PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…..
Ovaj i ovakav tekst ima samo jedan nazivnik – neprofesionalni novinarski uradak. Cilj mu je na kupnju navući što više malih i naivnih ulagača, kao i kratkotrajno dizanje cijene pomenute dionice. Prozirno.Tekst je pun oprečnih pretpostavki, niti jedno relevantno ime, sve napisano po sistemu rekla-kazala, tako da, ako se cijena dionice nakon par dana strmoglavi nitko neće biti odgovoran za skupu kupnju.

slažem se, kao da je netko danas naručio ovaj tekst jer se sutra želi iskipati iz PTKM?!? [bye]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti

u današnjem jutarnjem piše:

"…Prema neslužbenim informacijama iz Vladinih krugova, osim već najavljene privatizacije Hrvatske poštanske banke (HPB) i Croatia osiguranja, zvijezda novog kruga privatizacije u Hrvata mogla bi biti kutinska Petrokemija. Za nju, tvrde naši sugovonici postoji interes ulagača…"

Fraza vladini krugovi kao i fraza naši sugovornici za ozbiljnog i pametnog investitora nemaju nikakvo značenje, eventualno ima odbijajuće.
Nakon takvih vijesti za malog ulagača nikada ništa dobrog ne bude. Ukoliko mali investitori već sutra počnu kupovati dionice PTKM-R-A, a od privatizacije Petrokemije ništa ne bude, hoće li vladini krugovi i naši sugovornici investotorima nadoknaditi štetu?

Nadalje, u istom tekstu piše:

"…Za Petrokemiju ima više zainteresiranih ulagača, no odluku o njenoj prodaji još nismo donijeli..."

a piše još i ovo:

"… Naime, jedan naš sugovornik iz Banskih dvora kaže da Vlada još nije donijela odluku o tome koje će tvrtke u ovoj godini na bubanj. Ono što je u ovom trenutku izvjesno je to da će se država rješavati vlasništva u poduzećima u kojima ima manje od 25 posto udjela…"

Ovaj i ovakav tekst ima samo jedan nazivnik – neprofesionalni novinarski uradak. Cilj mu je na kupnju navući što više malih i naivnih ulagača, kao i kratkotrajno dizanje cijene pomenute dionice. Prozirno.Tekst je pun oprečnih pretpostavki, niti jedno relevantno ime, sve napisano po sistemu rekla-kazala, tako da, ako se cijena dionice nakon par dana strmoglavi nitko neće biti odgovoran za skupu kupnju.

Nek sutra prvo počnu kupovati vladini krugovi i naši sugovornici, pa ćemo mi za njima
[wink]

100-tka [thumbsup]

POKRET OTPORA

Tko to zna? Ja se bojim samo da se audio ne bude iskrcavao a ima 1.690.000 komada. Slično ko na nekim drugim dionicama. Dobro, netko kaže otpušta ali to dođe na isto jer su dionice odmah na asku, pardon lupa se po bidu.

Balon je pušten, a vrijednost imovine kad tada se mora valorizirati, racionalni investitori imaju podatke da uvide koliko doista nešto vrijedi, a i cijelo vrijeme pišem o vrijednosti, sada kada se nešto pokreće nema više natrag jer ako bi država samo od ptkm dobila 2.8 milijarde Kn zašto bi prodavala cros ili banku kada može ptkm jer većina najvećih investitora su se ponašali kao i s inom, tek kada stranci nude onda vrijedi………..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Portali su se raspisali o PTKM,forumi bruje o PTKM bumu u ponediljak,a meni se pali alarm u glavi.Pograšno bi bilo sad špekulaciju o privatizacicji uzet zdravo za gotovo.Već se dešavalo da na raznim dionicama ovakve trenutke neki investitori koriste za kapitalizaciju dobiti i treba biti oprezan sa ulaganjem.Svi znamo da se kupuje na glasine,al taj momenat je prošao, sad se na sva zvona zvoni o PTKM ……..kao što rekoh kad je nešto tako "kao sigurno",odma mi se pali alarm.Mislim da skidanje sa aska u ponediljak ujutro nosi sobom priličan rizik i ne očekujem baš stampedo u trgovanju.Mislim da ovde malo opreza ne bi bilo na odmet.

I ja zazivam na oprez jer ja sam se opekao na IGH i prici s CG.Tada sam gotovo sve ulupao u IGH jer je Jaca to anjavila kao gotovu stvar.
Stoga prez da vas ne navuku do 240 pa bumerang nazad u dva dana na 190…oprez…
Nemam dionice PTKM i neplaniram ulaz dok privatizacija i sam 1Q ne budu poznati

Usudi li se netko predvidjeti raspon sutrašnjeg kretanja cijene?

