PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i sad će samodol pitat upravu PTKM šta se događa i baš me zanima šta će ti moroni reći.
a tek šta će sad biti sa margin kreditima. Sad će banke sve zvat da moraju prodavat i ode to sutra i preksutra u božju mater.

A da je pustio tržište svi bi krenuli kupovat.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

trotters: ” mislim da ne. tko je prodao, prodao je. mi ostali moramo cekati druge prilike [smiley3] ” ne vidim bas previse smisla u takvom zakonu da se promet blokira, a ne poniste transakcije, jer samo se uzrokuje jos veca panika… sad bi se valjda svi trebali laktariti tko ce sutra prvi stici prodati prije nego se opet obustavi trgovina… ko na placu! stvarno jadno

kakvo poništavanje? ne možeš samo tako poništavati transakcije – transakcije na burzi su pravovaljani pravni posao .. .. to bi tek bila anarhija – zamisli da nekom tamo činovniku iz HANFE koji nema ni dana radnog staža u struci daš mogućnost da prema njegovom nahođenju poništava transakcije [smiley8]

Izvješće je obamana i netko mora odgovarati, predlažem da se g. Mesarić obrati javnosti (dioničarima) kako je bilo moguće stvoriti takav gubitak u “ieadlnim” uvjetima.

A što se margin kredita tiče, Mika je u pravu, zbog njih će ovo sutra možda biti još down.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Pitanje je gdje će se ovo zaustaviti i kad će uopće otvoriti butigu jer
ovo što se jutros dogodilo ne pamtim niti s jednom dionicom. Reci ti
meni, hoće li tko to kupiti i po 150? A šteta koja je nanesena… ma
tko će to kupiti i zašto su fondovi prekjučer do zadnje minute kupovali
po 200 na tisuće komada!? kad je sad došlo do ovog.

Ovo je samo “panika” a ona neće dugo trajati.
Nemam ovu dionicu da me ne bi krivo shvatili.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

optimist: ” Poštovani kolege, znam da ovo danas nije baš bilo u scenariju imatelja PTKM, a ne vjerujem, da će još puno padati, posle svih tih loših vijesti, vrijeme je i za pokoju dobru.Predlažem strpjenje, trgovanje sa ostatkom portfelja a petrica do nadaljneg na HOLD.Sretno![smiley2] ” U svakom slućaju za one koji su ulazili preko 215 to je sada hold do daljnjeg…samo pitanje je koliko dugo, po meni do prosinca.
Poslije prvotnog šoka obzirom na to da mi je ovo 60% portfelja koji nije baš mali (i to je sav cash koji imam), i ja mislim da ovo sad treba držati, jer je ovakva sitacija nemoguća i neodrživa. Problem opstojnosti tj. poslovanja PTKM konačno mora biti riješen!

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

tango: ” Pitanje je gdje će se ovo zaustaviti i kad će uopće otvoriti butigu jer ovo što se jutros dogodilo ne pamtim niti s jednom dionicom. Reci ti meni, hoće li tko to kupiti i po 150? A šteta koja je nanesena… ma tko će to kupiti i zašto su fondovi prekjučer do zadnje minute kupovali po 200 na tisuće komada!? kad je sad došlo do ovog. ” Ovo je samo “panika” a ona neće dugo trajati. Nemam ovu dionicu da me ne bi krivo shvatili.
Znači li ovo da Cartmann ipak nije bio u pravu?… (a i mislio sam da nije)

Izvješće je obamana i netko mora odgovarati, predlažem da se g. Mesarić obrati javnosti (dioničarima) kako je bilo moguće stvoriti takav gubitak u “ieadlnim” uvjetima.

Čitava industrija je je takoprošla i nitko nije odgovarao a Petrokemija je samo nastavak!!!!![smiley5]

Izvješče je obamana i netko mora odgovarati, predlažem da se g. Mesarić obrati javnosti (dioničarima) kako je bilo moguće stvoriti takav gubitak u “ieadlnim” uvjetima.

ja ne dajem veliku pažnju njihovim izvještajima ali uz povećanje prihoda, a cijena plina se nije mijenjala
a gubitak u odnosu na isto razdoblje lani (3Q) takav kakav je.
neko bi ga stvarno trebao pitati jel normalan i dokad misli prcati svoje vlasnike i nek objasni do u lipu strukturu svih troškova.
Ovaj zadnji izvještaj je definitvno štelan jer je sa iznosom amortizacije od 74 mil. kuna firma sad točno na rubu da i dalje normalno posluje. Neko je to gadno štelao i tukao troškove koje nije morao

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Ovo je samo “panika” a ona neće dugo trajati. Nemam ovu dionicu da me ne bi krivo shvatili.

Vidiš mreich, i nije sve tako kao što kažeš. Recimo na DIOK-iju je prva kupnja na 240,00 kuna, a četvrta na 190,00 kuna. To je i više nego panika, i kao što sam rekao, nakon objave na TV ili nekom drugom mediju tek se počelo dešavati veći pad, kao i na Belju.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

i sad će samodol pitat upravu PTKM šta se događa i baš me zanima šta će ti moroni reći. a tek šta će sad biti sa margin kreditima. Sad će banke sve zvat da moraju prodavat i ode to sutra i preksutra u božju mater. A da je pustio tržište svi bi krenuli kupovat.
Da, ali po kojim cijenama?… [smiley4]

Belje je druga priča, a dioki nije pao. To što se kupnja povukla je “panika” koja neće drugo trajati.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Ako su se fondovi ukrcavali zadnjih dana oko 200 kuna, ne vjerujem da su naslijepo kupovali. Jutros je “panika” napravila svoje, a idućih dana ćemo vidjeti na koliko će se zaustaviti.

Why do only fools and horses work?

New Report

Close