A zašto bi sindikat morao nešto znati o privatizaciji? Jesu oni većinski vlasnici? Nisu. Je li se prodaju njihove dionice? Nisu. Dakle.
sindikat je prvi koji se bori za radnicka prava,da ljudi ostanu u firmi koju su izgradili a i u nju su svojim radom nesto doprinjeli.
I te kako je vazno u normalnom svijetu misljenje i zalaganje radnika.
A zašto bi sindikat morao nešto znati o privatizaciji? Jesu oni većinski vlasnici? Nisu. Je li se prodaju njihove dionice? Nisu. Dakle..
Torrente vidječeš i naučit češ ,kad krenu u štrajk,,,zaustave pogone i kad ti cijena dionice padne …koliko si priglupo pitanje postavio!
[thumbsup]
[/quote]
Hahahaha a s koje osnove će štrajkat??? Plaće im se uredno isplaćuju.. A ako oni misle blokirati državnu imovinu iz razloga što im se neda da upravljaju nečim što nije njihovo poslao bi im specijalce i ispisao kaznena prijave..
http://www.nacional.hr/clanak/127186/sto-ce-biti-s-petrokemijom..
[thumbsup]
Žalosno da dnevni tisak (neču imenovat) koji je i započeo ovu kampanju i danas nastavlja po starom…(zar ne lebowski!?),a o reakciji sindikata ni riječi … [bye]
Ja te razumijem Alfon. Na tvojem mjestu i ja bih bio žalostan. Jako žalostan.
Ovo što priča gospodin Klaus je dobro iz razloga jer će to još više dići cijenu i vrijednost petrokemije. Nije u interesu rusa ili nekog drugog, ali pogotovo rusa, ugasiti proizvodnju, nego naprotiv povećati proizvodnju, a samim time i potrošnu plina. Rusi moraju platiti tradiciju i tehnološko znanje i mogućnosti radnika petrokemije. Pravi radnici i stručnjaci ne moraju se bojati nikoga, naprotiv mislim da će im biti još bolje. Vjerujem da ljude poput Klausa cijene i poštuju i sami rusi. Oni vole ljude sa stavom i gardom. I da ovim potezom ne spašava se samo petrokemijoa, već možda se mijenjaju svi odnosi u hrvatskoj. Kako ekonomski, socijalni, kulturalni, tako i geopolitički.Slična vam je privatizacija i ulaganje talijana u srpsku crvenu zastavu. Proizvodnja se ugasila sama od sebe. Ostali su radnici sa znanjem i što se dogodilo ? Nije bilo opuštanja, već se proizvodnja pokrenula prema gore i to da boli glava. Zašto takav zamašnjak nebi mogao biti i u priči oko petrokemije??
Što se tiče viška radnika, vjerujem da će u budućnosti trebati još više radnika i stručnjaka svih profila, a ovi stariji radnici trenutno koji su i više nego zaslužili pristojnu mirovimo, moći će je vjerovatno dobiti potem otpremnina, pa tako pomoći sebi i svojim obiteljima da u starosti žive malo lagodnije u odlascima na roštilj i pecanje.
Danas sretno svima. Kolko se radujem radi sebe, tolko mi je drago i svih onih ljudi koji su "dobili" svojih 106 dionica za siću, a ako bude sreće i ako ih nisu pokupili dušebrižnici sa ovog foruma ili nužda natjerala, tek će sad vidjeti koliko se cijeli i poštuje njihov rad i dugogodišnji radni staž u petrokemiji.S R E T N O !!!!
Tvtrko vidim da polako gubiš kontrolu…
Ako i sam Jagušt tvrdi da nemaju pojma o privatizaciji,da nisu informirani …itd
s ovim činom dovodi svoje ime i funkciju na panj(naravno s mogućim posljedicama po ptkm…)…zdravim razumom zaključujem da caciča boli ona stvar za ptkm …
..njemu je bitna samo lova s kojom bi namirio kasu ..
Ovako izletavanje ima naziv" potez očajnika" i čestje slučaj kod kockara [bye]
ps.a vidim i da se večini ovdje ebe za ptkm ,poslovanje i zaposlenike ,bitan vam je samo kratkoročan rast dionice i vlastiti profit [thumbsup]
Hahahaha a s koje osnove će štrajkat??? Plaće im se uredno isplaćuju.. A ako oni misle blokirati državnu imovinu iz razloga što im se neda da upravljaju nečim što nije njihovo poslao bi im specijalce i ispisao kaznena prijave..
[/quote]
To nije drzavna imovina nego imovina gradana drzave.A to nije isto,radnici imaju pravo svoje nezadovoljstvo javno prezentirati,a za mene je ovaj Cacic toliko nekada brzoplet u rijecima da kao politicar mogao bi malo razmisliti sto u javnosti govori.izazove samo nemir u finanzijskom sektoru.
@domach1984
………..edna od najmoćnijih evropskih firmi.
Mislim da to svima treba biti jasno. Ovo će vidjećete biti velika stvar za našu državu.
