PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prvo, nemam veze s hromim dabrom to već 100ti put ponavljam, a tebe fedore može biti sram što me optužuješ a nemam veze s kemobojom apsolutno nikakve.
A vi ostali, kako vam drago. Onda kupujte tu PTKM koja vam je bolja od svih ostalih dionica i ima po vama najviše potencijala.
Slušajte “BOGATOG OCA” od quarka (nije mogao odoljeti da ne stavi pod nos svoj materijalni status, kao da smo mi ostali siromasi – jadno da jadnije ne može biti) taj će vam puno pomoći. Pametni su već odavno prodali i navukli vas manje pametne. Nekom mora smrknuti da bi drugom svanulo…

Nesto mi nije jasno prijatelju ( koji jesi da jesi nick ), kako to da je krizno stanje Diokija – super prilika a Petrica ( koji jos nije ni na nominali ) – nije. Mozes li to suvislo objasniti?
Ti bi izgleda nas “manje pametne” vise volio vidjeti u nekoj svojoj dionici, je li tako?

Sve više komuniciramo, sve se manje razumijemo

cayman006: ” (ovdje čak i direktor najavljuje još veće gubitke u budućnosti’????), to je znak da se neki veliki igrač iskrcava. ” Ne mogu se složiti sa tobom. Moj bogati otac me podučio: “Na loše vijesti se kupuje, na dobre vijesti se prodaje.Kad direktor najavaljuje još veće gubitke sigurno to ne radi zbog toga da se netko lakše iskrca, već upravo suprotno. Cijela ova kampanja ima za cilj ukrcavanje odabranih. Nije pametno sada savjetovati bilo kome prodaju dionicu. Prije mjesec dana, nakon što je cijena porasla 50% to bi bilo pametno ali sada nakon što je dionica prošla najveće potrese a cijena se minimalno korigirala to više ne stoji. To je samo moje skromno mišljenje i ne morate se složiti sa mnom. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu. Tehnički, cijena je u utorak dotakla 200 kn, što je linija donjeg boolingera, nakon čega se odbila natrag. Smatram da ci cijena i narednih dana trebala ostati unutar boolingerovih krivulja.

Quark,
Volim vidjeti primjenu pravila Roberta Kiyosakija u praksi.
I mene njegove knjige nadahnjuju!
Možda je paradoksalno, ali čini mi se da je ovo njegovo pravilo puno primjenjivije kod nas, koji se tek učimo kapitalizmu, nego u Americi – koljevci kapitalizma.
U Americi bi tvrtka poput Petrokemije odavno stavila ključ u bravu (Enron je beba u odnosu na PTKM-R-A), ali zato kod nas, u to čisto sumnjam.
Što će nama američki kapitalizam kada možemo izmisliti svoj!
Stvarno je moguće da je sadašnja situacija prilika za dokup.
Osobno sam do sada dva puta ušao i izašao iz PTKM i k tomu dobro zaradio.
Nadam se da će ti investitorska strategija opet biti uspješna (kao uostalom mnogo puta do sada).
Ipak, za to treba imati zlatne živce!

La vita e bella!

Ne mogu se složiti sa tobom. Moj bogati otac me podučio: “Na loše vijesti se kupuje, na dobre vijesti se prodaje.” Kad direktor najavaljuje još veće gubitke sigurno to ne radi zbog toga da se netko lakše iskrca, već upravo suprotno. Cijela ova kampanja ima za cilj ukrcavanje odabranih. Nije pametno sada savjetovati bilo kome prodaju dionicu. Prije mjesec dana, nakon što je cijena porasla 50% to bi bilo pametno ali sada nakon što je dionica prošla najveće potrese a cijena se minimalno korigirala to više ne stoji. To je samo moje skromno mišljenje i ne morate se složiti sa mnom. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu. Tehnički, cijena je u utorak dotakla 200 kn, što je linija donjeg boolingera, nakon čega se odbila natrag. Smatram da ci cijena i narednih dana trebala ostati unutar boolingerovih krivulja.

