radimir Čačić u pratnji pomoćnika ministra i suradnika jučer je u Moskvi održao nekoliko za Hrvatsku iznimno bitnih sastanaka s ministrom za izvanredne situacije Ruske Federacije i predsjednikom ruskog dijela Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko i znanstveno-tehničku suradnju Sergejem Sojguom te s ministrom energetike Ruske Federacije Sergejem Šmatkom.

Sastali ste se s ministrom energetike Šmatkom. O čemu ste razgovarali?

– Razmotrili smo cijeli spektar tema, počevši od strateških. Najvažnija je bila najava donošenja odluke o plinovodu Južni tok nakon što je pojavila mogućnost da se Hrvatska ponovno kandidira za glavni, a ne samo za sporedni odvojak toka. Naravno, to potpuno mijenja poziciju u hrvatskom projektu.

Razmotreno je konkretno povezivanje naftne rafinerije u Bosanskom Brodu naftovodom sa skladištem u Slavonskom Brodu i produktovodom do Omišlja na otoku Krku kao spot tržišta na Jadranu. Tu je jasan stav Hrvatske, koji su ruski partneri razumjeli i prihvatili, da je projekt moguće realizirati tako da vlasništvo potpuno bude Janafovo, a zainteresirane ruske i druge kompanije pozvane su da sudjeluju u dugoročnom ugovaranju kapaciteta.

Kad je riječ o sudjelovanju ruskih kompanija na natječaju, za istraživanje nafte i plina na kopnu i na Jadranu, hrvatski je interes da se prema novom Zakonu o rudarstvu, koji će stupiti na snagu tijekom travnja, i ruske i ostale najveće svjetske kompanije, pod ravnopravnim interesima i uvjetima, jave na javni natječaj.

Nakon najave mogućnosti privatizacije Petrokemije, sindikati su organizirali stožer za obranu, pozivaju se na odluku Vlade iz 1998.

Privatizacija Petrokemije ne zadire u strateške interese RH ni u prirodne resurse, a cijena poslovanja ovisi o cijeni plina. Ono što mora biti u interesu Vlade jest jačanje tvrtke i povećanje proizvodnje te stabilnost broja zaposlenih i njihovih primanja, a to predstavlja vlasničku odgovornost države i drugih suvlasnika. Pozivanje na 1998. posljedica je nepovjerenja zaposlenih u odgovornost države kao vlasnika.

Premalo izvozimo

Nakon sastanka s ministrom Šmatkom, održan je sastanak supredsjedatelja Međuvladine hrvatsko-ruske komisije, odnosno ministrom za izvanredne situacije Šojguom, koji je već 20 godina na funkciji ministra i potpredsjednika vlade Ruske Federacije, dakle neupitnim autoritetom i jednim od najpouzdanijih Šutinovih suradnika. Što su zaključci sastanka?

– Teme sastanka, među ostalim, bile su i farmaceutika, projekt Družba Adria, projekt Centra za gašenje požara, gospodarsko-tehnička suradnja i slobodni protok građana, odnosno vizni režim. Na početku je iznesena konstatacija da je, bez obzira na određene pozitivne pomake, ukupna trgovinska razmjena na razini milijardu i 200 milijuna dolara, ponajprije zbog izvoza s ruske strane. Pokrivenost hrvatskog uvoza izvozom samo je 20%. Suglasni smo da to otvara prostor za puno veći angažman hrvatskih tvrtki. Taj se prostor posebno otvara na području farmaceutike, prehrambene industrije, brodogradnje, građevinske industrije te specifično na području visoke tehnologije, robotehnike na programima razminiranja. Osobito je naglašen potencijal u offset programima. Konstatirano je da postoji interes Hrvatske i Rusije i otvorenost za ponude ruskih kompanija u projektu termoelektrane Plomin 3 (termoelektrane na ugljen), termoelektrane na plin Ernestinovo i Slavonski Brod, a naročito TE Sisak, koja se upravo završava ugradnjom ruske tehnologije, čime je u jednom dijelu isplaćen klirinški dug. Spomenuta je mogućnost da HPB – Hrvatsku poštansku banku privatizira Sberbanka, najveća ruska banka, koja je ponuđač. Ruski partneri pozvali su hrvatsku delegaciju na s Ekonomski forum koji će se pot

Naravno da će se razgovarati sa sindikatima i sve im lijepo i transparentno nacrtati zašto se ide u razvoj Petrokemije . Onih 15 % su nosioci kapitala a 85 % su radnici .

