nema šanse da se PTKM proda Rusima pred ulazak RH ulazi u EU….Čačić bi mogao dobiti po prstima iz EU zbog ove izjave
Upamtite nakon PTKM Ruse zanima turistički sektor, dakle ulaskom Ruskog kapitala pomjeraju se granice. Ipak neki su bili slijepi na PTKM pa su stalno pisali protiv, Čačić je poslušao razum i primjenio ono što smo svi znali na ovome forumu stoga ovdje je riješena priča, u ponedjeljak možemo očekivati i preko 200 posto rasta cijene……
Ovo nije nagovor na kupnju i prodaju……
Bit će uspjeh ako u ponedjeljak cijena skoči 20%.
[/quote]
Bit će uspjeh ako skoči 2 %.
Čaćić spominje vrijednost od par stotina milja eura. Dakle minimalno se radi o 400 milja eura.To znači najmanje 900 kuna po dionici. Ako je referenca kupovina BASF-ove tvornice od strane EUROCHEMA onda je to oko 1570 kuna. Ovo mi je dalo nadu da u ovoj zemlji još uvijek ima neke pameti i da kreće nabolje. živjeli sestre i braćo dioničari kutinskog diva. Živjeli vrijedni radnici u Kutini koji su najzaslužniji za ovo.
ajde prestani srati i navlačiti ovako bestijalno ljude….čačić po običaju lupeta i nikad se od toga ništa ne ostvari, ali naravno da tebi drukeru ovako nešto dođe ko as na desetku da se iskipa u ponedjeljak naivcima koji nasjednu na tvoje laži
[/quote]
pozivam moderatote da postove koji sadrže izraze više primjerene natpisima na zidovima javnih WC-a ne objavljuju bez obzira što se radi o temi voljene i jedine nam Gnjojare!
Jal i ljubomora jesu karakteristični našeg podneblja, ali kolega malo dostojanstva ne bi škodilo.
Miku i njegove postove ste trebali pratiti 6,7 godina u kontinuitetu i tada ne bi izvlačili pojedini post iz cjelokupnog opusa jednog od najpozitivnijih likova na topicu i forumu uopće, već bi kao i ja prihvatio njegove argumentirane rasprave i sada uživao čekajući uplatu Rusa, Norvežana ili koga već.
FYI
Prve dionice PTKM kopovao sam 2003., inercijom u malim količinama.
Razni investivcijski savjetnioci, brokeri, kolege znalci TK (mnogi dobronamjerni) i ostali "kravataši" uvukli su me u igru i dočekao sam krizu kao i većina stada u građevincima i TK susjednih država! Gle čuda, tek tada sam pronašao vremena za proučavanje literature, praćenje medija i shvaćanja u kakvim sam, kako kažete, "govn…"!
Tu bih se i sada nalazio (vjerojatno u razini očiju trošeći preostale količine "kisika" za pokrivanje margina i lombardnih kredita) da mi kroz pretraživanje i praćenje ovog foruma nije upalo u oči pisanje lika kojeg prozivate (vjerujem da me onaj gore nevidljivom rukom uputio na njega).
Analizirajući izviješća i potencijale firme (koji su btw i prethodnih godina postojali ali su prema poznavateljima poslovanja tvrtke i mojim skromnim prosudbama završili kod "privatnika") te respektirajući pisanje našeg lika donesoh odluku za znaaaaačajno dioničko repozicioniranje. Ostalo je već legenda koju ću nadam se pričati svojoj dječici kad dođe vrijeme i budu me pitali: tata kako ste nam ti i mama omogućili elitno školovanje a nisi bio (i obećavam postao) pozicionirana poltrončina, lopina, "privatnik", "kravataš",…
Još kad je potvrda potencijala PTKM stigla od zasigurno "najvećeg malog ulagača na TK u Hrvatskoj", znao sam, to je to.
Zato kolega kap poštenja, pozitivnog razmišljanja i radovanja tuđem uspjehu. Iskreno se nadam kako će se i vama dogoditi sličan scenarij.
Živjeli!
ps
Mika, moja malenkost i ostali pošteni dioničari/radnici nakon recentnih najava imamo vremena pričekati ponude za preuzimanje, a ponedjeljku i eventualnoj povoljnoj kupnji se nadajte vi, Alfon i slični!
Inače cijela priča s rusima u vrijeme ispunjavanja obaveza prema EU mi ne drži vodu…
Ja mislim da EU nece praviti nikakav problem da se PTKM proda ruskoj firmi. Zbilja ne vidim koji bi bio razlog. Mislim i da je ruska firma usla u MOL i da ima masu drugih primjera ruskog investiranja u EU.
Ukoliko ovo opet nije lažna uzbuna…dioničari se rusima mogu najviše veseliti…pa npr. Gazprom je imao samo u 2011. 40 mlrd dolara dobiti!!!Ovo je njima sitnica za ulazak na novo tržište pa da plate i 500-600kn/dionici!!
Ukoliko ovo opet nije lažna uzbuna…dioničari se rusima mogu najviše veseliti…pa npr. Gazprom je imao samo u 2011. 40 mlrd dolara dobiti!!!Ovo je njima sitnica za ulazak na novo tržište pa da plate i 500-600kn/dionici!!