+ 7-15%
[/quote]
230-270 kn sutra…
270-300 kn prekosutra
300-320 kn nakosutra

ako ne bude demantija iz Vlade
realna vrijednost je između 500 i 700 kn….po mojim računicama….1000 kn ako bi se izgradilo u blizini podzemno skladište plina i kupovalo na spot tržištu plina i malo bolje upravljalo rizicima.
Bakić i svi fondovi če čakati konačnu cijenu od stranca koji bi to kupio….a to će biti iznad tržišne…

ovo nije nagovor na kupnju niti na prodaju.

Ovdje veliki investitori mogu biti čvrsta razina, još ako se ubaci od MOL u kupnju ipak prati PTKM, jer htio bi da preduhitri kupnju po nižim razinama, dakle biti će jako interesatno kupovina, izjedrilo je puno nickova onih kojima takvo stanje ne odgovara sjetimo se na ini kada je MOL objavio svoju ponudu nickovi su govorili neće to ići ili nevalja to…….. Stvarno živimo u pokvarenom vremenu

… u tiskanom nedjeljnom jutarnjem listu piše da će država uprihodovati od privatizacije Petrokemije od 360 do 460 milijuna kuna. Novinar je možda greškom, ja mislim namjerno stavio kune, umjesto eura. Kakvi 300 – 400 milijuna kuna u pitanju su euri. Za tu siću sigurno nebi bilo privatizacije.Za tolko eura ,vrlo izvjesno. Bit će to prava bitka ko danas u slalomu za mali globus, tri kandidata pa ko više znanja, pameti i sreće. Nadam se da mi nećemo proći kao ivica. Možda i ovdje pobjede skandinavci, samo u ovome slalomu bit će i rusa – iduće su zimske olimpijske igre u sočiju pa je red da i rusi učestvuju u ovoj utrci. Uvod u sve ovo bilo je gostovanje rusa kod medveščaka.
Uzmite kalkulator pomnožite ove cifre za 50% petrice sa dva zbod druge polvine, podjelite sa brojem dionice i vidjet će se što vlada očekuje kao minimum cijene, i što očekuje kao neku normalnu cijenu. Postoji i treća koja se može zavrtiti kada i ako počme rulet. [thumbsup] [smiley]

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

@ Bolder sutra će biti najprometniji dan na PTKM ikada očekujem preko 30 milijuna Kn prometa, a to znači veliko dizanje cijene, koliko će biti to ćemo vidjeti, jer slobodno je samo oko 350 000 dionica, a sve ostalo je u rukama čvrstih investitora……

@ Bolder sutra će biti najprometniji dan na PTKM ikada očekujem preko 30 milijuna Kn prometa, a to znači veliko dizanje cijene, koliko će biti to ćemo vidjeti, jer slobodno je samo oko 350 000 dionica, a sve ostalo je u rukama čvrstih investitora……

Za pumpanje cijene PTKM-a postoji xy razloga .

Ako imamosamo cca 350 000 slobodnih dionica ,onda bi u skoroj budučnosti mogli imat dokapitalizaciju kojom bi se privukla sredstva za odkup večinskog udijela transadrije u luci Šibenik.Znamo šta znači dokap i u kojem smjeru ide cijena dionica… [bye]
Tek tada znatno ojačana PTKM bi mogla u privatizaciju,a država obilato napuniti proračun… [thumbsup]

POKRET OTPORA

… u tiskanom nedjeljnom jutarnjem listu piše da će država uprihodovati od privatizacije Petrokemije od 360 do 460 milijuna kuna. Novinar je možda greškom, ja mislim namjerno stavio kune, umjesto eura. Kakvi 300 – 400 milijuna kuna u pitanju su euri. Za tu siću sigurno nebi bilo privatizacije.Za tolko eura ,vrlo izvjesno. Bit će to prava bitka ko danas u slalomu za mali globus, tri kandidata pa ko više znanja, pameti i sreće. Nadam se da mi nećemo proći kao ivica. Možda i ovdje pobjede skandinavci, samo u ovome slalomu bit će i rusa – iduće su zimske olimpijske igre u sočiju pa je red da i rusi učestvuju u ovoj utrci. Uvod u sve ovo bilo je gostovanje rusa kod medveščaka.
Uzmite kalkulator pomnožite ove cifre za 50% petrice sa dva zbod druge polvine, podjelite sa brojem dionice i vidjet će se što vlada očekuje kao minimum cijene, i što očekuje kao neku normalnu cijenu. Postoji i treća koja se može zavrtiti kada i ako počme rulet. [thumbsup] [smiley]

Mogu pobjediti i Rusi ili Norvežani, ili Kinezi, ili Amerikanci, ili Mađari, ili Švicarci, tko da više i bolje uvjete lako pobjeđuje……..

New Report

Close