pri
Ja dokupio danas od njih još 200 kom ispod 180.[smiley2][smiley2]
pridružio se kolegi i kupio još ali po malo višoj cijeni i malo veće količine.
davorin: Opet drukate. Tako treba.
Ne bih ja to tako nazavao. Ja kupujm jer mislim da je trenutno povoljna kupnja, a čini mi se jučer sam napisao da će sve sjesti na svoje mjesto, pa tako i ovaj ogromni dug koji objašnjava poziv na skupštinu dioničara PTKM!
Ja vjerujem da će netko od vas optimista očistiti ovu tablu do 200,00 kuna kako bismo krenuli dalje u pohode prema BV. [smiley2]
Još jednom, u cijelom ovom ludilu, ako ćete biti brzopleti, moći ćete puno izgubiti, a samo pojedinci dobro zaraditi. Prije svega, pozivam na oprez i ne na suludu kupnju.
To je prirodan redoslijed, pogledajmo bilo koji graf bilo koje dionice, cak i enrona, pa cemo lako primjetiti da kad cijena drasticno padne slijedi promjena kretanja (kupuju oni koji smatraju da je to prilika za jeftinu kupnju), isto kao kad naglo poraste pa dodje do “uzimanja slaga”. Ali gdje ce ici ptkm mislim da najvise ovisi o sljedecim danima/tjednima, kad bi se trebalo razaznati da li je ptkm zaista u stanju kakvom ga prikazuje uprava, ili su pretjerali.
Gledajuci po prijasnjim rezultatima ova najava iz Ine im je stigla ko narucena, jer sad imaju “pedra”, a jasno je da Ina jos nije poskupila cijene i da ce napraviti preko 100 milijuna kuna gubitka makar Ina povukla svoj prijedlog o poskupljenju (sto nece). A to je gubitak za kljuc u bravu.
To je prirodan redoslijed, pogledajmo bilo koji graf bilo koje dionice, cak i enrona, pa cemo lako primjetiti da kad cijena drasticno padne slijedi promjena kretanja (kupuju oni koji smatraju da je to prilika za jeftinu kupnju), isto kao kad naglo poraste pa dodje do “uzimanja slaga”. Ali gdje ce ici ptkm mislim da najvise ovisi o sljedecim danima/tjednima, kad bi se trebalo razaznati da li je ptkm zaista u stanju kakvom ga prikazuje uprava, ili su pretjerali. Gledajuci po prijasnjim rezultatima ova najava iz Ine im je stigla ko narucena, jer sad imaju “pedra”, a jasno je da Ina jos nije poskupila cijene i da ce napraviti preko 100 milijuna kuna gubitka makar Ina povukla svoj prijedlog o poskupljenju (sto nece). A to je gubitak za kljuc u bravu.
Točno, ako oni u zadnjem kvartalu naprave dobit ili naprave manji gubitak nego u trećem kvartalu, znači da je ovo izvješće netko dobro frizirao i napravio kako mu paše, a to nije u redu jer su neki ljudi (kao ja) izgubili dobar dio novca upravo zbog tog izvješća.
Kako sam siguran da su u stanju napraviti još veći gubitak, tako ova dionica nije ništa drugo nego jedno obično zaostalo čudo kojeg se treba pod hitnije riješiti dok gubici na njoj nisu još i veći.
Zar nisu pokrili gubitak smanjenjem temeljnog kapitala i nominale sa 400 na 270.?
Zar nisu pokrili gubitak smanjenjem temeljnog kapitala i nominale sa 400 na 270.?
A što vrijedi kada će ga opet napraviti i još veći. Tamo u izvještaju poziva na Skupštinu govore gubitak do 31.08., a koliko znam postoji i izvještaj do 31.09., znači da nisu uračunali mjesec dana. Kažem ja, totalna muljaža kako god okreneš.
Smanjiti će ga………….. I to su cijelu ovu godinu uračunvali, preračunvali i na kraju izračunali……..
Cijena plina neće ići 40 %… to je više projekcija za budućnost što bi bilo ako bi bilo……
i to su normalne projekcije, ako ima nafte za sljedećih 400 godina cijena plina na temelju tih informacija bi trebala pasti ili ostati na istoj razini bez povećanja cijene[smiley2]
zadnja 194
Sve smo bliži početnih 200 od koje smo i krenuli danas, zamislite sad kako se osjećaju oni koji su usljed ove panike prodavali i na razinama 170-180.