PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nema tu nikakve potpore osim par novinskih napisa.Ide to za 1 kunu.Novi vlasnik treba pokriti akumulirane gubitke.Nešto slično kao brodogradnja.

Iako si me "šokirao"…automatski mi pada na pamet inertnost naših fondova kad je cijena pala na cca 50 kn,a oni mrtvi hladni!
Dovoljno je da jedan "kreten"počne rasprodaju i ode to nažalost u krivom smjeru [cry]

POKRET OTPORA

Ne mora svaki gap biti popunjen. Iako mi se u jednom trenutku danas cinilo da ce ovaj biti popunjen.

Ako nema potvrde o datumu privatizacije …a još ga nema ,onda to ide tamo gdje mora ići (tako piše u knjizi!)A pošto je knjiga prodana u tisuće primjeraka psihologija pametnjakovića će odradit svoje
[thumbsup]

POKRET OTPORA

Šta je ovom čovjeku ,očito je prolupo
http://www.poslovni.hr/vijesti/cacic-benzin-moze-biti-i-74-kune-199872.aspx
Hoće li tako branit i cijenu plina ! [lol]

POKRET OTPORA

ako te plaćaju po učinku, danas si se naradio, samo ti je učinak slab. puno zujiš, malo meda daješ !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

htio nam je reći što skuplji benzin, manje će budala voziti automobile i bit će manje nesreća !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

ako te plaćaju po učinku, danas si se naradio, samo ti je učinak slab. puno zujiš, malo meda daješ !
[/quote]
..ali zato imam žalac! [thumbsup]
damalosamprečeronadamsedasambiozabavanasaddomanaručakipivceugodandansvima [wink]

POKRET OTPORA

Gap moze i ne mora biti popunjen. A moze biti popunjen i nakon godinu dana.

Imamo gap i imamo target trokuta.

Sto je izglednije?

Imam PTKM-R-A i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Nema tu nikakve potpore osim par novinskih napisa.Ide to za 1 kunu.Novi vlasnik treba pokriti akumulirane gubitke.Nešto slično kao brodogradnja.

Akumulirani ti gubici u glavi! 🙂

Bilanca ovdje izgleda sjajno – napokon. Kratkotrajna imovina veća je od kratkorčnih i dugoročnih obveza zajedno! Još samo da je popraviti strukturu (smanjiti kratkoroči dug, nabaviti neki povoljni dugoročni, i ovo bi izgledalo "ko svemirski brod", mogli bismo već imati i redovne dividende – ali bolje da ne, bolje reinvestirati i u povećanje efikasnosti postrojenja, povećanje kapaciteta itd.!).

Novi vlasnik nam ovdje zaista niti ne treba (to je poanta! :D) – ali on bi sigurno radio htio doći (što stvar čini još zanimljivijom!), radi lijepe win-win situacije, on diončarima koji bi se odlučli prihvatiti ponudu puno kunica po dionici, a oni njemu izvrsnu tvornicu izgradnja koje od nule bi koštala… mislim da vam je svima poznato otrpilike koliko! 😀 Dakle postoji cijena pri kojoj bi obje strane lijepo profitirale. Probajte to "izračunati" pa javite do kojeg ste rezultata došli! 😉

Ovakvi postovi me podsjećaju na onoga što veli "jedva čeka da Apple zvekne na 100". I ovdje su mnogi jedva čekali svakakva zvekanja, pa ništa, dionica im se zadnjih godina snažno opire njihovim crnim željama.

Ne smijete biti zavidni, to vam je jako štetno za zdravlje!

Bilanca ovdje izgleda sjajno – napokon. Kratkotrajna imovina veća je od kratkorčnih i dugoročnih obveza zajedno! Još samo da je popraviti strukturu (smanjiti kratkoroči dug, nabaviti neki povoljni dugoročni, i ovo bi izgledalo "ko svemirski brod", mogli bismo već imati i redovne dividende – ali bolje da ne, bolje reinvestirati i u povećanje efikasnosti postrojenja, povećanje kapaciteta itd.!).

Novi vlasnik nam ovdje zaista niti ne treba (to je poanta! :D) – ali on bi sigurno radio htio doći (što stvar čini još zanimljivijom!), radi lijepe win-win situacije, on diončarima koji bi se odlučli prihvatiti ponudu puno kunica po dionici, a oni njemu izvrsnu tvornicu izgradnja koje od nule bi koštala… mislim da vam je svima poznato otrpilike koliko! 😀 Dakle postoji cijena pri kojoj bi obje strane lijepo profitirale. Probajte to "izračunati" pa javite do kojeg ste rezultata došli! 😉

Ovakvi postovi me podsjećaju na onoga što veli "jedva čeka da Apple zvekne na 100". I ovdje su mnogi jedva čekali svakakva zvekanja, pa ništa, dionica im se zadnjih godina snažno opire njihovim crnim željama.

[/quote]

vidim prati se bakicev blog od A do Ž, cak ste ga skoro i citirali ali neka, neka…

ali ipak treba imati nesto na umu, cacic je svasta najavljivao do sada, privatizaciju svega i svacega ali privatizaciju petrokemije NIKAD nije spomenu (ispravite me ako grijesim).
ako mene pitas ni jedna pametna drzava petrokemiju ne bi privatizirala, pogotovo sada kada je dobitas, tvrtku koja je po strateskom interesu uz bok ini i hep-u

vjeruj mi, isplati se cekati, pa makar cekali i godinama...

Ako ti mene pratiš onda razumiješ što kažem: niti ne mora! 🙂

Međutim za sve je bolje da to učini – za državu kao državu, za kompaniju kao kompaniju (i njene zaposlene, i potencijalno zaposlene itd.), za sadašnje dioničare, za kupca koji bi kupovao, za sve je tako bolje.