Ja bih rekao da su onih 85% glasači. Zanemarujete činjenicu da Hrvati ne vole ni dioničare, ni Ruse, a bome ni Čačića…Bakić je bio loš. Primjer Plive i HTa je dobar argument protvinicima prodaje. Pliva je danas obican pogon za stancanje tableta i ako vlasnik jednog dana odluči staviti ključ u bravu možemo svi lajati na mjesec. Onaj Čović je uzeo svoje milijune, ali što to znači nama i našoj djeci. Ja sam protiv prodaje tvrtki koje su državi od strateškog značaja, a PTKM je važnja za cijelu hrvatsku poljoprivredu. Tko od vas može garantirati da će PTKM za 20 godina uopće postojati na tržištu ako se tržište promjeni? Ugledajmo se na Sloveniju, Njemačku… Btw. način kako se ovdje manipulira tržištem je za svaku osudu, HANFA bi trebala blokirati trgovanje. Pa NOVA TV u dnevniku objavi da Rusi nude nekoliko stotina miljuna Eura….katastrofa… u dnevniku objaviti takvu dezinformaciju je kazneno djelo.
[/quote]

Naravno da će se razgovarati sa sindikatima i sve im lijepo i transparentno nacrtati zašto se ide u razvoj Petrokemije . Onih 15 % su nosioci kapitala a 85 % su radnici .

Ja bih rekao da su onih 85% glasači. Zanemarujete činjenicu da Hrvati ne vole ni dioničare, ni Ruse, a bome ni Čačića…Bakić je bio loš. Primjer Plive i HTa je dobar argument protvinicima prodaje. Pliva je danas obican pogon za stancanje tableta i ako vlasnik jednog dana odluči staviti ključ u bravu možemo svi lajati na mjesec. Onaj Čović je uzeo svoje milijune, ali što to znači nama i našoj djeci. Ja sam protiv prodaje tvrtki koje su državi od strateškog značaja, a PTKM je važnja za cijelu hrvatsku poljoprivredu. Tko od vas može garantirati da će PTKM za 20 godina uopće postojati na tržištu ako se tržište promjeni? Ugledajmo se na Sloveniju, Njemačku… Btw. način kako se ovdje manipulira tržištem je za svaku osudu, HANFA bi trebala blokirati trgovanje. Pa NOVA TV u dnevniku objavi da Rusi nude nekoliko stotina miljuna Eura….katastrofa… u dnevniku objaviti takvu dezinformaciju je kazneno djelo.
[/quote]

Sve strahove treba staviti u ugovor i nadgledavanje dogovorenog . U protivnom slijedi kazna , penali , prekid ugovora i sl.

…po ovome što i kako prenosi Večernji list sve je rečeno, a ljudi nek sami donose zaključke i odluke.

… danas prometa za dva sata, kao jučer za ukupno vrijeme trgovanja uz rast cijene !!!

kraj današnjeg trgovanja pokazat će kome investitori više vjeruju: završi li PTKM iznad 290 kn, onda je to xy, a padne li ispod 280 kn, onda više vjeruju klausu

zašto misliš da na trgovina ptkm utjecaj imaju njih dvojica… ?
možda samo djelomično i to oni koji prate forum i blog…
a 5 mil kuna prometa govori samo za sebe, da za ptkm postoji globalno zanimanje…

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

ZAGREB – Član NO-a Petrokemije Željko Klaus je optužio Otovrenom na HRT-u jednog od najvećih dioničara te tvrtke Nenada Bakića da je tekstom u Jutarnjem listu počeo kampanju za privatizaciju Petrokemije.

http://www.seebiz.eu/bakic-misli-da-petrokemiji-treba-novi-vlasnik-klaus-se-boji-otpustanja-i-trazi-jeftiniji-plin/ar-30571/

a štern dalje kaže :

Postoje i drugi lovci

Vidi li Čačićev poziv Rusima na ulaganje u domaći energetski sektor kao udarac na Inu, šef NO-a Davor Štern jučer nije želio komentirati.

– Shvatite me, još sam 11 dana na ovoj poziciji. Jedino mogu reći da načelno podržavam svaki dolazak svježeg kapitala u Hrvatsku – rekao je on.

Tek potencijalno dobre gospodarske priče, kroz koje bi se u državni proračun mogli sliti (i ruski) milijuni, jest i privatizacija kutinske Petrokemije te Hrvatske poštanske banke, o čemu Vlada još nije donijela konačne odluke. Osim toga, za te mete postoje i drugi, neruski lovci.

jediničari su jako aktivni danas…
znači dobro je… [thumbsup]

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

New Report

Close