Izvješće od Yare
Ukratko očekuje se izrazito jaka potražnja u ovoj godini…….
Urea prices remained at a high level for the quarter, with an average fob
Black Sea price of USD 446 per ton, 24% higher than a year ago, and
5% higher than the average price for 2011.
Yara reports strong fourth-quarter results
07.02.2012
http://cws.huginonline.com/Y/134793/PR/201202/1582907_5.html
Yara reports fourth-quarter net income after non-controlling interests of NOK 3,386 million (NOK 11.84 per share), compared with NOK 1,564 million (NOK 5.42 per share) last year.
http://www.yara.com/investor_relations/quarterly_report/index.aspx
pa to je povećanje od preko 100%.
Gdje je nestala prodaja? K/P, 3375/3638.
Gdje je nestala prodaja? K/P, 3375/3638.
čekamo da se kupnja naslaže na 210-215 kn pa se vraćamo [thumbsup]
Fijuu..pa ovo raste fenomenalno…200 već prilično jako zacementirano…izgleda da ćemo postići novi high unazad kolko ono …ne da mi se sad tražiti,al nije bitno…
Bitno je da se burza polako budi i vrijedne dionice konačno počinju rasti…
Dotakli 209.99 što je najviša cijena od 21.10.2008.
[thumbsup]
Ja sam tada kupovao. Smatrao sam u tom post-Lehman razdoblju ovo jednim od sigurnijih utočišta u slučaju kaotičnih/kataklizmičkih događanja na svjetskom tržištu.
Danas, još puno više nego onda, tu cijenu smatram izrazito atrataktivnom.
Blago vama koji se veći dio kupili po cijenama koje su spletom okolnosti (među kojima su ključne bile i: neefikasnost tržišta) bile još puno niže od toga.
Disclaimer: imam ovu dionicu, ovo nije nagovor na kupnju, prodaju ili držanje.
Prirodni plin, tvrtka-kćer Ine, smanjio je isporuku plina prema PTKM. Dogovorno. E sad mene živo zanima hoće li Ina isplatiti kakve penale ili se mi ustvari i dalje igramo slobodnog tržišta.
Prirodni plin, tvrtka-kćer Ine, smanjio je isporuku plina prema PTKM. Dogovorno. E sad mene živo zanima hoće li Ina isplatiti kakve penale ili se mi ustvari i dalje igramo slobodnog tržišta.
Jesu li ikad platili neke penale?
Jesu li ikad platili neke penale?
Naravno da nisu. Zato me i zanima hoće li sada, kada je tržište plinom formalno liberalizirano. Bilo bi jako glupo da se PTKM na neki način nije zaštitila od ovoga, tim više što se ista situacija pojavljuje prilično redovito.
Znam da nisu, zato te i pitam. Naravno neće ni sada, ni prvi ni zadnji put!
Kako stoji u priopćenju takvo stanje će potrajati do 2 dana jer se očekuje smirivanje vremena, ako su cijene plina 20-30 posto niže u ugovoru nego prošle godine, i ako su uključene u cijenu plina i ovakve situacije nema problema za ptkm……