PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jel se ovdje na kraju zna koja je cijena plina po novom ugovoru?

što to znači ako cijene umjetnog gnojiva budu u padu………pa jesu u padu su……..i što to znači da ima zaliha na visokoj razini…..jel to znači da je puno neprodane robe…….a cijene padaju…….jako veselo nema što

što to znači ako cijene umjetnog gnojiva budu u padu………pa jesu u padu su……..i što to znači da ima zaliha na visokoj razini…..jel to znači da je puno neprodane robe…….a cijene padaju…….jako veselo nema što

ja sam cjenu povezao s tvojim pisanjem…sto ti vise pises ona vise raste…odlican oscilator…

sta ovdje se ne smije ni pitati za cijenu plina, odmah dobijes komad. Cudan neki narod ovdje 🙂

Mister ne sekiraj se za jedinice ili stotice jer je to ionako izgubilo svaki smisao. koliko znam još nisu objavili cijenu al vjerujem da će je morati objaviti u nardenim mjesecima.
pozdrav

pa vidjet će se u sljedečem izvještaju…

Mister ne sekiraj se za jedinice ili stotice jer je to ionako izgubilo svaki smisao. koliko znam još nisu objavili cijenu al vjerujem da će je morati objaviti u nardenim mjesecima.
pozdrav

a tako… ok, tnx na odgovoru, evo 100-tka

Evo cijene žitarica imaju izraziti rastući trend, uskoro bi moglo biti testiranje cijene oko 700 dolara po bušelu jer većina špekulativnog kapitala zauzela je long pozicije, trenututna cijena je oko 665 dolara za pšenicu, a kukuruz 660 dolara po bushelu, cijene su rasle već oko 15 posto od svoga dna, inače rast je zbog suhoće u Južnoj Americi. kiša nije pala od 1 prosinca, sve u svemu rast žitarica potiče i rast cijene gnojiva, kada su cijene žitarica bile preko 700 dolara cijene Urea gnojiva bile su oko 520 dolara (a ptkm ima čitaj povoljniji komercijalni ugovor za plin)…………

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

@ bigboss

evo i slikica…kukuruz, pšenica i S&P500 su napravili veliki gap prema gore….
globalni manufacturing PMI je 50.8 za December a bio je 49.7 u November (50 označava granicu između rasta i kontrakcije); Americi ide super…
http://www.reuters.com/article/2012/01/03/us-markets-global-idUSTRE7BB02E20120103
cijena gnojiva prati burzovne indekse, to je valjda svima jasno

pozdrav

a tako… ok, tnx na odgovoru, evo 100-tka
[/quote]

[smiley] … ne trudi se, jasno je da je nekome u opisu radnog mjesta dijeliti jedinice po forumima.
Samo, čini mi se slabe koristi od toga.

Kolega,
Svima koji prate ovo dionicu a i zse u cjelini je jasno da je priča o fundementima i rezultatima poslovanja bitna u dugom roku )10-15godina) a u kratkom roku totalno bezveze (tu mislim na period od 1-5 godina)
Da su fundamenti bitni i rezultati poslovanja PTKM-R-A nikad ne bi pala na 100kn a onda na 60kn i to pogotovo ona kada je 2008g objavila nevjerojatno veliku dobit za 3Q.

Za rast ili pad dionice bitana je struktura ulagača te pogotovo konsenzus velikih igrača.Trenutno imamo kupca a nikoga na prodaji i rezultat je rast cijene dionice.
Osobno mislim da ptkm-r-a ima jednu od najboljih struktura dioničara na ZSe te dok mirovinci ne budu prodavali svoje udjele nikoga oziljnijeg sa većim paketom na prodaje možda ne može biti.

Danas je svima jasno da će rezultati za 12 mjesec kao i za 1Q biti možda lošiji od prošlogodišnjih ali to nema veze jer je netko odlučio dignuti cijenu dionice i to je to.

Ovo predstavlja moje mišljenje i nije nagovor na prodaju ili kupovinu dionica ptkm-r-a.
Također imam interes da dionica ptkm-r-a raste.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

jel se ovdje na kraju zna koja je cijena plina po novom ugovoru?

Cijena plina najvjerojatnije nije ugovorena, odnosno ovisi o kretanju cijene na tržištu.

New Report

Close