PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolega ljebowski vama je najbolje da date caritasu portfelj na upravljanje……….bar ćete imati tri obroka dnevno

kaj se tiče ingre, dlkv i ostalih one nisu rasle nego padale tako da baš nemju puno prostora za pad, ali petrica i đuro, koji su umjetno pumpane imaju itekako za padati…….30% najmanje…..

Kolega,ovako nešto nebi ni kolega Alfon provalio(barem mislim).To je izjava nekog totalnog početnika koji se počeo baviti dionicama a ne nekog sa respektabilnim stažom kao što sto je vaš!
Nadam se da vaši šefovi ovo neće pročitati jer je ovo sramota od drukanja.Nećete dobiti plaću za ovaj mjesec.
Inače baš me zanima šta bi rekli kolege iz INGR i DLKV kad bi imale umjetno napumpanu ovogodišnju dobit od 129 milijuna kuna kao PTKM?Totalno nebitno kažete vi,milijardu kuna plusa ili minusa,sve je to isto.

"Only dead fish swim with the stream"

kolega čađara ima dobit od 120 milijuna ali ima i prenesenog gubitka iz 2009. i 2010. godine od 300 milijuna kuna…….ili ste to kao navlakač-početnik zaboravili…….

i ta dobit je osnova zbog koje je čađara rasla a sad cijene njezinih prouizvoda na svjetskim tržištima padaju pa više neće biti toliko dobiti ….a onda ne može biti ni rasta cijene dionice…….eto to bi čak i alfon shvatio…..

Kao prvo nitko ne zna što će biti sa cijenama gnojiva sljedeće godine,ni vi,ni ja,ni Big Boss.
Možda će PTKM imati 60 milijuna kuna dobiti,tko zna,i opet neće biti skupa da ostane na ovim cijenama.
Najvažnija od svega je nova uprava,ako bude kao i dosad,pa i bolja,tek su krenuli, neće biti minusa pa će brže ili sporije pokrivati gubitke iz prethodnih nasljeđenih godina,kolega lebowski je lijepo napisao da sa NPM 10 koji je duplo slabiji od vanjskih gnojara na 2,8 milijardi prihoda PTKM ima 280 milijuna kuna dobiti.Svašta se može kada se ne krade i ne spava na poslu.
A opet možda je Kukuriku privatizira ili nađe strateškog partnera,za nas dioničare opet odlično.

koliko vidim cijene stabilno padaju…….a dolar stabilno raste…..i dok je tako cijene će dalje stabilno padati……to bi čak i alfonu bilo jasno………

Alfonu bi vjerojatno bilo jasno(ako ima dobar dan),ali vama kolega izgleda nema pomoći,jedno te isto ko papagaj govorite od početka godine.Da je po vašem bilo PTKM bi ove godine imala gubitak od 120 milijuna kuna a cijena bi bila na 50 kn.
Ali eto nije,zaj… vas je Jagušt!A ne rast cijene gnojiva niti jeftiniji plin.Sve je to sporedno.

oće taj ja-gušt biti i 2012 u ptkm?…..čisto da znam tko je zaslužan za gubitke……….

da ja imam 10.000 kom na raspolaganju do ponedjeljka bi je gledao na 120 kuna….
jer da vrijedi 700 kuna ne bi vi tu pisali panegirike nego bi šutili i potiho kupovali

ovo je klasični pump and dump
ide to sad svaki dan pet kuna dolje………

Vi ste se gadno napikli baš na strogo određene dionice.
Ne vrijede, i baš nikako ne vrijede … ako baš ni zbog čega ono zbog ukupne
situacije u svijetu.
Slažem se da zaista može ispasti gadno i da će to utjecati i na cijene na našem tržištu.
Ali zašto takva selekcija, ne vidim da o tome pišete ni na podforumu Ingre, HTa,Podravke,
Dalekovoda …

Jedino ako ne mislite da je njihovo poslovanje imuno na negativne utjecaje izvana?
Jedino
[/quote]

ma vrijede neprocjenjivo mnogo……nekih 800 kuna po jednima a 1800 po drugima……jel ti sad lakše…..
[/quote]

Hm, kakva nervoza i hiperaktivnost ( što po broju postova što po ocjenjivanju).

Zar Vas zaista toliko plaši budućnost dioničara Đure i Petrokemije ?

Zaista rijetko viđen altruizam na ovom forumu.

Svaka Vam čast.

kaj se tiče ingre, dlkv i ostalih one nisu rasle nego padale tako da baš nemju puno prostora za pad, ali petrica i đuro, koji su umjetno pumpane imaju itekako za padati…….30% najmanje…..

Naprosto, ge-ni-jal-no rezoniranje.

Volksbank, kažete ? [smiley]

Hm, kakva nervoza i hiperaktivnost ( što po broju postova što po ocjenjivanju).

Zar Vas zaista toliko plaši budućnost dioničara Đure i Petrokemije ?

Zaista rijetko viđen altruizam na ovom forumu.

Svaka Vam čast.

Da bar je rjetko viđen….Dala bi se dobra psihološka studija napraviti na temu "altruizam na poslovnom".

...

da ja imam 10.000 kom na raspolaganju do ponedjeljka bi je gledao na 120 kuna….
jer da vrijedi 700 kuna ne bi vi tu pisali panegirike nego bi šutili i potiho kupovali

ovo je klasični pump and dump
ide to sad svaki dan pet kuna dolje………

Na tvoju žalost je danas cijena još veća. Nikako ti ne idu prognoze. Okani se ćorava posla!!! [thumbsup]

http://www.poslovni.hr/vijesti/ina-s-hepom-potpisala-aneks-ugovora-o-prodaji-plina–193558.aspx

"Nakon Petrokemije, još je jedan veliki kupac izabrao Inu, odnosno Prirodni plin kao svog dobavljača, a temeljem isključivo komercijalnih uvjeta. Pregovori su vođeni u duhu dobrih partnerskih odnosa te se nadam da će u tom duhu biti nastavljena i naša buduća suradnja", izjavila je ovom prilikom gđa Davorka Tancer, direktorica tvrtke Prirodni plin.

Ovo je vrlo važan ugovor za Inu. HEP je jedan od naših ključnih partnera te nam je iznimno zadovoljstvo što su još jednom prepoznali Inu i Prirodni plin kao pouzdane i kvalitetne opskrbljivače", istaknuo je Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.
[tongue]

[thumbsup]

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

New Report

Close