Tvrtko–bljak,nemaš ni malo pristojnosti prema damama!
Inače nisam iz srbije ,jer bi te već "našo"!
pozdrav iz Rijeke [thumbsup]
Tvrtko–bljak,nemaš ni malo pristojnosti prema damama!
Inače nisam iz srbije ,jer bi te već "našo"!
pozdrav iz Rijeke [thumbsup]
kako nemam ? pa rekao sam da opereš ruke !!!
…pozdrav tebi i Rijeci (Armadi) – rado se sjetim pokojnog Mladena Romića, Britve… uh
kako će ovo utjecati na ovogodišnju (ne)dobit?
http://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=urea&months=12
[wink]
kako će ovo utjecati na ovogodišnju (ne)dobit?
http://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=urea&months=12
[wink]
neće previše jer PTKM izvozi jako malo u SAD, a mnogo u zemlje u okruženju i u tuzemstvu.
P.S. uopće se ne treba opterećivati privazizacijom…ona je dobrodošla….a kad dođe baš tada ne treba prodati jer će većinski privatni vlasnik napraviti čuda od firme…
sjetite se samo da je INA prodana mađarima u početku (25%+1 dionica za 900 kuna….)
Ovdje bi najbolje bilo da dodje do dokapitalizacije. Fino bi se onda povecali kapaciteti proizvodnje, a drzava bi i dalje ostala u vlasnistvu, te na taj nacin mogla utjecati protiv iskoristavanja radnika i brinuti o njihovim radnickim pravima. Mirovinci bi tada imali priliku za jednu kvalitetno investiranje, te bi to vjerojatno donijelo u buducnocti mnogo dobra buducim umirovljenicima. Ne treba sve prodavati, sto cemo ostaviti nasoj djeci ako tako budemo razmisljali.
Kako ne bi postojeci dionicari bili osteceni, recimo neka oni dobiju priliku prvi dokapitalizirati, a tek ono sto ne upisu oni neka dobiju oni koji nemaju dionice .I bilo bi ok da cijena bude oko BV.
Ja nemam petrice, ali mozda u buducnosti i kupim pokoju
Ovdje bi najbolje bilo da dodje do dokapitalizacije. Fino bi se onda povecali kapaciteti proizvodnje, a drzava bi i dalje ostala u vlasnistvu
Zašto bi to bio preduvjet za povećanje proizvodnje? 😛
, te na taj nacin mogla utjecati protiv iskoristavanja radnika i brinuti o njihovim radnickim pravima.
I sada joj je to posao, pa vidite kako je išlo to nekada, eto taman do nedavno dok nismo konačno dobili kvalitetnog predsjednika uprave i istovremeno ukidanje državno-diktiranog načina poslovanja! Tako se brinula o radnicima da je kompaniju skoro poslala u stečaj plansko-diktiranom ekonomijom (određivali cijene proizvoda, podržavali monopol prodavača sirovine itd.).
Danas kada je PTKM uspješna/profitabilna kompanija radnici su napokon sigurni. To je upravo posljedica toga što je država morala prestati se miješati tamo gdje joj nije mjesto (ipak ulazimo u EU… pa se i naši moraju prilagoditi pravilima igre, više nema planske privrede) i dopustila dovođenje stručnog direktora umjesto uobičajene prakse u državnim firmama da se direktori biraju po političkoj liniji.
Mirovinci bi tada imali priliku za jednu kvalitetno investiranje, te bi to vjerojatno donijelo u buducnocti mnogo dobra buducim umirovljenicima.
Pa neka sad kupuju. To im je jeftinije 😉
Ne treba sve prodavati, sto cemo ostaviti nasoj djeci ako tako budemo razmisljali.
Kako što?! Pa ono što kupimo od novca dobivenog tom prodajom? Recimo ti kada prodaš svoje i kupiš recimo najveću turističku kompaniju (to je kakti "strateška grana") ti ćeš svojoj djeci to ostaviti. Netko drugi će kupiti nešto drugo i ostaviti im to. Dakle svatko po svom nahođenju. Svatko razmišlja svojom glavom i radi u najboljem interesu svoje djece.