Racionalno pisanje bez emocija, svakako dobrodošlo na ovoj temi koja zaista već duže vrijeme liči na navijačka prepucavanja na nogometnim forumima.
Što mislite, kolega, o ovom dijelu vašeg teksta koji sam boldao, kako to da uz toliko loših vijesti o PTKM koje smo čuli prošlih dana, da je korekcija cijene ipak bila manja od očekivane?

Meni je ovo smanjenje temeljnog kapitala i time otpis dugova pozitivno, u svakom slučaju pozitivnije nego ono kod Belja (novo izdanje dionica) budući se omjer vlasništva ne mijenja, sve ostaje isto kao što je i bilo.
Time se realizira (na tadašnju najavu otpisa dugova) onaj skok u 8. mjesecu sa 140 na preko 180 kuna.
Daljnji rast na preko 230 kuna dogodio se na temelju nerealnih očekivanja dobrog izvješća za devetomjesečni period odnosno očekivanja pozitivnog poslovanja u budućnosti i moguće privatizacije te podgrijavanja opće atmosfere na tržištu. Nakon grube objave realnog stanja normalno je da se cijena dionice vrati na 180 kuna.
Međutim, otpis dugova (novi start) i očekivana privatizacija u budućnosti te nadam se veliki interes investitora zadržat će je na razini iznad 200 kuna mada je firma i dalje «proizvođać» gubitaka.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Racionalno pisanje bez emocija, svakako dobrodošlo na ovoj temi koja zaista već duže vrijeme liči na navijačka prepucavanja na nogometnim forumima. Što mislite, kolega, o ovom dijelu vašeg teksta koji sam boldao, kako to da uz toliko loših vijesti o PTKM koje smo čuli prošlih dana, da je korekcija cijene ipak bila manja od očekivane?

Nadam se da ova moja tablica dovoljno govori sama za sebe. Usporedio sam dva socijalistička giganta, gubitaša i oba dvije dionice zadivljujuće likvidnosti. Prihode i rashode sam normirao na 12 mjeseci pošto za PTKM imamo uzvješće za 3Q a za DDJH za 1H.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Koliko je nominiranje uopce pravilno u ovom slucaju?

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Koliko je nominiranje uopce pravilno u ovom slucaju?

Slažem se da je to vrlo površno ali dovoljno da se približi osnovna ideja. Zarade kod gubitaša nisu relevantne pošto se očekuje da će firme nakon privatizacije donositi profit, zašto inaće kupiti dionice gubitaša.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

U zadnoj recenici se slazem…
Ne bi li trebalo u obzir uzeti o oscilacije po kvartalima…samo sam to htio reci…

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

KUTINA – Najava Ine da će povisiti cijene plina kutinskoj Petrokemiji kao “povlaštenom” potrošaču s 71 lipe na kunu u Kutini je izazvala zabrinutost i žestoke reakcije. Jedini je mogući odgovor uprave Petrokemije povećanje cijene mineralnih gnojiva 15 posto, a to sigurno ni kod seljaka neće proći bez reakcija.

– Jednostrana odluka Ine o povećanju cijena 40 posto, uključujući i transport, više je nego bezobrazna. Ta odluka ako ostane Petrokemiju i njezinih 2600 radnika odvest će u propast. Naravno da tvrtka ne može podnijeti trošak 700 milijuna kuna za plin, pa će povećanje gubitaka za 150 milijuna kuna dovesti u pitanje opstanak tvrtke.

Svjesni smo da ni potrošači ne mogu podnijeti povećanje cijena gnojiva 15 posto i nedopustivo je da se odluka Ine prelama na leđima poljoprivrednika. Sindikat će već ovih dana žestoko reagirati i prozvati Vladu, koja mora nešto poduzeti za tvrtku čiji je većinski vlasnik. Za rješenje tog problema zauzet ću se i u Nadzornom odboru, čiji sam potpredsjednik – rekao je glavni sindikalni povjerenik EKN-a u Petrokemiji Željko Klaus.