Naši političar rijetko kada naprave nešto tako dobro, tako široko dobro, to je istina i tu se s tobom u potpunosti slažem, ali ja sam očito za razliku od tebe optimist, ja vjerujem da ponekad ponešto i mogu napraviti toga ranga dobro. Nadam se da će to biti ovdje slučaj!

Ja kada ulažem u nešto gledam sve razumne scenarije i moja procjena je ponderirana vrijednost svih tih scenarija i pripradnih vjerojatnosti. Ovdje su razni scenariji mogući i zabavno je kako su svi ti glavni scenariji lijepi, samo se natječu malo u tome "koji je bolji".

Osim prilike za učiniti nešto dobro, naši vladajući sada imaju i "nuždu" za učiniti nešto pametno. U proračunu je potreban novac, pa treba pametno raspolagati imovinom, gledati tamo gdje se može uspješno i po atraktivnoj cijeni nešto prodati pa kada je to kao ovdje i uz još te dodatne "multiplikativne" efekte, gdje ćeš bolju ideju?

Zar je danas bolje prodavati imovinu iz financijske industrije koja je posljedicom zadnje krize još na "niskim valuacijama" i ta prodaja nosi samo neki keš i ništa više, ili je bolje prodavati nešto što je na "visokim" valuacijama globalno sa puno zainteresiranih (za razliku od onih stvari) i koja prodaja nosi ne samo puno veći keš nego i druge gospdoraski pozitivne efekte?! Zamislite što bi za Kutinu i Hrvatsku značilo proširenje kapaciteta Petrokemije, dobivanja time jednog super-snažnog izvoznika sa puno zaposlenih itd.?

Ne znam ja koliko su naši političari pametni (mada neke ne bih podcijenjivao baš toliko kao ti), ali nadam se da su dobronamjerni, a ovdje je stvar očita, samo treba malo dobronamjernosti!

[/quote]

vidim prati se bakicev blog od A do Ž, cak ste ga skoro i citirali ali neka, neka…

ali ipak treba imati nesto na umu, cacic je svasta najavljivao do sada, privatizaciju svega i svacega ali privatizaciju petrokemije NIKAD nije spomenu (ispravite me ako grijesim).
ako mene pitas ni jedna pametna drzava petrokemiju ne bi privatizirala, pogotovo sada kada je dobitas, tvrtku koja je po strateskom interesu uz bok ini i hep-u

[/quote]

nevjerovatno kakva razmišljanja. Što znači strateški interes. Dakle još jednom. Osnovna sirovina za proizvodnju je plin kojeg ptkm nema nego ga mora kupiti od nekoga. Plin imaju Mađari i Rusi i mi jednostavno ovisimo o njima. Ako nam prestanu prodavati plin ova tvornica je gotova i tisuće ljudi s njom. Šta ćemo onda kad se tisuću ljudi popne na ogradu tvornice kao radnici u DIOKI-ju. Hoćemo li i onda pričati o strateškom interesu. Ovdje je stvar jasna jer ptkm mora kupovati plin po tržišnoj cijeni i prodavati ga isto tako. Sve drugo nije moguće. Toliko je pozitivnih stvari u privatizaciji i strateškom partneru da je nevjerovatno da to već nije odrađeno. S druge strane hrpa je opasnosti ako tvornica ostane u većinskom državnom vlasništvu da me i strah to pisati.
Još kad pročitam kakve gluposti piše Slavko Kulić stvarno mislim da ovoj zemlji nema spasa.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

[/quote]

[/quote]

nevjerovatno kakva razmišljanja. Što znači strateški interes. Dakle još jednom. Osnovna sirovina za proizvodnju je plin kojeg ptkm nema nego ga mora kupiti od nekoga. Plin imaju Mađari i Rusi i mi jednostavno ovisimo o njima. Ako nam prestanu prodavati plin ova tvornica je gotova i tisuće ljudi s njom. Šta ćemo onda kad se tisuću ljudi popne na ogradu tvornice kao radnici u DIOKI-ju. Hoćemo li i onda pričati o strateškom interesu. Ovdje je stvar jasna jer ptkm mora kupovati plin po tržišnoj cijeni i prodavati ga isto tako. Sve drugo nije moguće. Toliko je pozitivnih stvari u privatizaciji i strateškom partneru da je nevjerovatno da to već nije odrađeno. S druge strane hrpa je opasnosti ako tvornica ostane u većinskom državnom vlasništvu da me i strah to pisati.
Još kad pročitam kakve gluposti piše Slavko Kulić stvarno mislim da ovoj zemlji nema spasa.
[/quote]

Ako nam prestanu prodavati plin ova tvornica je gotova i tisuće ljudi s njom.Hmm mika jesi li ti pri zdravoj svijesti i pameti (kako bi neki rekli) razmislio šta si napisao!?
S jedne strane se diže cijena u nebo,pa većeras možemo iz određenih blogova doznat da cijena ptkm vrijedi i 1700kn,odnosno teče med imlijeko(opa),a ti nam eto otvaraš oči pa zahvaljujem…
Nisam znao za taj detalj,"on" ti zatvori slavinu s plinom i ucijenjuje ,ili ćeš platiti skuplji plin ili će tisuće radnika na burzu-samo tako…fakat jaka i što bi neki rekli firma od strateškog interesa za rh.
Ako žele matirat će nas u dva poteza,a onda i Morphieusova teorija o 1 kune nije daleko od istine…

[bye]

POKRET OTPORA

New Report

Close