Kako ne bi postojeci dionicari bili osteceni, recimo neka oni dobiju priliku prvi dokapitalizirati, a tek ono sto ne upisu oni neka dobiju oni koji nemaju dionice .I bilo bi ok da cijena bude oko BV.
Pa da, to je normalno. Pošteno je da postojeći dioničari imaju prvenstvo pri upisu novih dionica. Ako se bude išlo na neko enormno povećanje poslovanja to bi bila opcija. Za sada se kada je firma postala profitabilna neka normalna proširenja kapaciteta lagano financiraju iz tekuće dobiti i "adekvatnog" miska duga. PTKM bi konačno mogla izdati i neke lijepe povoljne dugoročne obveznice u takvom slučaju. Mirovinci i tako vidite više vole obveznice, siguran sam da bi upisali puno tih obveznica koje bi im tek tada bile "super sigurne" kad veliš da bi im i dionice bile. Ali vidite kako oni slabo to kupuju, nešto ne vole jeftine dionice.
Biti će da oni zbilja čekaju tih 270 kn po kojih bi kažeš išla dokap u tvom scenariju. Ali za sada ja mislim da dokap ne treba.
Ja nemam petrice, ali mozda u buducnosti i kupim pokoju
Oh, nemaš, a meni se bilo učinilo da imaš. Da, valjda kao i mirovinci čekaš neku dokap uskoro kada kako kažeš "book" po kojemu bi to radio dođe na tih 270 kn što je minimum (prema nominali).
Mislim da vam je to nerealno čekati, dokap sada nije potreban. A kada bi se tvoje želje i ispunile pa i sam kažeš da postojeći imaju prvenstvo, na kraju bi vama nepostojećima moglo i to izmaknuti. Ali tada vam ostaju obveznice koje tako volite, recimo neke lijepe kunske 10 godišnje, kupon čim vam je malo veći od kamatne stope u bankama biti ćete zadovljini… zar ne 🙂
KREĆE DUŠIČNA KISELINA 1
21. ožujak 2012
Sutra, 22. ožujka, započeti će s radom Postrojenje za proizvodnju dušične kiseline (Dušična kiselina 1) u PC Proizvodnja gnojiva Petrokemije d.d. U vrijeme odvijanja ovih aktivnosti može se očekivati uobičajena neizbježna pojava kratkotrajnog povećanja emisija onečišćujućih tvari u zrak. Iako se ne očekuju prekoračenja dozvoljenih vrijednosti kakvoća zraka će se intenzivno nadzirati mjerenjima na postajama lokalne mreže, kao i na državnoj mjernoj postaji Kutina
Hmm…ČERNOBIL II [lol]
Hmm…ČERNOBIL II [lol]
Bojim se da tebi stvarno treba stručna pomoć….BTW Znaš li što se uopće dogodilo u Černobilu i zašto ili samo lupetaš tek reda radi?
Bojim se da tebi stvarno treba stručna pomoć….BTW Znaš li što se uopće dogodilo u Černobilu i zašto ili samo lupetaš tek reda radi?
[/quote]
… kolega je malo otišao daleko u prošlost. Bolje da je kao primjer naveo Fukoshimu. Ne palite se na guranje. On samo piše u skladu sa prvim slogom akcidenta kojeg sam stavio za primjer !!! Nek se djeca igraju !!! Ne vičite na djecu – stop nasilju nad djecom !!!!
[/quote]
Vidim da je ovdje mrtvilo pa moram probit led… [thumbsup]
Nego kad sam već otvorio ovu temu …par natuknica ..ako imamo onečiščujuče tvari u zraku u uvijetima kad je sve po kontrolom,možeš li si zamislit kako to izgleda kad je nema …ekološka bomba !
Koja je to tehnologija iz I prvog svjetskog rata ,,,šta se tu ne da ugradit filter!?