U sindiaktu najavljuju da će od petka organizirati akcije. Budući da ugovor s Inom još nije potpisan, očekuju da će se ostvariti dogovor koji će Petrokemiji omogućiti normalnije poslovanje. Naravno da je najava novih cijena izazvala ogorčenje zaposlenih. Evo što su nam rekli neki od njih.

– Najavljeno povećanje cijene plina 40 posto Petrokemiju bi dovelo u tešku situaciju. Bude li tako, za tri godine Petrokemija bi se morala zatvoriti – kaže Jozo Bilobrk.
– Ovako drastično povećanje cijena plina nitko nije mogao očekivati, a najmanje mi, zaposlenici kutinske tvornice. Vjerujem da će, kao i mnogo puta dosad, reagirati sindikat te da će se Vlada zauzeti da INA ne poskupi gorivo – misli Franjo Troha.

– Naša je Petrokemija najveći potrošač plina u Hrvatskoj, pa bi to INA trebala uzeti u obzir pri određivanju cijene. Ovakvo povećanje dovelo bi nas u stečaj. Čudim se što je drastično povećanje cijene kada tvrde da će plina biti dovoljno. Nitko ne misli da je time ugrožena i hrvatska poljoprivreda – upozorava Dragutin Rohar.

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/regions/sisak/665896/index.do

Kako su se samo digli na noge [smiley2]
Mislim da Vlada sigurno neće pristati na povećanje cijene plina za Petrokemiju, sigurno ne žele prije izbora probleme sa sindikatima i seljacima.

Mene zanima samo jedno. Ako su uspjeli napraviti ovaj gubitak i to u “najboljem” kvartalu u godini kada nema nestašice plina, što bi se ili će se dogoditi nadalje ako INA ne poskupi plin. To je pitanje na koje treba odgovoriti. Jer u protivnom ako poskupi, jasno je da sve odlazi k vragu. Ali i ako ne poskupi, stvari su skroz nejasne i svakako su potrebne radikalne promjene, a jedna od njih je svakako prepuštanje foteljskih mjesta nekim drugim sposobnim ljudima.

Kako su se samo digli na noge [smiley2]
Mislim da Vlada sigurno neće pristati na povećanje cijene plina za Petrokemiju, sigurno ne žele prije izbora probleme sa sindikatima i seljacima.

Nista novo, to rade vec godinama, redovito vade seljake na ulicu koji traktorima blokiraju benzinske Ine itd..Ali, nekad se to moglo, razvojem liberalne trgovine vise ne, Ina postaje privana kompanija, a u cilju svakog privatnika (pa i nas kao vjerojatne suvlasnike Ine) je da mu firma posluje sto bolje. I ja zelim da Ina posluje sto bolje, a to sigurno nece napraviti tako da petrokemiji koja joj godinama ne placa potrazivanja prodaje plin ispod nabavne cijene. Ok, vjerujem i da Ini nije u cilju propast ptkm kao daleko najveceg potrosaca plina, ali s druge strane niti ima od nje koristi ako ne placa racun.

Istina, nije iskljuceno da se jos jednom pojavi spasitelj Sanader i pred okupljenim seljacima zaurla “nitko vam nece poskupiti gnjojivo dok sam ja na vlasti” uz ovacije okupljenog mnostva.

Istina, nije iskljuceno da se jos jednom pojavi spasitelj Sanader i pred okupljenim seljacima zaurla “nitko vam nece poskupiti gnjojivo dok sam ja na vlasti” uz ovacije okupljenog mnostva.

Sami ste dobro napisali neki dan koliko je birača direktno vezano samo za Petrokemiju, sumnjam da će Sanader dopustiti pred izbore različite akcije sindikata i radnika Petrokemije kakve već najavljuju.
Lakše je to još jednom prevaliti preko leđa INE.
Ubrzo očekujem pozitivnu vijest glede ovog povećanja cijena plina za Petrokemiju, ne znači da ga neće biti ali teško ovoliko koliko najavljuje INA.

New Report

Close