Siguran sam da je i ovdje sve isplanirano unaprijed. Scenarij, prikazati ogroman gubitak. Zašto?
Pretpostavka je da su znali da će im podići cijenu plina. Zato uključiti državu da intervenira jer do tolikog poskupljenja neće doći osima ako…ne igraju na kartu da se nešto mora dogoditi unutar same tvrtke.
Otpremnine itd, pitanje je dana kada će se to dogoditi.
Ako je sada ovoliki gubitak, koliki će tek biti kada im gorivo, plin, poskupi. Država je tu, mislim da bi bilo loše da ovaj projekt samo tako puste da ga vjetar odnese. U skoroj budućnosti očekujem riješenje.
Paničari će uvijek prodavati ali vratiti će se to sve brzo natrag u normalu jer če se ovaj trenutni problem riješiti. Vlada se nije tim pitanjem pozabavila jer su snage bile usmjerene na druge frontove. Uskoro će sigurno riješiti i ovaj problem jer veliki ulozi su u igri, ne samo u PTKM nego cijeloj zemlji. Seljaci jedva čekaju priliku jer su već sada na iglama.
Znači li ovo da Cartmann ipak nije bio u pravu?… (a i mislio sam da nije)
Jutros me nazvao kolega i kaze “hebote, skinuo si lenca, a sad ces skinut i petrokemiju”, jer se smijao kad sam rekao da bi Lenac mogao potonuti bez obzira sto je (bio) perjanica hrvatske brodogradnje, kao sto su se mnogi smijali za petrokemiju.
Ne kazem da ce ptkm potonuti (iako, tko zna, i mene je lenac iznenadio, bas kao i amere enron) jer je ipak vazan za taj kraj i vjerujem da ce ga vlada pokusati sto je moguce duze odrzati na zivotu.
Da nije zaustavljena danas bi potonula do 100kn, ako ne i ispod, izjavu predsjednika uprave kako im sigurno predstoji stecaj ako im povecaju cijenu plina su investitori ocigledno ozbiljno shvatili.
svaka čast grafu i dragoj nam statistici, ali msilim da je ovdje puno više politika u igri nego nekakvi realni podaci i psihologija tržišta. Trenutno ne izgleda dobro i puno je toga sumnjivo, ali probajmo se sjetiti koliko puta je netko vodio brigu o malim dioničarima u sličnim situacijama. Možda HANFA sa novim pravilnikom… moš mislit kak će ovo nekome pomoći!
Siguran sam da je i ovdje sve isplanirano unaprijed. Scenarij, prikazati ogroman gubitak. Zašto? Pretpostavka je da su znali da će im podići cijenu plina. Zato uključiti državu da intervenira jer do tolikog poskupljenja neće doći osima ako…ne igraju na kartu da se nešto mora dogoditi unutar same tvrtke. Otpremnine itd, pitanje je dana kada će se to dogoditi. Ako je sada ovoliki gubitak, koliki će tek biti kada im gorivo, plin, poskupi. Država je tu, mislim da bi bilo loše da ovaj projekt samo tako puste da ga vjetar odnese.
Iako nisam u ovoj dionici moje razmišljanje ide isto u ovom smjeru…
Samo potvrđujem prethodni post – slažem se i isto nisam u ovoj dionici, ali ne znači da uskoro neću biti!
Petrokemija – Odgovor na upit o postojanju novih / promijenjenih materijalnih činjenica
(2006-11-02)
Na upit, postavljen danas od strane Zagrebačke burze, a zbog obustave trgovanja dionicama, izdavatelj, Petrokemija d.d. dostavio je odgovor kojim javnosti objavljuje nove informacije.
Nastavno na Vaš Upit o postojanju novih/promijenjenim materijalnih činjenica, a koje su, eventualno, mogle utjecati na smanjenje cijene dionica Petrokemije d.d. možemo istaknuti slijedeće:
1) 30.10.2006.g. Nadzorni odbor i Uprava Petrokemije d.d. su nakon održane sjednice donijeli Odluku o sazivanju Glavne skupštine Petrokemije d.d.
2) 31.10.2006.g. Uprava Petrokemije d.d. je održala konferenciju za novinstvo na temu ugovora o opskrbi prirodnim plinom s INOM d.d. Zagreb. Naglasak konferencije je bio na cijeni plina koja je za Petrokemiju (predloženo od strane INE) veća 40% (a ne 20% kako je javnost obavijestila INA)
3) Dostavljeni rezultati poslovanja za I-IX mj. 2006.g.
Mišljenja smo da su svi gore navedeni razlozi, kumulirano, mogli uzrokovati smanjenje cijene dionice.
treba samo vidjeti gdje će se ova klackalica zaustaviti.
ponovo vam kažem da će petrokemijno vrijeme tek doći…nije tu samo gnojivo u pitanju, u pitanju je i godišnji konzum plina od preko 700 mil m3, a to je više nego što GPZ isporući svojim potrošaćima u godinu dana!!!
cijena plina pada već mjesecima…nema špekulanata koji bi dizali cijenu kao što je slućaj sa benzinom…nešto su probali ameri pa su se sada zahebali i ne znaju što će sa zalihama prirodnog plina.
ja da imam toliko love, preuzeo bi definitivno petrokemiju i to sada a ne kroz godinu dvije…i garantiram vam da bi nakon toga za petrokemiju proizvodnja gnoja bila sekundarna djelatnost, a energetski management primarna [smiley2][smiley2]
Ne zadugo, bojim se… budu oni to sad zaustavili do kraja dana, samo da prođe 1. transakcija…