Kad pogledate zalihe za 2011g + izvješće o izvozu za siječanj 2012 g jasno je da vodite računa o fundamentima jer je vrlo vjerojatno da će Petrokemija uskoro imati problema sa likvidnnošću ako se ne poveća izvoz u narednih par mjeseci. Zalihe koštaju a računi stižu na naplatu.
Što se tiče dionice
Mislim da fundamenti nemaju kratkoročno nikakovog utjecaja na formiranje cijene koju konitnuirano guraju gore bez obzira na rezultate poslvoanja.
Jer da su fundamenti bitni nikad cijena ne bi bila na 60kn a bila je i kupovalo se dosta na tim razinima. Osobno mislim da dok mirovinci ne prodavaju nemamo većeg prodavača koji je volumenski u stanju rušiti cijenu dolje.
Radim u firmi koja dosta surađuje sa Petrokemijom i naši vozači več par dana (odkad se otoplilo) luduju jer sate čekaju na utovar gnojiva u Petrokemiji…sad se več brinemo, kako čemo doči do vozača spremnih otič na utovar gnojiva jer nitko ne želi toliko čekati na utovar a gužva za poludit tamo….tako da budite bez brige, utovar za EU če se samo povečavati dok bude sezona za gnojivo…
… evo sinoć u dnevniku nove TV onako na brzinu vezano za južni tok da austrijanci nešto kompliciraju, da nitko drugi nego drug Putin traži hitan sastanak sa premijerom Milanovićem u roku od 10 dana, te da ima izgleda da trasa južnog toka ide preko Rvatske, naravno ako mi to "hoćemo". Zašto o tome svi šute, izgleda svi nas hoće za nešto, a mi bi malo k….., malo pi…. Kako Mika kaže "Rusi dolaze", a "vikinzi u niskom startu" !!!
Bit će borbe ko u Bejrutu !
Da, bilo i na HRT treći dnevnik jučer. Rekla gošća da su austrijanci odbili prodati Gazpromu plinski čvor (vjerojatno Baumgarten) i da je sad rusima frka kud će ići Južni tok.
Tu bi rusima mi trebali biti rješenje. Bez dostatne prodaje nafte i plina oni su u velikoj gabuli……
Adolfe, šta kažeš na ovo?di si, jesi prodao? [lol]
a i futuresi nisu baš najbolji [sealed]
Tržište plina, bar što se tiče PTKM, je već liberalizirano. Početkom prošle godine je spojen interkonekcijski vod s Mađarskom s kojim se može dostaviti 6,5 milijardi m3 plina.
ps. tržište i cijene plina nisu liberalizirane samo za poduzetnike koji se bave proizvodnjom i godišnje troše manje od 100 milijuna m3 plina. Vjerojatno će se i to promjeniti nakon 31.ožujka, iako nije izravno vezano uz Petrokemiju s obzirom da ona troši mnogo više od 100 milijuna m3. Ulaskom Hrvatske u EU se tržište i cijene plina moraju liberalizirati, a Petrokemija je potpisala ugovor s tvrtkom Prirodni plin d.o.o. do 31.12.2013. godine.
ne znam da li je to već prokomentirano tu ali danas sam pročitao u lideru da je vlada ukinula carinu na fosfate što će petrokemiji omogućiti uštedu od 4,6 milijuna kuna godišnje. nije loše!
ne znam da li je to već prokomentirano tu ali danas sam pročitao u lideru da je vlada ukinula carinu na fosfate što će petrokemiji omogućiti uštedu od 4,6 milijuna kuna godišnje. nije loše!
Ta carina od pet posto ukinuta je isključivo na zahtjev Petrokemije, vidljivo je kad se ugugla "carinske tarife 2012 petrokemija".
Dakle, uprava je proaktivna, to je uvijek lijepo znati. Pogotovo kad se radi o državnom preduzeću.
Dobro je da Čačić i Linić ulaze u NO Ine. Odlično! Dosta je bilo mlitavaca koji su samo klimali onome šta su mađari naređivali, možda već sad i govore mađarski [tongue]
Ovako će i cijena plina za velike potrošaće biti pod kontrolom što Petrokemiji najviše utječe na poslovanje.
Trebamo ponekad "bahate" ljude koji će znati lupiti šakom po stolu da zaštite hrvatske interese!
Veseli činjenica da konačno u NO ulaze ljdi kojima nije stalo samo do mjesečne nakknade za članstvo. Mogli su birati desetak lakših državnih firmi
[thumbsup]
To je oko 15 milijuna Kn uštede na tim olakšicama vlade, sve se broji………..
Odavno sam pisao da je vrijeme za ulaganja u tvrtke gdje država ima većinsko ili četvrtinsko vlasništvo.
Dakle ovo je jedna od tih dionica, samo industrijske dionice imaju i kratkoročnu i dugoročnu perspektivu zbog raznoraznih olakšica koje im vlada daje.
Od uprava tih firmi tražit će se rezultati, dobit, inače "lete kroz zatvoren prozor". I tamo je jako velika "frka" za gubitak "fotelja"!
Veseli činjenica da konačno u NO ulaze ljdi kojima nije stalo samo do mjesečne nakknade za članstvo.
Jel ti uopće znaš tko sjedi u NO-u PTKM? Mislim, nije da Mika nije pisao o tome.
Odavno sam pisao da je vrijeme za ulaganja u tvrtke gdje država ima većinsko ili četvrtinsko vlasništvo.
Jel misliš na Transadriju?
Veseli činjenica da konačno u NO ulaze ljdi kojima nije stalo samo do mjesečne nakknade za članstvo.
Jel ti uopće znaš tko sjedi u NO-u PTKM? Mislim, nije da Mika nije pisao o tome.
——–
Pročitaj moj post još jedanput ali……sad pažljivo. Vidi se da pišem o INA-i a ne o NO Petrokemije. I opčenito o Nadzornim odborima.
Jesi li ti znao za ovo?
"PROLJETNI SAJAM U OSIJEKU
6. ožujak 2012
U Osijeku je proteklog vikenda održan 19. proljetni sajam poljoprivrede i prehrane, na kojem je više od 170 izlagača predstavilo svoje proizvode. Petrokemija, koja je nastupila na svih 19 dosadašnjih priredbi u Osijeku, ove je godine bila pokrovitelj sajma. Član Uprave Nenad Marinović stoga je prilikom otvorenja pozdravio goste, naglasivši važnost Slavonije, kao regije s najvećom potrošnjom mineralnih gnojiva u Hrvatskoj, za našu tvrtku. Sajam je inače otvorio Vladimir Šišljagić, osječko – baranjski župan, a nazočnima se obratila i pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner Kuterovac, koji su kasnije u obilasku posjetili i izložbeni prostor Petrokemije d.d. I ove godine kod našeg su štanda zastali brojni posjetitelji sajma u Osijeku, najviše zainteresirani za cijene i uvjete prodaje mineralnih gnojiva"
Ako ti ne znaš tko je u NO Petrokemije evo ti link, lako je……