Čestitke svim imaocima dionica PTKM! [thumbsup]
Pa nisi valjda opet uletio?! Po koliko?
Nikakvih demantija iz Vlade RH nema na najave privatizacije ptkm. Čaćić dobro zna da je ovo doslovno zadnji vlak za spas ove države i da vremena više nema. Čaćić je shvatio da vlasništvo države od preko 50% u Kutini postaje vrlo opasno za čitavu državu. (Ukoliko neki demantij ipak dođe to će biti signal da nitko ništa ne razumije i da zemlja juri nezaustavljivo u bankrot). Dakle mi vlastitog plina više nemamo odnosno imamo ali o tome odlučuju Budim i Pešta. Plin je osnovna sirovina za proizvodnju i bilo kakav problem oko isporuke plina Kutinu baca na koljena i producira turbo dramu za koju je DIOKI dječja igra. Tko može garantirati da INA sutra neće reći žao nam je iduća dva mjeseca ne možemo isporučiti plin Kutini jer tehnički nije moguće iz Jadrana vaditi plin. Sa strateškim partnerom iz recimo Rusije sve ove potencijalne opasnosti prestaju i pred tvornicom je fantastična perspektiva. Nove investicije u ekologiju, proširenje kapaciteta i druge koje se vežu uz dodatnu potrošnju plina i donose benefit u vidu električne energije koja kronično nedostaje Hrvtaskoj državi. To su investicije koje imaju brzi povrat, a vezane su za izvoz jer ptkm bez problema prodaje svoj proizvod vani. Sve te investicije mogu odraditi domaće firme i potaknuti investicijski ciklus koji nam treba. Pojačan izvoz gnojiva zapošljava dodatne ljude u Luci Šibenik, dodatan promet Luci u Vukovaru, novi prihod za HŽ od prevoza gnoja do Šibenika.
Također kamionski prevoznici će profitirati dodatno jer vidimo kakav je red za utovar u kutini. Ovo je najznačajnija svjetska industrija i ovdje jednostavno nemamo prostora za pogreške. Hitna privatizacija sa jakim partnerom može samo donijeti dobro ovoj državi. Ovo je zadnja prilika da gospodski uđemo u partnerstvo sa velikim igračima. Rusi su nas okružili i industrijski i bankarski i ukoliko ih naljutimo biti će velikih problema.Njihovi ljudi hodaju po Hrvtaskoj i čekju naše poteze. Srbiju su okupirali, ušli su u Bosanski brod (ovdje postoji dodatna opasnost za ptkm, ali nećemo o detaljima da ne pomažemo konkurenciji) i mi smo premali da ostanemo sami.
Zato ljudi pamet u glavu i počnimo razmišljati dugoročno, a ne od danas do sutra.
Sada nitko ne može reći da nema količine na prodaji, do 280 Kn možeš kupiti oko 20 – 30 000 dionica i to je to…..
Jučer su novinari špekulirali sa 219 po dionici, danas sa 270, sutra će opet sa 15% većom cijenom od današnje zaključne.
A po koliko će ići na bubanj nije ni bitno toliko, svejedno je riječ o početnoj cijeni. S obzirom na prethodno iskustvo, a pogotovo s obzirom na pozitivne promjene koje su se od tad dogodile, ne vidim kako bi cijena na Zse, kad se priča o prodaji formalizira, mogla bit manja od 350 kn.. A Vlada sigurno neće ići sa početnom cijenom nižom od burzovne. Pa vi vidite.
Ja svejedno neću prodati ni tad, pravi trenutak će biti podnošenje ponuda..
Slazem se nista prije ponude, kad sam ovoliko cekao mogu jos !!!
Do 280 kn ima oko 10 000 kom i to racunajuci da su ova dva skrivena maksimalno skrivena.
Mika ,to što nema demantija iz vlade znači ,jedino da oni nemaju pojma o nikakvoj privatizaciji ,a još manje vremena za gubljenje baveći se kojekakvim plaćenim piskaralima iz žute štampe…
[thumbsup]
Nažalost nisam…
Glede rasta imam svoje mišljenje,nažalost samo glasine i ništa drugo.Bojim se da će se netko lijepo iskrcat ,a ovi će se poslije načekat da dođu ti takozvani Rusi sa punim torbama …
Kako su brzi na okidaču vidimo primjer brodogradnje i Končara ,sve nude osim love
Nažalost nisam…
Glede rasta imam svoje mišljenje,nažalost samo glasine i ništa drugo.Bojim se da će se netko lijepo iskrcat ,a ovi će se poslije načekat da dođu ti takozvani Rusi sa punim torbama …
Kako su brzi na okidaču vidimo primjer brodogradnje i Končara ,sve nude osim love
[/quote]
Čini mi se da je iskrcavanje počelo.