PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čaćić spominje vrijednost od par stotina milja eura. Dakle minimalno se radi o 400 milja eura.To znači najmanje 900 kuna po dionici. Ako je referenca kupovina BASF-ove tvornice od strane EUROCHEMA onda je to oko 1570 kuna. Ovo mi je dalo nadu da u ovoj zemlji još uvijek ima neke pameti i da kreće nabolje. živjeli sestre i braćo dioničari kutinskog diva. Živjeli vrijedni radnici u Kutini koji su najzaslužniji za ovo.

Mika legendo par stotina može biti i dvjesto mada bi bilo lijepo da je 400 [thumbsup]

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Stvarno jeste.
Evo link za one koji žele provjeriti: http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews%5Bcat%5D=377&cHash=e289e8e05b

Živjeli [thumbsup]

Što.Zar i Gnojara dobiva poticaj?Zar nije dosta što smo je mi porezni obveznici sanirali već deset puta.I što plaćamo preskupi plin da bi ona poslovala.

Eto uskoro se nećeš morati brinuti o petrokemiji i subvencionirati plin koji troši. A i Rusi će ti vratiti pare koje si potrošio za sanaciju ovog gubitaša trulog komunističkog mastodonta.
Inače skoro pola dnevnika je bilo o Rusiji i potencijalu suradnje s njima. Govorio je gospodin iz Lukoila, Vidošević i naravno 1 potpredsjednik Vlade.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Čaćić spominje vrijednost od par stotina milja eura. Dakle minimalno se radi o 400 milja eura.To znači najmanje 900 kuna po dionici. Ako je referenca kupovina BASF-ove tvornice od strane EUROCHEMA onda je to oko 1570 kuna. Ovo mi je dalo nadu da u ovoj zemlji još uvijek ima neke pameti i da kreće nabolje. živjeli sestre i braćo dioničari kutinskog diva. Živjeli vrijedni radnici u Kutini koji su najzaslužniji za ovo.

Zivio prvi potpredsjednik

Zar par stotina nije 200 stotine. 🙂

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

siguran sam da nemas petrokemiju….uvjek me fascinira kad oni koji nemaju dionicu pisu o njoj….

[/quote]

[/quote]
Čačić je spominjao nekoliko stotina milijuna eura a mika je krivo prenio i napisao par….

Trenutna trzisna kapitalizacija je oko 100 miliona eura (760 miliona kuna).

Dakle, par stotina miliona eura (200 miliona) je dupla cijena od trenutne.

Ali, Cacic je rekao nekoliko stotina miliona eura. Recimo da je to 400 miliona. Ispada, oko 900 kuna po dionici

ALELUJA!
Pozdravljam vrača, maga Miku!
Snivaj dosanjne snove druže!
Pozdrav vrijednim radnicima 3. smjene!

@jure555

Nemam PTKM niti imam novaca za kupnju dionica PTKM. Imam Agrium jako dugo, od dionica koje se spominju na ovoj temi.

Evo gledao sam. Cacic je rekao u stotinama milijuna eura, dakle od 100 do 999 milijuna po Cacicevoj procijeni.

Meni nije jasno ako vlada prodaje udio u PTKM, zbog cega ne naprave natjecaj i prodaju je najboljem ponudjacu. Zbog cega je nuditi samo Rusima. Najbolju cijenu mozes postici ako nesto ponudis na transparentnom natjecaju. Rusi nisu blesavi, ako im nesto prodaje ministar onda znaju da vlada ima problema prodati tu firmu i da ocajnicki zeli prodati firmu. Jos u paketu sa brodogradilistima.

Inace se to radi na nacin da angaziras neku banku koja ima iskustva u takvim prodajama tipa Goldman Sachs, Morgan Stanley i slicno. To naravno kosta, ali ces vjerojatno dobiti najbolju mogucu cijenu za ono sto prodajes.

Po mom misljenju, da postoji veliki interes i da postoji netko ko je spreman platiti veliku premiju dosao bi on u Zagreb, ne bi trebalo hodati okolo i prodavati firmu.

Ja pojma nemam kolika je vrijednost PTKM, moguce da je 5000 kuna po dionici. Bilo bi dobro da se PTKM privatizira, i naravno bilo bi dobro da postignuta cijena bude sto visa. I naravno bilo bi dobro da proces bude transparentan kako bi se izbjeglo da netko profitira na racun dionicara ili radnika. Iskustva sa politickim prodajama u Hrvatskoj su uglavnom jako losa.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Vi bi stvarno dali za ovu dionicu 1500kn 😀 Mislim da je to sve samo velika mašta. Reci te mi što je u zadnje 3 god. otišlo po tako visokim cijenama. Ksst možda?

Bilo kako bilo cestitke svim dionicarima, ponajvise starosjediocima. Radnicima i gradanima Kutine zelim puno uspjeha i napretka s novim vlasnicima.

Po nominali od 270 PTKM vrijedi 120 m eura,a pitanje je koliku je premiju i želi li je uopće platiti potencijalni kupac?Kao ni Twixeru ,ni meni se ne dopada šta Čaćić ide okolo i nutka Ruse i ine lovaše po svijetu.Na ovaj način je sebe stavcio u poziciju gdje kupac određuje cijenu,a to mi se ne dopada.Kolega mika je spomenuo kupovinu BASF-a od strane EUROCHEMA,pa bi ga zamolio da ako ima neke brojke o cijeni,premiji i sl. u vezi te kupovine napiše u postu ako mu nije problem.

New Report

Close