Posjedujem PTKM-R-A. Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju.
danas izašao iz PTKM…malo računao ako vlada dobi 360 Miljuna kuna za svojih 50 % to znači
Velika je razlika između Kn i Eur, očito se autor teksta zeznuo, pa je umjesto Eur napisao Kn, tiskarske pogreške se dešavaju što ćeš……
ovo nije nagovor na kupnju i prodaju
[/quote]
Ma da sigurno je pogrešio , da bi bili € mora bi biti najmanja cjena dionice cca 1600 kuna…a to cjenu če reči oni koji če bit spreman to kupit ne ti ne ja ne neki novinari… do tada sve je spekulacija … i šišanje ovaca…
[cool] [undecid]
mnogo je komentara daytrejdera….pravi dugoročni investitori če čekati kraj godine tj. najavu privatizacije službenu i prodati će krajnjem kupcu (Yari, ili bilo kom drugom)…do tada ima još dosta vremena, sigurno ćemo vidjeti i rezultate za 1Q i duboko sam uvjeren da će cijena biti znatno viša…
Ina se prodavala po 900 kn prvo mađarima, pa zatim radnicima, pa Hrvatima po 1600 ili već kolko kuna…pa po 2800 a na kraju i po 4200….slična stvar će biti i sa PTKM…ova priča neće sa današnjim trgovanjem završiti…
Sutra najmanje 270 kn. Ali to će biti početna cijena kod prodaje, pa tko da više.
http://hr.seebiz.eu/kemijska-industrija/drzava-bi-od-prodaje-petrokemije-mogla-utrziti-i-preko-pola-milijarde-kuna/ar-29779/
mnogo je komentara daytrejdera….pravi dugoročni investitori če čekati kraj godine tj. najavu privatizacije službenu i prodati će krajnjem kupcu (Yari, ili bilo kom drugom)…do tada ima još dosta vremena, sigurno ćemo vidjeti i rezultate za 1Q i duboko sam uvjeren da će cijena biti znatno viša…
Ina se prodavala po 900 kn prvo mađarima, pa zatim radnicima, pa Hrvatima po 1600 ili već kolko kuna…pa po 2800 a na kraju i po 4200….slična stvar će biti i sa PTKM…ova priča neće sa današnjim trgovanjem završiti…
Da li je netko ima informaciju na koji se način privatiziraju firme od posebnog državnog interesa, te da li je netko upoznat sa sporazumom između sindikata Petrokemije i Vlade iz 1998g?
270kn!!!
znači zato nismo išli dalje.
http://hr.seebiz.eu/kemijska-industrija/drzava-bi-od-prodaje-petrokemije-mogla-utrziti-i-preko-pola-milijarde-kuna/ar-29779/
270kn!!!
znači zato nismo išli dalje.
Znači ako netko ponudi više vlada neće uzeti?
ja mislim da nije fer do ljudi ..da se jih tera u stampedo..ali svako odlučuje sam kako če potrošiti novac…ja ču sigurno ulaziti još u tu priču …samo da se vrijeme malo izjasni –a do tada[bye]
početna za KSST je bila 7000kn, pa se nije niko javio. [lol]
početna za PTKM od 270 što i nije jeftino, obzirom da je BV 220kn, a to što neki vjeruju u priče i obećanja i ciljane cijene koje pišu po blogovima to je druga stvar.
a u isto vrijeme Blogeri pišu da bi mogli i prodat ako cijena skoči [lol] ne traže premije za pakete i ne čekajući njihove ciljane cijene [thumbsup]
Da li je netko ima informaciju na koji se način privatiziraju firme od posebnog državnog interesa, te da li je netko upoznat sa sporazumom između sindikata Petrokemije i Vlade iz 1998g?
[/quote]
ne znam apsolutno ništa….ali, činjenica jeste da nema još nikakvog odgovora iz Kutine…ako ne bude nešto značajnije, mislim na otpor, onda se iza ovoga brda stvarno nešto i valja…
Ovaj izračun cijene u članku Vaš link je dobiven na način da se nominalna vrijednost dionice (270 kn) pomnožila s brojem dionica koje su u vlasništvu države. Takav izračun koji bi trebao projecirati koliko bi država dobila prodajom udjela u svome vlasništvu je naravno potpuno pogrešan, kao i izračun od petka koji je objavljen preko vikenda u Jutarnjem a koji je, ako se ne varam, spominjao iznos od 360 milijuna kuna. Za potrebe tog članka novinar je tadašnju tržišnu vrijednost dionice (211 kuna) jednostavno pomnožio s brojem dionica te se dobio iznos od 360 milijuna kuna. Naravno, takvi izračuni su apsurdni te se u konkretnom slučaju u obzir moraju uzeti najmanje pet stvari 1) prodajom velikih paketa, kao što je paket koji je u vlasništvu države se dobiva znatna premija, jer u protivnom bi veliki investitor morao kupovati dionice na burzi, što ne bi uspio da "ubije" dionicu to jest da je drastično ne lansira 2) dok je Petrokemija bila gubitaš licitiralo se s ponudama koje su znatno više od iznosa koji se spominju u ovom članku 3) Petrokemija više nije gubitaš, već poduzeće koje ima jako dobru perspektivu 4) zašto bi se prodavalo nešto po nominalnoj cijeni kada država svoj paket međunarodnim investitorima može prodati po minimalno 600-700 kn po dionici 5) da li je država svoj udio u, primjerice HT-u prodavala po nominalnoj cijeni (100 kn) ili se tražila premija od x2.5, što je, u to doba za HT bilo više nego OK jer se vodilo računa i o socijalnoj/glasačkoj komponenti…da ne spominjem primjer CROS-a i drugih. Prema tome, na svakom ulagaču je da procijeni koliko smatra da dionica Petrokemije vrijedi… nije li to divno?
početna za KSST je bila 7000kn, pa se nije niko javio. [lol]
početna za PTKM od 270 što i nije jeftino, obzirom da je BV 220kn, a to što neki vjeruju u priče i obećanja i ciljane cijene koje pišu po blogovima to je druga stvar.
a u isto vrijeme Blogeri pišu da bi mogli i prodat ako cijena skoči [lol] ne traže premije za pakete i ne čekajući njihove ciljane cijene [thumbsup]
fascinantno, članci dolaze ko na tekućoj vrpci!
ovdje ne da ima posla za HANFU nego i za USKOK jer je postalo previše očigledno o čemu se radi!