PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zar mislite da će plin poskupiti koliko INA traži? Tu se govori o 1 kuni kao tržišnoj vrijednosti koju bi Petrokemija trebala platiti za plin!!! A gdje su drugi dobavljači za plin!!! A gdje je tu TRŽIŠNA UTAKMICA????? Zašto bi INA bila dobavljač plina????? I da plin poskupi, iako neće, zar Petrokemija nema pravo da poskupi gnojivo??

[smiley1][smiley2][smiley1]

***obrisano***

Nema drugog dobavljaca plina osim Ine, a cak i da ima situacija se ne bi promjenila jer taj sigurno ne bi davao plin na svoju stetu, ispod nabavne cijene i onom tko mu ga ne placa redovito ili cak ne placa uopce. Privatni vlasnik takve gubitke sebi ne bi dopustio, ali Ina je drzavna, a kako je premijeru i vladi najvazniji osobni probitak oni su na stetu Ine odrzavali na zivotu gubitase. Ok, ina je velika i to joj nije znacanije smetalo, a koristilo je politicarima, ipak, INA ubrzo ide u IPO za sto je nuzno transparentno poslovanje, pa si Ina kao buduca privatna kompanija sebi ne moze dopusiti da prodaje plin ispod nabavne cijene i to kupcima koji joj ne placaju. Takav nacin poslovanja rusi cijenu Ini, a to vladi nije u cilju vec zeli rijesiti te Inine probleme kako bi ona sto bolje djelovala potencijalnim investitorima (a vlada dobila sto vise love).

A Petrokemiju ceka prava trzisna utakmica, hoce li se iz tromog socijalistickog giganta prepunog radnika s socijalistickim navikama (gospođe se dovuku na posao pa dva sata piju kafu i do podne raspravljaju o sarmama, radnici gledaju gdje ce se skriti i u miru popiti pivu, a uprave ili nema na poslu ili su polu-pijani) uspjeti transformirati u profitabilnu kompaniju – pokazat ce vrijeme. Sve je moguce, ali sigurno nece biti lako.

rocky i quark, nema tu nekih emocija ni ega nego samo želim pomoći ljudima koji su zaglibili u ptkm jer su ju po savjetima hakele i sličnih uzimali po 230 kuna i više. Takvih je puno, ali vi puno za njih ne marite jer ste ulazili ranije. A savjete ste dijelili. Tu suosjećam s njima jer su navučeni ko mladi majmuni i teško da će izdržati pritisak. Što se cijene plina tiče, ina će plin dobavljati ptkm-i ali po tržišnoj cijeni. Za početak, po povoljnijoj a potom po tržišnoj. To pouzdano znam jer mi je to rekao izvor iz ine. Ina ide na burzu i nemože ona patiti zbog ptkm. Kupujte druge dionice – bolje vam je, jer od ove još neko vrijeme teško da će biti koristi.

Dragi Kajmane, ja se ne bi stel mesat u te peripetije oko PTKM ( makar Quarkov komentar smatram najboljim ), ali kada je rijec o mladim majmunima i navlacenju ne mogu se ne sjetiti tvoje uloge kao majmunskog kralja u slucaju Kemoboje d.d. Ne da mi se vaditi citate, no svatko tko zeli vidjeti kako izgleda pravo navlacenje i laganje moze se osobno uvjeriti na toj temi. Ah da ne zaboravim, komentari su autorsko djelo tvog nicka Hromog Dabra.

Btw Ina ne pati zbog PTKM, koliko zbog kriminala, sto domacih a sto stranih lopova. Njoj je ta lova oko koje se vrti prica u slucaju PTKM – tringelt ili tako nesto.

Ljubo Jurčić, bivši ministar gospodarstva: " S ekonomskog gledišta, dionice Ine ne isplati se dati ni bivšim zaposlenicima ni umirovljenicima i braniteljima jer je riječ o nacionalnim resursima kojima trebaju upravljati profesionalci koji će Ini povećati vrijednost i razviti je." Zagreb, 29.04.2006.g

rocky i quark, nema tu nekih emocija ni ega nego samo želim pomoći ljudima koji su zaglibili u ptkm jer su ju po savjetima hakele i sličnih uzimali po 230 kuna i više. Takvih je puno, ali vi puno za njih ne marite jer ste ulazili ranije. A savjete ste dijelili. Tu suosjećam s njima jer su navučeni ko mladi majmuni i teško da će izdržati pritisak.

