PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hm,fino planirano dizanje petrokemije i đure,al nadam se da se dečki nisu preračunali i da će bit snage za barem održat ljestvicu ovako visoko…jer podršku mase u kupovini baš i nemaju…al ak održe 190 ,moglo bi to preko 200 i puno prije god. izvješća, kao što su se mnogi nadali…

Podaci omogućavaju da se diže PTKM preko 400 Kn….. kada bi se fonodvi uključili s par većih investitora cijena od 400 Kn brzo bi bila ostvariva…….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

http://hr.seebiz.eu/

usput, probijen rastući trokut prema gore
[wink]

POKRET OTPORA

ti Adolfe zaista nemaš srama…
ali takvo nam je društvo općenito.
do jučer si bjesomučno drukao nadolje po 160,170,180, a sad ti je dobra po 190+????

i opet kad prodaš i uzmeš svojih par kuna po komadu, opet ćeš prizivati i pisati o apokalipsama[undecid]
adio pamet [bye]

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

ti Adolfe zaista nemaš srama…
ali takvo nam je društvo općenito.
do jučer si bjesomučno drukao nadolje po 160,170,180, a sad ti je dobra po 190+????

i opet kad prodaš i uzmeš svojih par kuna po komadu, opet ćeš prizivati i pisati o apokalipsama[undecid]
adio pamet [bye]

Ja sam lijepo napisao kad sam ušao -kad prodao,kad sam ponovno kupio nešto sitno na kratke staze …Gdje češ transparentnije i ne vidim razloga za sram,pogotovo ako si čitao moje postove ja nisam igrač na duge staze …tražim valove [thumbsup]
A da je ovo vrijeme turbolentno znaju svi ,drukaju u cijelom svijetu apokalipstične vijesti pa nije ni čudo da smo svakodnevno bombardirani kojekakvim info koje hoćeš/nećeš moraš prihvatit jer si u suprotnom izgorio,masa te jednostavno pregazi…
[bye]
Idalje imam svoje poglede za 160,170,180,,,ali i kraj godine gdje se uljepšavaju portfelji
tko ne riskira – ne profitira [thumbsup]

POKRET OTPORA

Vaš link

Jel se to pustaju probni baloni?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Vaš link

Nakon dvije godine gubitaka kutinski je proizvođač izvijestio o pozitivnim poslovnim rezultatima, no pitanje je koliko ta tvrtka u budućnosti može računati na sličan trend uz sadašnju politiku određivanja cijene plina koja ne ide na ruku industriji. Visoka cijena plina mogla bi utjecati i na rezultat privatizacije te tvrtke odluči li se nova vlada na taj potez

Iako će ova godina za Petrokemiju biti dobitonosna, pitanje je koliko ta tvrtka u budućnosti može računati na nastavak pozitivnog poslovanja uz sadašnju politiku određivanja cijene plina. Visoka cijena plina mogla bi utjecati i na rezultat privatizacije te tvrtke odluči li se nova vlada na taj potez.

ova mi rečenica nema veze s vezom…pa ako je po sadašnjoj politici određivanja cijene plina firma ostvarila rekordnu dobu, gdje je onda problem?

Vaš link

Zanimljiv članak,navodno visoka cijena plina će određivat da li će PTKM pozitivno poslovat ili ne?Pa ako se privatizira opet će koristiti taj isti plin uz istu cijenu ili neće?Pod novim vlasnikom PTKM valjda može biti efikasna i bez plina.Možda će joj avionima donosit novi jeftiniji plin!?Smješno,ako misle prodat bolje da izmisle neki bolji razlog.

"Only dead fish swim with the stream"

Interesantno je čitati kako neki pametni ulagači (koji imaju i svoje blogove) opisuju zašto su negdje uložili, daju iscrpne analize a na kraju istaknu da nisu stručnjaci i da ne nagovaraju na kupnju. Evo npr PTKM ovisi o cijeni plina a cijena plina do 2015 će samo rasti. Mene više zanima da kažu otkud im milijuni kuna za ulaganja na burzi i koliko su na burzi izgubili. Postoje fertilizer kompanije koje su prošlu godinu završile s -50% a daleko su bolje organizirane od PTKM. Možda će iduću imati +50% a PTKM -100% kao i nekih prethodnih godina. Ili kad kažu "brodski transport" sad ne valja zato jer padaju cijene našima. Mislim da je to klasičan PR marketing.

Vaš link

Kolega, miriše na kazneno djelo, namjerno obmanivanje javnosti s ciljem pribavljanja imovinske koristi:) Netko bi još htio po ovim cijenama! [lol]

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

Interesantno je čitati kako neki pametni ulagači (koji imaju i svoje blogove) opisuju zašto su negdje uložili, daju iscrpne analize a na kraju istaknu da nisu stručnjaci i da ne nagovaraju na kupnju. Evo npr PTKM ovisi o cijeni plina a cijena plina do 2015 će samo rasti. Mene više zanima da kažu otkud im milijuni kuna za ulaganja na burzi i koliko su na burzi izgubili. Postoje fertilizer kompanije koje su prošlu godinu završile s -50% a daleko su bolje organizirane od PTKM. Možda će iduću imati +50% a PTKM -100% kao i nekih prethodnih godina. Ili kad kažu "brodski transport" sad ne valja zato jer padaju cijene našima. Mislim da je to klasičan PR marketing.

Koje su to kompanjije koje su završile sa -50%?Zbilja me zanima kako im je to uspjelo uz ove cijene gnojiva?

"Only dead fish swim with the stream"

neke su firme u svijetu pale za 40% zato što su ranije rasle 300% a tada PTKM nije….
vjerujem da će rasti iduće godine sve zajedno (zbog opravka i daljnjeg rasta cijena gnojiva)
svima je jasno da je PTKM imala najveću (do tada dobit) u 2007. i 2008. godini kada su plin, nafta i gnojivo bili najskuplji. Isto očekujemo i u budućnosti te se radujemo rastu cijene plina, nafte i gnojiva, a time i naše Petrice!

New Report

Close