Vijest je dobra ali nije senzacionalna,PTKM u 9mj ima 114M dobiti ali sad znamo da će i 4Q biti pozitivan.Manje više se to znalo,glavna priča će se odvijati u 2012.
Inače meni su jučer na jednoj drugoj temi zakačili jedinici za obično postanje linka,bez ikakvih komentara,nije da mi smeta,samo naprijed,ali takvi ispadaju najobičnije sirovine da ne kažem nešto još gore.
Eto što ovo znači
PTKM će imati cijelu pozitivnu godinu, nadalje u 1q isto možemo očekivati dobit jer je PTKM dva puta povećala cijene gnojiva od 01.04.2011. i 01.12.2011. nadalje prvi kvartal je domaći kvartal i upravo zbog povećanja cijena gnojiva u RH imati će dobit, ali još jedna je bitna stavka plin, ako je novi ugovor za plin bolji nego što je bio u 2011. ostvariti će se zaslužena dobit za ovu tvornicu,
jer realno je da ptkm ostvaruje oko 10 posto dobiti na svoje prihode dakle oko 90 milijuna dobiti…. kvartalno. U narednom periodu očekuje se povećanje cijena gnojiva na međunarodnom tržištu, upravo jer su zasađene rekordne količine kukuruza, i drugih žitarica, dok potražnja raste.
Sve u svemu kapitala u ptkm sve više i više……
Fondovi sada imaju sve relevantne informacije, biti će dobit ostvarena u 4q ali i u 1q 2012. zbog povećanja cijena gnojiva, potpisan novi dvogodišnji ugovor na plin, ako je plin povoljniji nego što je bio u 2011. možemo očekivati još jače kvartale u sljedećoj godini, cijene žitarica kukruruza i pšenice su trenutačno na oko 603 dolara, potražnja je jaka bez obzira na posađene količine jer što je više stanovništva to je brža potrošnja, dok resursi su ograničeni, stoga potražnja za gnojivom je izrazito jaka bez obzira na vanjske trenutne korekcije……
potrznju za kukuruzom ne diktira rastuca srednja klasa Kine i Indije nego visoka cijena goriva jer sve dok je cijena iznad 75dolara proizvodnja biodizela je isplativija nego hrana
U prvih 11 mjeseci 129 milijuna kn dobiti! http://zse.hr/userdocsimages/novosti/N0qaUA4U67MHvHzjDIt6NQ==.pdf
za sada ovo su hvale vrijedni rezultati sad jos ostaje 12mj koji je i cijenovno najlosiji ako bude sve uredu mogli bi do kraja godine imati iznad 100mil dobiti sto je po meni jako dobro i sa tim sam rezultatom jako zadovoljan
za sada ovo su hvale vrijedni rezultati sad jos ostaje 12mj koji je i cijenovno najlosiji ako bude sve uredu mogli bi do kraja godine imati iznad 100mil dobiti sto je po meni jako dobro i sa tim sam rezultatom jako zadovoljan
P/E je ispod 5
za INU na 3.900 p/E 12
Dakle INA je po ovom godišnjem pokazatelju skuplja 140%.
Ali INA je u điru.Sve je špekulacija.
Za strpljive će biti i meda i mlijeka!
Vijest je dobra ali nije senzacionalna,PTKM u 9mj ima 114M dobiti ali sad znamo da će i 4Q biti pozitivan.Manje više se to znalo,glavna priča će se odvijati u 2012.
Nije spektakularno ako promatraš 4q u odnosu na tri q ove godine. Ali ako uzmeš u obzir poslovanje prethodne dvije godine, trenutnu cijenu dionice i činjenicu da je i ove godine bio samo jedan mogući dobavljač plina, onda su, barem ja tako mislim, rezultati iznimni.
Činjenica je da je PTKM donedavno bila na rubu stečaja, a ove godine će, ako je vjerovati upravi, ostvariti 120 milijuna kuna dobiti. To je 36 kn po dionici. Iz tvrtke koju se još uvijek smatra komunističkim mastodontom, mjestom za zbrinjavanje viška radnika, bezperspektivnim biznisom koji posluje samo zbog održavanja socijalnog mira.
Vjerujem da će se ta slika u široj javnosti promijeniti tek nakon godišnjeg izvješća, jer većina (ako je suditi po cijeni dionici) i dalje PTKM smatra gubitašem.
Dok je na ovim razinama ptkm je odlična defanzivna dionica, ali i ima jaki poticaj za daljnu akumulaciju, ako neće fondovi, ima tko će!
Dok je na ovim razinama ptkm je odlična defanzivna dionica, ali i ima jaki poticaj za daljnu akumulaciju, ako neće fondovi, ima tko će!
tko će?
Citat s bloga od Ba ki ca
Petrokemija izvanredno
http://trzistakapitala.wordpress.com/
I možemo biti sigurni da je glavni ugovor za PTKM iduće godine znatno povoljniji jer je PTKM prvi put, zbog deregulacije tržišta, mogla pregovarati o njemu.
http://www.poslovni.hr/vijesti/petrokemija-iduca-godina-bit-ce-vrlo-izazovna-192920.aspx?id=192920&rnd=1324395889920
[cool] [cool] [cool]