Kad se netko ovako počne brinuti za druge, tada je vrijeme da se ti isti duboko zabrinu za sebe.
Sačuvaj me bože “dobrotvora” i dobronamjernika. Ferengi ima dobro pravilo za to.
[smiley2][smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

cayman006: ” (ovdje čak i direktor najavljuje još veće gubitke u budućnosti’????), to je znak da se neki veliki igrač iskrcava. ” Ne mogu se složiti sa tobom. Moj bogati otac me podučio: “Na loše vijesti se kupuje, na dobre vijesti se prodaje.” Kad direktor najavaljuje još veće gubitke sigurno to ne radi zbog toga da se netko lakše iskrca, već upravo suprotno. Cijela ova kampanja ima za cilj ukrcavanje odabranih. Nije pametno sada savjetovati bilo kome prodaju dionicu. Prije mjesec dana, nakon što je cijena porasla 50% to bi bilo pametno ali sada nakon što je dionica prošla najveće potrese a cijena se minimalno korigirala to više ne stoji. To je samo moje skromno mišljenje i ne morate se složiti sa mnom. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu. Tehnički, cijena je u utorak dotakla 200 kn, što je linija donjeg boolingera, nakon čega se odbila natrag. Smatram da ci cijena i narednih dana trebala ostati unutar boolingerovih krivulja.

….u potpunosti podpisujem kolegu vanplanetrarnoga trgovca…[smiley2][smiley2]

Scio me nihil scire

Prvo, nemam veze s hromim dabrom to već 100ti put ponavljam, a tebe fedore može biti sram što me optužuješ a nemam veze s kemobojom apsolutno nikakve.
A vi ostali, kako vam drago. Onda kupujte tu PTKM koja vam je bolja od svih ostalih dionica i ima po vama najviše potencijala.
Slušajte “BOGATOG OCA” od quarka (nije mogao odoljeti da ne stavi pod nos svoj materijalni status, kao da smo mi ostali siromasi – jadno da jadnije ne može biti) taj će vam puno pomoći. Pametni su već odavno prodali i navukli vas manje pametne. Nekom mora smrknuti da bi drugom svanulo…

Zaboravih napisati da se navodno u političkiim kuloarima šuška da će PTKM uskoro u stečaj i to , navodno, kako bi se smanjila vrijednost dionice , pa da ju onda kupi netko velik i moćan. Dakle, nije dobro za vas,a mene baš briga. Navodno.

Sve je moguće!
Al’ sutra biti pametan, teško je… najteže do sad, barem meni.

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

Kad se netko ovako počne brinuti za druge, tada je vrijeme da se ti isti duboko zabrinu za sebe. Sačuvaj me bože “dobrotvora” i dobronamjernika. Ferengi ima dobro pravilo za to. [smiley2][smiley2][smiley2]

Evo jedne dobre sa Ferenginara:

#27 There is nothing more dangerous than an honest businessman.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Zaboravih napisati da se navodno u političkiim kuloarima šuška da će PTKM uskoro u stečaj i to , navodno, kako bi se smanjila vrijednost dionice , pa da ju onda kupi netko velik i moćan. Dakle, nije dobro za vas,a mene baš briga. Navodno.

Tako to počinje, prvo čuješ šuštanje koje ne postoji a onda ti se počne i priviđati……….bijelo gnojivo.
Država se sigurno trudila otpisati dugove i pretvoriti ih u vlasnički udio kako bi ih onda nekome poklonila. Ajd’ molim te. [smiley16]
Netko je ranije dobro napisao Na loše vijesti se kupuje, na dobre vijesti se prodaje.
Ovakvim napklapanjima ti cayman odlično povečavaš interes za dionice Petrokemije!

marcello

quark, bolje se spusti na zemlju u realan svijet pa ćeš bolje spoznati da nekad ne bude onako kako mi želimo jer postoje viši interesi, o kojima ti je bogati otac također morao govoriti.

nije mogao odoljeti da ne stavi pod nos svoj materijalni status, kao da smo mi ostali siromasi – jadno da jadnije ne može biti

Nije moj otac bogat, samo sam parafrazirao Kyosakija. Više na linku ispod…

http://www.forum.hr/showthread.php?t=78083

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

New Report

Close