Ma ne smeta meni ni tvoje ni Volksbankovo drukanje,čak i volim čuti suprotno mišljenje od moga,ti si barem priznao da si promijenio stolicu.Ne bih komentirao ni njegove postove ali je zaista pretjerao kada je počeo uspoređivati PTKM sa INGR,DLKV.To je čak i za ZSE previše.
Da vidimo što kaže CEO od Mosaic company za 2012,to je jedna beznačajna kompanija tržišne vrijednosti nekih 22 milijarde dolara,tako da je sasvim normalno da stavljaju neke bezveznjake na čelo kompanije:
“We continue to expect an above average application season in North America and record-setting global demand for both phosphate and potash in 2012,” Prokopanko said. “We are confident strong farmer economics and agricultural fundamentals will ultimately prevail over the near-term cautious sentiment.
Dakle Volksbank,nova "zvijezda",koja je zamijenila Alfona ili Prokopanko,pitanje je sad…tko je u pravu…?
Pa dovoljno je pogledat graf od 8-12 mjeseca pa češ zaključit tko je u pravu [thumbsup]
Ako se ja dobro sječam bilo je tu jako velikih očekivanja "ala" ide to gore ide to preko 250-300kn,fer cijena za ovu dionicu cca 700kn, očekuju se fenomenalni kvartalni rezultati ,a šta če bit tek kad se potpiše novi plinski ugovor,cijena dionice leti u nebo -samo bog zna gdje će se zaustavit itd.itd.
Od pada kreditnog reitinga amera,grčke ,problemi u eurozoni itd ja sam upozpravao na oprez!
Moraš priznat sebi,a ne bi bilo loše da i ostali to učine …da nije bilo jednog jedinog većeg investitora xy, koji je doslovno gurao dionicu prema gore …stvarna slika bila bi potpuno drugačija…
Naravno sve je to burza
[thumbsup]
[/quote]
Kume, prodao si na 200, kupio na 190, a 170 nisi jer ti je bilo prejeftino. Druker si jednake kategorije kao i Volksbank, s jednakom argumentacijom tipa što ako Zemlju pogodi meteor.
Niti na jednoj dionici nije bitno tvrdi li autor da će dionica rasti ili padati, bitna je argumentacija. Ni ti ni Volksbank ne znate osnove – ne znate što je to uprava, što NO, što su fundamenti, što je gnojivo, čemu služi, kako se formira cijena plina…
A što je najbolje, ni ti ni on ne želite prstom mrdnuti da naučite bilo što od toga. Posljedica toga je što ti nesuvislo ulijećeš i izlijećeš iz PTKM, a on misli da PTKM vrijedi 10 kuna.
Lebowski zar ti moram nacrtat da bi skužio nakon pada do cca 160 kn kupovao je i dizao samo jedan ulagač-SAMO JEDAN!
Nikakva euforija ne vlada ovdje pitanje je koliko dubok đep ima osoba xy i to ti je jedini fundament koji je trenutno bitan za ovu dionicu.Ako on presuši promet će biti nula…a ja ne želim biti jedan od ulovljenih…
ps. nisam ti htio postat komentare iz raznih novina ovih dana u kojim se ta ista osoba proziva za druk, [bye]
Lebowski zar ti moram nacrtat da bi skužio nakon pada do cca 160 kn kupovao je i dizao samo jedan ulagač-SAMO JEDAN!
Nikakva euforija ne vlada ovdje pitanje je koliko dubok đep ima osoba xy i to ti je jedini fundament koji je trenutno bitan za ovu dionicu.Ako on presuši promet će biti nula…a ja ne želim biti jedan od ulovljenih…
ps. nisam ti htio postat komentare iz raznih novina ovih dana u kojim se ta ista osoba proziva za druk, [bye]
za mene je dovoljan fundament da si nam cestitao 2013….pitam se koliko vjerodostojni mogu biti tvoji postovi isto tako nevjerujem da te itko ovde ozbiljno shvaca…
lebowski kad spominješ argumentaciju i osnove (!?)a spominješ upravu i NO,pa nam neukima objasni kako to da isti nisu kupili ni jednu JEDINU dionicu PTKM ? [thumbsup]
u ovome slučaju nije bitno tko "druka" nego tko ga proziva za drukanje. To ti je isto kad svi drukaju kako je dinamo nastupao u europi, a bivši tener dinama misli da da je on zadovoljan i da je on u pravu. Rođo samo naprijed, evo ja ću malo drukati Lione Messi je najbolji igrač na svijetu, iako će možda Jose Murinho reći da nisam u pravu i da je bolji ne Ronaldo, već Pepe…
za mene je dovoljan fundament da si nam cestitao 2013….pitam se koliko vjerodostojni mogu biti tvoji postovi isto tako nevjerujem da te itko ovde ozbiljno shvaca…
[/quote]
Ako si čitao razna proročanstva o 21.12.2012. a ima ih na tone ispisa,onda ćeš shvatit moju poruku.. [thumbsup]
p.s. nisam prorok [bye]
Hm,ovdje je pitanje sata ili dana kad će igrači raspalit po asku preko 200…baš me zanima do kud ćemo u ovom krugu doći..uglavnom još uvijek hold..a uskoro sell 🙂
Hedge Funds Raise Bullish Bets on Commodities
Hm,ovdje je pitanje sata ili dana kad će igrači raspalit po asku preko 200…baš me zanima do kud ćemo u ovom krugu doći..uglavnom još uvijek hold..a uskoro sell 🙂
po grafu dugoročno trend rasta i dalje postoji ,prvi otpor na cca 210kn,,, [thumbsup]
Pad izvoza u 11 mjesecu je evidentan zbog smanjenje potražnje na tradicionalnim tržištima, ovaj trend je prisutan već 2-3 mjeseca a za sobom vuće pad cijene umjetnih gnojiva , a to je i razlog pada dionica proizvođača umjetnih gnojiva koje su u zadnjih 4-6 mjeseca pale od 5-30%.
Međutim visoka cijena nafte i rast vrijednosti dolara daje snage i optimizma da će već u ožujku ove godine cijene umjetnih gnojiva porasti a samim time i osigurati profitabilnost Kutinskog giganta.
Što se tiče cijene dionice , ona je u rukama velikih investitora koji mogu istu dignuti u nebo ili zakucati u ponor ali dok mirovinci ne prodaju smatram da je dobar znak i garant sigurnosti za stabilnost ove dionice. (iako će mirovinci vjerojatno sve više ulagati u koncesije i trebat će im novac za iste )
http://news-tube.net/drzava-izlazi-s-pravom-ponudom-pred-mirovince-2/
pa je teško predvidjeti što će oni radi sa svojim portfeljom na ZSE.
Što se tiče poslovanja
U kratkom roku moguće ne gubitak ako cijene umjetnog gnojiva budu u padu jer su zalihe u Kutini na visokoj razini, međutim vjerujem da je sadašnja uprava naučila puno od predhodne koja se nažalost opekala sa zalihama.
Pravu vrijednost dionice i tvrtke ćemo vidjeti samo ako se najavi privatizacija. inače jedan stariji link koji do duše neslužbeno govori koliko je Petrokemija vrijedila 1998 g.
http://www.hrt.hr/arhiv/98/08/27/stranke.htm