Vjerojatno misliš na ovo:
Petrokemija ide u privatizaciju do kraja godine
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.03.2012. – 10:55:00
Zadnja izmjena: 18.03.2012. – 11:10:08
ZAGREB – Petrokemija će očito uskoro u privatizaciju, doznaje Jutarnji list. To je nešto o čemu se spekulira već tjednima, a očito je Milanovićev kabinet donio odluku da se kreće u privatizaciju "skrivenog bisera" domaćeg gospodarstva……..
http://www.seebiz.eu/petrokemija-ide-u-privatizaciju-do-kraja-godine/ar-29649/
članak je težak drukeraj jer u izvornom članku u jutarnjem listu jasno piše da nikakva odluka o privatizaciji od strane vlade nije donesena kao npr. za HPB ili CROS…a o "privatizaciji" PTKM piše se već 10 godina
Mida, ti si taj novinar? Imaš tipfeler, misliš 1.212 kn za dionicu. Bolje reci da hočeš jeftinije kupiti za novce koje si zaradio na DIOK-iju. Mani se bedastoča! Na ovoj temi su uglavnom ozbiljni ulagači koje čak nisi niti uspio nasmijati……mene jesi [lol] [lol] [lol]
NB je napravio svoj dio, a mogao bi i pomoći ako bi ga vlada RH ovlastila da vodi pregovore dadobije najbolju ponudu koja odgovara upravi, radnicima, dioničarima, zajednici. Cifra koja bi mogla lako biti je oko 1000 Kn, fondovi bi mogli kupovati od 360-500 Kn, dakle ovo postaje dionica za jaku akumulaciju…….
Ovo nije nagovor na kupnju i prodaju…..
U portfelju imam PTKM, ali mislim da su naša očekivanja prevelika prema Jutarnjem listu ;
" Prodajom 50,63 posto udjela države u Petrokemiji, proračun bi mogao postati bogatiji za oko 360 milijuna kuna. "
http://www.seebiz.eu/petrokemija-ide-u-privatizaciju-do-kraja-godine/ar-29649/
http://www.poslovni.hr/vijesti/akcija-teska-360-mil-kn-zvijezda-novog-kruga-privatizacija-i-petrokemija-199666.aspx
što znači 212 Kuna / dionica
što znači 212 Kuna / dionica
Možda je izvor te informacije ZSE, zadnja cijena trgovanja puta broj dionica? Novinar mora izići s nekakvim podatkom, a ovaj se taman poklapa s cijenom na ZSE. Realnije procjene tek je za očekivati.
Koju cijenu očekujete sutra na otvaranju?
P.S. imam dionice PTKM i ne mislim ih tako brzo prodavati [proud]
Ma kaj je novinar napravio je prosječna_cijena_upetak*broj dionica koje iam država…..
Svakom normalnom je jasno da prodaja,ako će je biti neće ići po toj cijeni
ovi kaj misle da bu ovo išlo po 211 nisu toliko naivni neg vjerojatno hoče malo smiriti situaciju za dokup jer kad za petricu počnu pljuštati ponude(neznam kad če to biti al i to če doći na red) 211 neče biti ni u peti. mislim da i lina i ostali dobro znaju koliko mogu tražiti i dobiti za petricu. i jedva čekam prvo preskakanje cijene.
pozdrav svim hrabrim i strpljivim
Ovo što smo naučili od ove vlade puštaju se probni baloni kojima će se valorizirati vrijednost imovine, dakle ako će privatizacija ići krajem godine, da se nabije prosjek trgovanja i upravo u tome vidu vidim extreman rast cijene dionice PTKM, ali i zbog velike cash pozicije svih gnojarskih proizvođača ali i plinske industije, nije malo doći do kapiciteta oko 1,5 milijuna tona gnojiva, PTKM proizvodi oko 1,25 milijuna tona godišnje, ali ima kapacitet oko 1,5 milijuna tona gnojiva, dakle ptkm može imati prihode preko 500 milijuna Eura ako ima strateškog partera koji će plasirati sva gnojiva. Fondovi bi trebali sada nastupiti ozbiljno staviti na količinu po većoj vrijednosti od zadnje cijene za minimalno 60 posto, jer tako će mnogi prodati svoje dionice, inače dionica vrijedi preko 1000 Kn stoga po cijeni od 360 Kn je lijepa zarada za svaku kunu što je uložena u ptkm………
Ovo nije nagovor za kupnju i prodaju
Može li mi netko kazati koja je trenutna fair vrijednost cijene dionice Petrokemije prema postojećim tržišnim uvjetima? Hvala
Ovaj članak iz Jutarnjeg a ostali prenjeli je običan drukeraj!
Ajfone, reci ti nama, da se mi malo nasmijemo, kad si ono i po kolko izišao iz PTKM? 😀
Ajfone, reci ti nama, da se mi malo nasmijemo, kad si ono i po kolko izišao iz PTKM? 😀
[/quote]
200kn— [thumbsup]-nego mene brinu ovi koji izlaze po tako "jeftinoj"cijeni…!?
Zbroji koliko tisuća kom je "prodanao" na ovim razinama ,to mi više liči na iskrcavanje…