@ Bolder sutra će biti najprometniji dan na PTKM ikada očekujem preko 30 milijuna Kn prometa, a to znači veliko dizanje cijene, koliko će biti to ćemo vidjeti, jer slobodno je samo oko 350 000 dionica, a sve ostalo je u rukama čvrstih investitora……
Ako imamosamo cca 350 000 slobodnih dionica ,onda bi u skoroj budučnosti mogli imat dokapitalizaciju kojom bi se privukla sredstva za odkup večinskog udijela transadrije u luci Šibenik.Znamo šta znači dokap i u kojem smjeru ide cijena dionica… [bye]
Tek tada znatno ojačana PTKM bi mogla u privatizaciju,a država obilato napuniti proračun… [thumbsup]
[/quote]
alfon, pušeš na hladno…svi znaju da si prodao dionice i sad drukaš da će cijena ići dolje…moram priznati da si me nasmijao…
po tvojoj logici, država koja nema novaca i koja se guši će dokapitalizirati s nečim što nema???a po tvojoj procjeni koliko vrijedi onda luka Šibenik i udio od PTKM? misliš da firma koja zarađuje 100 milijuna kuna godišnje a ima potencijal da zaradi 300 treba dokapitalizaciju da kupi udio u Šibenskoj luci? šta će im 100%-tni udio u luci Šibeni, posve bespotrebno…
Ma kaj je novinar napravio je prosječna_cijena_upetak*broj dionica koje iam država…..
Svakom normalnom je jasno da prodaja,ako će je biti neće ići po toj cijeni
ja bi volio da bude tako, neka se majstori iskrcaju po toj cijeni, ako su spremni to napisat javno u novinama, NEKA STAVE NALOG U PONEDELJAK NA BURZU PO 212 🙂
3 puta čitao sam članak i nigdje ne piše da je donijeta odluka vlade da se krene u privatizaciju, dapače piše da je izvor iz vlade rekao da još o tom nije zauzet konačan stav, a drukeri koji su unutra pišu kao da je sve već riješeno.očito, žele se sutra iskrcati temeljem ovog naručenog članka [bye]
srecom ja ušo na 195kn…ovo ima potencijala….svakako…sjetimo se samo CRoatie koliko je skocila nakon objave u dva-tri dana…
Ovo je samo dokaz o skrivenoj vrijednosti i potencijalu PTKM jer reakcija tržišta kapitala je previše burna samo za ovu "bezvrijednu" PTKM, da PTKM nema veliki potencijal ne bi niti reakcije, ali reakcija je burna jer PTKM vrijedi jako jako puno……..
Hvata nam se kolega Alfon za svaku slamčicu, u svakom postu po jednu.
Ali nema veze, ja znam da će mu sutra, kada cijena poleti, biti drago
zbog nas koji smo unutra.
I njemu i ostalim kolegama koje nam večeras izražavaju strah i sumlju.
ovdje netko stvarno vjeruje da ima zainteresiranih kupaca za kupnju Petrokemije iz Kutine?
ne znam koliko ste upućeni ali takvih tvrtki ima oko 500 u istočnoj Europi , ne vidim da je neka navala
@idetoupup – Ako je tako, onda samo tvronice u istočnoj Europi prodaju 600 milijuna tona gnojiva i zarade sedam milijardi eura godišnje. Što je doista fascinantno, s obzirom da je to više nego što se godišnje gnojiva potroši u svijetu.
@idetoupup – Ako je tako, onda samo tvronice u istočnoj Europi prodaju 600 milijuna tona gnojiva i zarade sedam milijardi eura godišnje. Što je doista fascinantno, s obzirom da je to više nego što se godišnje gnojiva potroši u svijetu.
meni se čini da si malo pobrkao nešto jer tvornice u istočnoj Europi stvarno zarade oko 7 milijardi godišnje. jedino ne prodaju 600 miljuna tona nego 6
@idetoupup – znači, imamo ovakvu situaciju: PTKM proda 1,2 milijuna tona gnojiva, a ostalih 499 tvornica gnojiva iz istočne europe 4,8 milijuna tona. Dakle, onaj tko kupi PTKM, uštedit će si vrijeme koje bi potrošio da kupi 125 tvornica gnoja iz istočne europe. Pa sad ti nama reci jel to vrijedno ovih trenutnih 50 milijuna eura za 50%?
Inače dugo pratite ovaj segment, jel tako? Nije da lupate bezze?
istina nevidim cemu tolika zavist ionako cemo novce od ptkm dalje ulozit u tk, evo ja sam vec napravio listu….
Hvata nam se kolega Alfon za svaku slamčicu, u svakom postu po jednu.
Ali nema veze, ja znam da će mu sutra, kada cijena poleti, biti drago
zbog nas koji smo unutra.
I njemu i ostalim kolegama koje nam večeras izražavaju strah i sumlju.
Može li mi netko kazati koja je trenutna fair vrijednost cijene dionice Petrokemije prema postojećim tržišnim uvjetima? Hvala
Rapisali ste se rajo o lipama, kunama, drahmama… a nego niste jos odogovrili na moje pitanje.
Ponoviću opet: Koliko vrijedi SADA PTKM?
Ne juče, ne sutra, nego upravo SADA…