Čuj 2005 nije sigurno bilo ali nema veze. Znam da ti nije lako gledati današnje novine , a na svakoj piše Rusi ulažu milijardu Eura u Hrvatsku. Još uvijek stigneš zauzeti poziciju u Kutinskom divu jer trenutno vrijedi niti desetinu od milijarde eura.Ali ti si pametan momak i vjerujem da si već unutra.
Ako Rusi žele PTKM kao velikog potrošača plina, onda nemaju razloga ulijetati barem do početka iduće godine, pošto znamo da je ugovor s inom potpisan do kraja 2013. godine.
Ako Rusi žele PTKM kao velikog potrošača plina, onda nemaju razloga ulijetati barem do početka iduće godine, pošto znamo da je ugovor s inom potpisan do kraja 2013. godine.
Da ali RH ulazi u EU sljedeće godine, stoga ako netko misli povoljnije ući u vlasništvo sada je vrijeme, jer PTKM daje odlične rezultate i daljna projekcija je ista, cijena gnojiva ove godine biti će prosječno oko 460-500 dolara stoga uključivanje u vlasništvo sljedeće godine neće biti jeftino, a i sama trenutna tržišna kapitalizacija je vrlo primamljiva za ulaz u vlasništvo
Čuj 2005 nije sigurno bilo ali nema veze. Znam da ti nije lako gledati današnje novine , a na svakoj piše Rusi ulažu milijardu Eura u Hrvatsku. Još uvijek stigneš zauzeti poziciju u Kutinskom divu jer trenutno vrijedi niti desetinu od milijarde eura.Ali ti si pametan momak i vjerujem da si već unutra.
[/quote]
To i je dobro kod ove dionice što PTKM nije samo plin nego i gnojivo.
@Tvrtko: možda si me zamijenio s nekim, iako sumnjam, vjerojatno se samo voliš svađati. Zanimljivo da spominješ ljude iz predgrađa, ja se nisam nikad družio s takvim, a ti si s njima bio na izbornoj listi. Što se tiče stečaja, opet laž, napisao sam (i iza toga stojim) da bi otišla u stečaj da je država ne pomaže (sjetimo se dokapitalizacije, povlaštene cijene plina itd..). U US ili zap. europi firme poput splitskog brodogradilišta, željezare sisak ili petrokemije bi se vrlo teško održale.
@Mika: opet krivo. I ja imam izravne ili u najgorem slučaju neizravne koristi od ulaganja u naše gospodarstvo. A jedina pozicija u kojoj se trenutno ugodno osjećam je CASH-R-A. Čak i da propustim eventualnu dobit, mala cijena za miran san.
bojim se da cemo ovaj tjedan dobrano ispod 400dolara za ureju kad pogledam fjucerse za kukuruz smrznem se nece biti dobro ako ostane ovakva cijena
danas su dionički indeksi i bakar dobrano potegnuli – što je pozitivan znak…..
snupy – nemoj se smrznuti…kukuruza je još uvijek na dobroj cijeni….
euro je počeo rasti, a grčka najavila za ovaj vikend već mogući dogovor sa IIF (international institute for finance) u vezi "haircuta" na grčke obveznice u iznosu od 50%
MMF planira prikupiti dodatnih 500-600 milijardi dolara
http://www.reuters.com/article/2012/01/18/us-greece-debt-idUSTRE80H04P20120118
http://www.reuters.com/article/2012/01/18/us-imf-resources-idUSTRE80H0VU20120118
u ovakvim uvjetima cijene gnojiva rastu [wink]
iz tvojih usta u bozije usi samo se bojim toga ugovora koji je kako bi trebao biti povoljniji nego proslogodisnji nadam se da su dobro promislili sta su potpisali i da jer ima neko kakva je cijena kukuruza bila prosle godine u ovo vrijeme hvala
iz tvojih usta u bozije usi samo se bojim toga ugovora koji je kako bi trebao biti povoljniji nego proslogodisnji nadam se da su dobro promislili sta su potpisali i da jer ima neko kakva je cijena kukuruza bila prosle godine u ovo vrijeme hvala
Evo šta veli Morgan Stanley:
http://www.reuters.com/article/2012/01/17/idUSL6E8CH3AA20120117?feedType=RSS&feedName=industrialsSector&rpc=43
* Says upgrades stock on the view that the recent bottoming of the urea market signals the beginning of strong upward momentum for Q1
ja nisam druker nastojim pisati objektivno i pokusava anlizirati sve sto se moze a za prognoze morgan stenlya,erste banke ili koje kakvih strucnjaka kazem nevjerujte Dananajcima ni kad darove nose.Da sam ih slusao 2008sad bi puhao u rog ovako samo pratim fjucerse za ozujak i ne svidja mi se to zato molim nekoga ko zna kakva je bila cijena kukuruza u ovo vrijeme prosle godine.Bez ljutnje i hvala
…..ovako samo pratim fjucerse za ozujak i ne svidja mi se to zato molim nekoga ko zna kakva je bila cijena kukuruza u ovo vrijeme prosle godine.Bez ljutnje i hvala
pa ako ih već pratiš, ne shvaćam zašto ti netko treba dati link da vidiš koliko je kukuruz iznosio prošle godine….svi oni koji to prate već imaju linkove….ali dobro….evo ti jedan…ali moraš uzeti u obzir i kretane dolara, da bi vidio pravu sliku za hrvatskog seljaka tj. da bi imao potpunu sliku…
http://futures.tradingcharts.com/chart/CN/W?anticache=1326965261
vidit ćeš da je cijena ista
hvala kolegi bolderu evo ja sam fjucerse i comodites poceo pratiti tek prije 3mj,a investora i mostic sam kupio prije 1god tako da nisam bio upucen premda vec 5godine posjedujem dionice ptkm nemam namjeru drukati nego skupiti sve relevantne podatke prije nego donosem odluke a kako se jos uvjek usavrsavam i trazim podatke molio sam nekoga za graf