Joj joj odrekli smo se svega da udjemo u Uniju a sad bi vi ruse.
Ne bu išlo.
[/quote]
ja mislim da "bu".
[/quote]
[lol]
http://www.vecernji.hr/biznis/klaus-ako-je-petrokemija-dobra-rusima-zasto-nije-nama-clanak-391036
Imam neki loš osjećaj da neće biti ništa od cijele priče, da je sve ovo jedan veliki pokušaj manipulacije stanovitih krugova i gospodina -XY — Jer zasto bi inace doticni na svojem blogu sada piskarao nebuloze da PTKM vrijedi i 2 milijarde kuna iako je BV čistih 720 miliona kuna , a uostalom Čačić je mislio na čitavu "priču oko privatizacije" kako sam kaže, dakle i na 350 do 400 miliona kn koje bi drzava inkasirala prodajom svojeg paketa i kasniji ulog koji bi se ocekivao od buducih vlasnika .. Ili je prvo lagao kad je izjavio da ce prodavati po nominali ? Malo bi mi to bilo cudno povjerovati, da se jedan potpredsjednik bavi manipulacijom burze i dionica .. pa jel politicari isto trguju s dionicama , jesam li ja nesto propustila ?? [embarass]
Ovo što priča gospodin Klaus je dobro iz razloga jer će to još više dići cijenu i vrijednost petrokemije. Nije u interesu rusa ili nekog drugog, ali pogotovo rusa, ugasiti proizvodnju, nego naprotiv povećati proizvodnju, a samim time i potrošnu plina. Rusi moraju platiti tradiciju i tehnološko znanje i mogućnosti radnika petrokemije. Pravi radnici i stručnjaci ne moraju se bojati nikoga, naprotiv mislim da će im biti još bolje. Vjerujem da ljude poput Klausa cijene i poštuju i sami rusi. Oni vole ljude sa stavom i gardom. I da ovim potezom ne spašava se samo petrokemijoa, već možda se mijenjaju svi odnosi u hrvatskoj. Kako ekonomski, socijalni, kulturalni, tako i geopolitički.Slična vam je privatizacija i ulaganje talijana u srpsku crvenu zastavu. Proizvodnja se ugasila sama od sebe. Ostali su radnici sa znanjem i što se dogodilo ? Nije bilo opuštanja, već se proizvodnja pokrenula prema gore i to da boli glava. Zašto takav zamašnjak nebi mogao biti i u priči oko petrokemije??
Što se tiče viška radnika, vjerujem da će u budućnosti trebati još više radnika i stručnjaka svih profila, a ovi stariji radnici trenutno koji su i više nego zaslužili pristojnu mirovimo, moći će je vjerovatno dobiti potem otpremnina, pa tako pomoći sebi i svojim obiteljima da u starosti žive malo lagodnije u odlascima na roštilj i pecanje.
Danas sretno svima. Kolko se radujem radi sebe, tolko mi je drago i svih onih ljudi koji su "dobili" svojih 106 dionica za siću, a ako bude sreće i ako ih nisu pokupili dušebrižnici sa ovog foruma ili nužda natjerala, tek će sad vidjeti koliko se cijeli i poštuje njihov rad i dugogodišnji radni staž u petrokemiji.S R E T N O !!!!
Tvtrko vidim da polako gubiš kontrolu…
Ako i sam Jagušt tvrdi da nemaju pojma o privatizaciji,da nisu informirani …itd
s ovim činom dovodi svoje ime i funkciju na panj(naravno s mogućim posljedicama po ptkm…)…zdravim razumom zaključujem da caciča boli ona stvar za ptkm …
..njemu je bitna samo lova s kojom bi namirio kasu ..
Ovako izletavanje ima naziv" potez očajnika" i čestje slučaj kod kockara [bye]
ps.a vidim i da se večini ovdje ebe za ptkm ,poslovanje i zaposlenike ,bitan vam je samo kratkoročan rast dionice i vlastiti profit [thumbsup]
[/quote]
…neki dan sam napisao da pišem ono što mislim.Možda nisam previše pametan, a siguran sam da nisam Nikola Tesla, ali ipak ako mi kažeš da sam izgubio kontrolu i nisam neki dan prodao po 200,00 kuna, a niti po 264,00 kune, onda neka tako i bude. Kolega vidim da vam ide bolje sa cvijećem pa vas u budućnosti vidim kako ekološki gnojite i amonijakom zalijevate cvijeće, umjesto da ste jednim potezom kupili cvjećarnicu.
S poštovanjem, Tvrtko !
Jel to moja gledalica (Fima) nešto šteka ili nisam upućen (izbivao sam s burze neko vrijeme), ali nije li u 9.00 trebalo početi nad"bid"avanje (ili nad"ask"avanje)?
ZSE predtrgovanje pocinje u 9:30.
Nakon "bombe"o privatizaciji ptkm(opa) niti jedna promijena medu prvih 10 !?
…ipak su "samo" ovčice kupovale … [thumbsup]