Prices surge as buyers queue up for April cargoes. Delaying has proved costly.!!!!
http://www.fertilizerworks.com/fertreport/pdf/2012/Profercy-120323.pdf
na 550 dolara smo, a cijena ide gore eksponencijalno! to nisam rekao ja, nego to pokazuje graf! kao da gnojivo postaje novo zlato..kao što kaže i njihov opis u grafu: odgađanje se je pokazalo skupo – dakle mnogi su se cjenkali, drukali na dolje….pa je otišlo strelovito gore…može se savršena paralela povući sa kretanjem cijene PTKM.
idealna opcije jest: otkup svih slobnodnih količina na burzi, odnosno ponuda za otkup dionica, država prodao sve ili dio (npr. 25%) kako bi omogućila novom privatniku kontrolni paket…potom se izgradi skladište plina uz tvornicu i proširi kapacitet, preuzme par distributera plina….
da Rusi kupe još brodogradilište usput ne bi bilo uopće loše….
na taj način PTKM bi postala stvarno regionalni, ako ne i europski div nakon Yare..dakle, čekamo 3. Dnevnik u 23.15h
Ovo sa skladištem plina- to je isto kao da ste napisali da se izgradi velika pomorska luka pored tvornice……
Sneak preview sutrašnjeg Jutarnjeg, ne znam je li uspjelo, prvi puta kačim fotku…
Uspjelo ti je. Dobra fotka……odnosno naslov
[/quote]
Inače se to zove lead. Ali, hvala, jel da sam dobar u Photoshopu? 😀
Još da sam urednik, stavio bih to dolje na sredinu druge stranice…
Čalank bi razvalio na duplericu, i još bih iz zajebancije stavio naslov: Rusi: želimo Petrokemiju
I sve bi to prikazao kao najveći projekt nove Vlade.
But that’s just me… 😀
[/quote]
[/quote]
Ma, odličan……..nadam se da si takav i u prognozama (ne vremenskih, nego cijene ptkm)
[/quote]
[/quote]
Ma, odličan……..nadam se da si takav i u prognozama (ne vremenskih, nego cijene ptkm)
[/quote]
To bi stavio tak u tiskano izdanje, a na web bih stavio nešto otprilike ovako:
http://www.jutarnji.hr/ruski-gazprom–zelimo-petrokemiju/1017155/
Kako netko kaže kreće vlakić, all aboard, Kutina – Moskva pu či či pu pu!!!
a možda i završimo u Norveškoj to je komentar od lebowskog 🙂
Kako netko kaže kreće vlakić, all aboard, Kutina – Moskva pu či či pu pu!!!
a možda i završimo u Norveškoj to je komentar od lebowskog 🙂
Pjevaće večeras Alfon od staroga Clinta: Stooop thhaaat train I wannaaa gettt on Petrokeeeemija is leavinngggg nowwwww.
Jel netko zna jel cartmman živ. Ništa se ne javlja. Da nije kreno na Kutinu sa kanistrima bezolovnog da ju zagrila kao prije par godina.
ajd nek još neko suvislo objasni zašto bi Rusi plaćali bilokakvu premiju kad sve već imaju u Srbiji, svoju infrastukturu i azotaru u Pančevu, ako se ne varam…
..ako će da kupe ovu našu ima da traže debeli popust jer njima nije sila, a svak se od para teško rastaje…
p.s. ako azotara i nije već njihova nakon ovih naših spretnih poteza tipa slona u staklarni Srbi će da im je poklone za kunu po srednjem kursu dinara srpske narodne banke na današnji dan samo da zadrže proizvodnju kod sebe
@ludjak, gugl je tvoj prijatelj, a magični izraz glasi: azotara privatizacija