PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.kutina.hr/Naslovnica/Onlinevijesti/tabid/139/ArticleId/10547/oamid/519/Default.aspx

Da li Klaus može utjecati da zaustavi konkurenciju, ili PTKM posluje tržišno, nadalje ako je sama da li Klaus može dobiti povoljniju cijenu plina, plasirati cjelokupnu količinu proizvoda sam! Što znači partnerstvo s Rusima, da li ćemo moći prodati više proizvoda ili manje, dali je to dobro za naše gospodarstvo općenito ako imamo stabilnog vlasnika koji ne ovisi o cijeni inputa i dr. pitanja!

Moja je pretpostavka da će Klausu Čačić zatvoriti usta jednom rečenicom: Rusi planiraju proširiti kapacitete. A onda bi, pristojan kakav jest, mogao dometnuti: Zapitajmo se kome je u interesu da se u Kutini ne investira i ne zapošljavaju novi ljudi. Možda je sindikalistima u interesu da nemaju posla?

Da li Klaus može utjecati da zaustavi konkurenciju, ili PTKM posluje tržišno, nadalje ako je sama da li Klaus može dobiti povoljniju cijenu plina, plasirati cjelokupnu količinu proizvoda sam! Što znači partnerstvo s Rusima, da li ćemo moći prodati više proizvoda ili manje, dali je to dobro za naše gospodarstvo općenito ako imamo stabilnog vlasnika koji ne ovisi o cijeni inputa i dr. pitanja!

Moja je pretpostavka da će Klausu Čačić zatvoriti usta jednom rečenicom: Rusi planiraju proširiti kapacitete. A onda bi, pristojan kakav jest, mogao dometnuti: Zapitajmo se kome je u interesu da se u Kutini ne investira i ne zapošljavaju novi ljudi. Možda je sindikalistima u interesu da nemaju posla?
[/quote]

To je odlično pitanje

Kome je u interesu da PTKM ne raste i da ne postane DIV iz Kutine……

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ne želim omalovažavat nikoga, ponajmanje vrijedne radnike PTKM, ali na dnevniku radnik izjavi da ne želi ruse jer bi oni to koristili kao skladište????? Čime oni pune glave tim jadnim ljudima, i još blje pitanje u čijem interesu??

Kaže Klaus da mogu sami, Ok ukinite im povlaštenu cijenu plina pa da vidimo kako mogu sami.

[i][b]Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola[color=yellow][/color][/b][/i]

[/quote]

To je odlično pitanje

Kome je u interesu da PTKM ne raste i da ne postane DIV iz Kutine……

[/quote]

Poslušaju li Klausa neće biti div iz Kutine već će ih za koju godinu za 1 kunu kupiti DIV iz Samobora

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Kaže Klaus da mogu sami.

Klaus nema pojma, nije bio nikada sam mi mali dioničari stalno smo slali dopise, vladi RH, upravi ptkm
EU institucijama, i stalno tražili efikasnost i profit kod poslovanja! PTKM trenutačno plaća najskuplji plin za industriju u RH…. Klaus može sam ako osnuje sam svoju PTKM ovako mu otkaz nije dalek jer je on kao balkan revolucija, i tavki tipovi koji su protiv napretka moraju van iz firme….

Još malo pogleda sa duge perspektive….prodaja PTKM bi bila super stvar ..ali je to kratkoročno..napuni ljude sa malo novca kojeg brzo potroše..a firma je za uvjek u kontroli stranaca…i tako je sa kešom svake godine koji ide preko granice..ja tome kažem novodobna robija 🙂

Bilo je neznam godina 2005 ili 2006 kad so prodavali Plivu…puno riječi kako če bit to dobar posao na dugi rok..da i bio je za nas diničare ali na kratki rok… [bye]..a danas vidimo kdje odlazi novac iz Plive…

I kroz godine imamo državu u koji večinu frmi kontroliše stranci….jel to super ili ne to sami procjenite…

Ovo nije nagovor na kupnju ni na prodaju..samo neka druga perspektiva…

[thumbsup]

idealna opcije jest: otkup svih slobnodnih količina na burzi, odnosno ponuda za otkup dionica, država prodao sve ili dio (npr. 25%) kako bi omogućila novom privatniku kontrolni paket…potom se izgradi skladište plina uz tvornicu i proširi kapacitet, preuzme par distributera plina….
da Rusi kupe još brodogradilište usput ne bi bilo uopće loše….

na taj način PTKM bi postala stvarno regionalni, ako ne i europski div nakon Yare..dakle, čekamo 3. Dnevnik u 23.15h

idealna opcije jest: otkup svih slobnodnih količina na burzi, odnosno ponuda za otkup dionica, država prodao sve ili dio (npr. 25%) kako bi omogućila novom privatniku kontrolni paket…potom se izgradi skladište plina uz tvornicu i proširi kapacitet, preuzme par distributera plina….
da Rusi kupe još brodogradilište usput ne bi bilo uopće loše….

na taj način PTKM bi postala stvarno regionalni, ako ne i europski div nakon Yare..dakle, čekamo 3. Dnevnik u 23.15h

Nije samo ptkm u pitanju.
To je u pitanju oko 15 000 radnih mjesta, gradnja infrastrukture oko 10 000 poslova dakle oko 25000 radnih mjesta…….

[/quote]

Gledao sam u dnevniku ne znam čijem RTL, NOVA ili HTV malo dužu izjavu Klausa. ma to je sve pet. Čovjek je rekao otprilike nije cilj napuniti proračun, ali ako će se širiti kapaciteti sa strateškim parnerom mislim da nitko nema ništa protiv. Iza njega izjavu daje gradonačelik Kutine i kaže da će u budućnosti biti posla za najmanje 500 novih radnika. Ja sam to shvatio ovako strateški parner će zbriniti višak radnika povećanjem kapaciteta, a onda će još trebati radnika. Izgleda da je to po prilici koordinirano. Čekamo dnevni 3 ko kad je Tito bio živ !!!! Idem gledati seriju danas će je zadnja epizoda pa da se još jednom uvjerio da je čovjek umro !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

[/quote]

Gledao sam u dnevniku ne znam čijem RTL, NOVA ili HTV malo dužu izjavu Klausa. ma to je sve pet. Čovjek je rekao otprilike nije cilj napuniti proračun, ali ako će se širiti kapaciteti sa strateškim parnerom mislim da nitko nema ništa protiv. Iza njega izjavu daje gradonačelik Kutine i kaže da će u budućnosti biti posla za najmanje 500 novih radnika. Ja sam to shvatio ovako strateški parner će zbriniti višak radnika povećanjem kapaciteta, a onda će još trebati radnika. Izgleda da je to po prilici koordinirano. Čekamo dnevni 3 ko kad je Tito bio živ !!!! Idem gledati seriju danas će je zadnja epizoda pa da se još jednom uvjerio da je čovjek umro !
[/quote]

Tito je srećom umro, ali njegova ideja tvornice radnicima izgleda da još nije

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

http://www.sibur.com/projects/

jedan od priorities:
To create additional value through the deeper processing of raw materials

Pa još:
Depending on the type of investment project, financing is carried out either on the terms of commercial lending and project financing, or through the company’s own resources. In the implementation of investment projects, SIBUR seeks to create mutually beneficial partnerships.

Ali, radnici Petrokemije ne moraju brinuti da će ih preuzeti Rusi. Navodno su Norvežani u blagoj prednosti. I Yare i pare, jel tako, moj sokole! 😀

@Big Boss – ti sad lupi da sutra idemo na 800, ja ću zaokružit na 300, a burza će vjerojatno ostati na 280. 😀

New Report

Close