Kokice sljedeći tjedan….. http://www.youtube.com/watch?v=Y9-9mqHlOaw
Bitan je ruski prodor kapitala ptkm otvara vrata, otvorenost znači oživljavanje za cjelokupno tržište
@Petrokemijaši:)
Ništa nije još definitivno gotovo,zapravo možda nije ni počelo.Zapitajte se zašto tako teško surađujemo sa Rusima,jeli za to kriv isključivo HDZ?Znamo da bi oni dali guzice svima koji imaju love a kamoli ne prebogatim Rusima,očito da je tu bilo uvijek i previše politike a ona će odlučivati na kraju.Drugo Rusi nisu nikad ništa pretplatili(pogledajte primjere iz regije) a sigurno to neće učiniti ni radi Hrvatske koja nakon puno godina ignoriranja sad dolazi spuštenih hlača…
@Za one zavidne
Nemojte biti,budite zreli i navijajmo za privatizaciju od par sto milijuna eura,ako ne zaradite na PTKM zaradit čete na drugim dionicama jer taj će novac,ako zaista stigne,naposljetku pokrenuti tržište kapitala.
Mislim da svatko pokusava dobiti najvise za sto manje novaca, pa ni Gazprom nije izuzetak.
Oni znaju da kada Cacic ide u Rusiju nuditi nesto onda vjerojatno nema nijednog drugog kupca.
Najpostenije je napraviti transparentan natjecaj, pozvati sve relevantne igrace ukljucujuci i Ruse. Tako ces dobiti najvisu cijenu. Inace ce ostati sumlja da je Cacic nesto stavio u dzep, da se pogodovalo rusima itd, itd…Ovo da politicari okolo prodaju drzavnu imovinu je katastrofa.
Definitivno bi bilo dobro da se PTKM privatizira. Ne samo zbog novaca od kojih ce dio doci na burzu, nego sto bi to znacilo da ce se vlada manje petljati u ekonomiju i da ce biti manje drzavnog intervencionizma u ekonomiji.
A ni trenutak nije los jer su cijene gnojiva relativno visoke.
Ovo da politicari okolo prodaju drzavnu imovinu je katastrofa.
Naši političari jesu itekako ukurcu, ali nisu baš toliko. 😀
Naime, Rusi su se nekoliko puta "nudili" Hrvatima, ali svaki puta dobivali su glatku odbijenicu od Sanadera. A njegovi, dakle Sanaderovi, drmali su Hrvatskom od 2003. do kraja prošle godine.
E sad, s obzirom na to šikaniranje, u najmanju ruku poštena je gesta doći tamo, ispričati se zbog svojih prethodnika i započeti novu, kvalitetniju suradnju.
S tim da NARAVNO da će PTKM ići u međunarodni javni natječaj, pa da Čačić to misli prodat ispod stola ne bi javno najaljivao odlazak u Rusiju, već bi kao slučajno pogledao neku operu u Veroni.
Ti bi nam svima pomogao kad bi napisao neke konkretnije podatke tipa koji P/S postižu fertilajzeri u ovom trenutku kod preuzimanja ili slično. Inače mi te drago vidjet na ovoj temi.
A ako baš hoćeš kupca za PTKM, postoje najmanje tri:
Darko Končar, Adris i Podravka. Vidiš i sam da u Hrvatskoj nijedna prodaja ne prolazi bez njih. 😀
I naravno da, ako uopće postoji šansa da Gazprom kupi PTKM, to neće biti zato što je imao dobit od 50 milijardi dolara, čega li već. Ne postaje firme "bogate" zato što se razbacuju novcem.
Ne vjerujem da nema drugih kupaca za ptkm pa čačič ovo nudi rusima kao očajnik. neg je stvar utome da su čvrsto odlučili da privatiziraju petricu ( što bi se trebalo vidjeti na sljedečim sjednicama vlade). a ovaj put u rusiju nije samo radi petrice neg če ga on iskoristi i za petricu. jer ovo če na kraju sigurno iči na natječaj pa ko da više. eu tu nema kaj reči kad je njemačka debelo povezana sa gazpromom i eurochem je kupio od basf-a gnojaru. a i čačiča valja pa je ovo ispalo ovak kak je.
"dkinvest26" koliko je gazpromu neto profitna marža bila u 2011?
pozdrav
Ne vjerujem da nema drugih kupaca za ptkm pa čačič ovo nudi rusima kao očajnik.
naravno da ne vjeruješ, niti ja vjerujem, to pišu oni koji hoće da dokupe….ako im nije jasno…evo ispravljenog teksta u sbizu…
"Osim još neimenovanih ruskih kompanija iz tog sektora, pretpostavlja se da bi za preuzimanje mogli biti zainteresirane i Yara i Ameropa. "
http://www.seebiz.eu/radimir-cacic-prica-s-petrokemijom-mogla-bi-biti-teska-nekoliko-stotina-milijuna-eura/ar-30258/
ako gradnja tvornice traje od 3-5 godina, jasno je da onaj koji prodaje ima dobru pregovaračku poziciju…