. Uprava ptkm očito je vrlo nesposobna, a mnogi od vas su nasamareni. Još nisam čuo da predsjednik uprave neke firme najavljuje gubitke i u idućim godinama. To je zbilja neviđeno čudo , barem za mene. Po meni, ovo će padati do 150 – 160 kuna a onda slijedi oporavak. a opet, ovo je hrvatska pa je tu sve moguće. Strpljivi budite i možda dočekate targete. A ako niste strpljivi ili ste daytrader, e onda ste popušili.
naravno da je nesposobna, kad dođe pravi gazda PTKM će raditi između 70-100 mil kuna neto dobiti čak i uz postojeći iznos amortizacije. Ali još jednom sadašnja uprava i njeni financijski izvještaji su nebitni u čitavoj priči oko budućnosti odnosno privatizaciji PTKM. Dakle samo treba biti strpljiv i stvari će doći na svoje, a oni koji malo više prate situaciju mogu svakih 3 mjeseca dobro zaraditi na kretanju cijene dionice.
ODLUKUo pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala Društva radi pokrića gubitakaI.
Utvrđuje se da je
a) sukladno financijskom izvješću od 1. 1. do 31. 8. 2006. Društvo iskazalo gubitak u poslovanju u iznosu od 85.097.149,83 kn
b) sukladno godišnjim financijskim izvješćima Društvo u prethodnim godinama iskazalo nepokriveni gubitak, i to:
u 2002. godini u iznosu od 47.315.270,70
u 2003. godini u iznosu od 96.980.905,77
u 2004. godini u iznosu od 38.872.916,02
u 2005. godini u iznosu od 29.481.265,48
c) ukupno iskazani gubitak Društva od 1. 1. 2002. godine do 31. 8. 2006. godine (točka a) + točka b) 297.747.507,80 kuna.
Utvrđuje se da je gubitak nastao uslijed objektivnih okolnosti zbog neplanirano dugih zimskih zastoja u snabdijevanju proizvodnje plinom. Ukupan gubitak od 297.747.507,80 kn pokrit će se pojednostavljenim smanjenjem temeljnog kapitala koje će se provesti smanjenjem nominalnog iznosa dionica Društva.
Pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala iz prethodnog stavka izvršit će se radi pokrića gubitka u poslovanju od 1. 1. 2002. do 31. 8. 2006. godine.
II. Pojednostavljenim smanjenjem temeljnog kapitala smanjuje se temeljni kapital Društva s iznosa od 988.688.400,00 za iznos od321.323.730,00 na iznos od 667.364.670,00.
Razlika između iznosa za koji se smanjuje temeljni kapital Društva i iznosa gubitka, koja iznosi 23.576.222,20 kn prenosi se u ostale rezerve Društva radi izravnanja nominalne vrijednosti dionica na novu vrijednost od 270,00 kuna.
Narodne novine br.116 od 31.10.2006.
. Uprava ptkm očito je vrlo nesposobna, a mnogi od vas su nasamareni. Još nisam čuo da predsjednik uprave neke firme najavljuje gubitke i u idućim godinama. To je zbilja neviđeno čudo , barem za mene. Po meni, ovo će padati do 150 – 160 kuna a onda slijedi oporavak. a opet, ovo je hrvatska pa je tu sve moguće. Strpljivi budite i možda dočekate targete. A ako niste strpljivi ili ste daytrader, e onda ste popušili.
Daj se više prestani truditi sa tim svojim drukanjem. Pa ne priča on to bez veze. Čovjek samo radi politički pritisak protiv dizanja cijene. Vlada neće dozvoliti dizanje i Petrica će ponovo prema gore. Nema uopće razloga za paniku. Pa ipak je danas netko potrošio 5.500.000 kn.
Gubitak u prvih devet mjeseci snizio cijenu dionica Petrokemije
Cijena Petrokemijinih dionica na Zagrebačkoj burzi u utorak oko podneva bila je 4,3% niža od zaključne cijene dan ranije
Neto gubitak od 85,3 milijuna kuna koji je kutinska Petrokemija ostvarila u prvih devet mjeseci ovogodišnjeg poslovanja izgleda je povećao pesimizam investitora i snizio cijenu dionice ove kompanije na Zagrebačkoj burzi (ZSE). Naime, Petrokemijinom se dionicom u utorak oko podneva, nakon objave financijskih izvještaja, trgovalo po cijeni od oko 200 kuna, što je 4,3% niže u odnosu na zaključnih 210 kuna od ponedjeljka. Ta je dionica i u ponedjeljak zabilježila pad i to od 4,6%.
Pritisak na pad cijene dionica vodećeg domaćeg proizvođača umjetnih gnojiva mogla bi imati i najava INA Naftaplina od prošlog tjedna da će Petrokemiji morati biti povišena cijena za isporuku prirodnog plina, jedne od osnovnih sirovina koje koristi kutinska kompanija.
Petrokemija je u prvih devet prošlogodišnjih mjeseci ostvarila neto dobit od 3,2 mil kuna, pokazuju financijski izvještaji sa ZSE.
Ukupni prihodi u prva tri kvartala dosegnuli su 1,24 mlrd kuna, 7,8% više nego lani, no ukupni rashodi su porasli dvostruko više, za 15,5% na 1,32 mlrd kuna.
U komentaru Uprave stoji da su ukupni prihodi 3,3% niži od planiranih, dok su ukupni rashodi 0,4% niži od plana. Uprava dodaje kako je «ostvareni gubitak uzrokovan [..] zastojem u zimskim mjesecima zbog nedostatka plina, nedovoljnim isporukama plina u vrijeme proizvodnje (supstitucija plina skupim lož uljem u energetskom dijelu) kao i povećanjem cijena osnovnih sirovina.»
Petrokemija se nalazi u većinskom državnom vlasništvu, odnosno država drži nešto više od 50% dionica te kompanije, dok se na drugom mjestu po veličini udjela nalazi Slavonski zatvoreni investicijski fond (bivši Slavonski PIF), a nakon njega Hrvatska poštanska banka. (Bankamagazin)
… Izgleda da ti nikad nisi cuo za Josipa Galinca, hi,hi,hi Jednog od najboljih brokera svih vremena, jos od Kralja Tomislava, hi,hi,hi [smiley2]
Ovo ti je dobro, misliš dok je radio u Paromlinskoj, blizu Tomislavovog trga.
Jest, tako je Deset Medvjeda, cim je cuo da sele u Jurisicevu, pobjego glavom bez obzira, nema tamo parkinga. Samo mjesecni pokaz braco, hi,hi,hi pa te Zet voza, a nije ti u rodu, hi,hi,hi[smiley1]
cayman006: ” . Uprava ptkm očito je vrlo nesposobna, a mnogi od vas su nasamareni. Još nisam čuo da predsjednik uprave neke firme najavljuje gubitke i u idućim godinama. To je zbilja neviđeno čudo , barem za mene. Po meni, ovo će padati do 150 – 160 kuna a onda slijedi oporavak. a opet, ovo je hrvatska pa je tu sve moguće. Strpljivi budite i možda dočekate targete. A ako niste strpljivi ili ste daytrader, e onda ste popušili. ” naravno da je nesposobna, kad dođe pravi gazda PTKM će raditi između 70-100 mil kuna neto dobiti čak i uz postojeći iznos amortizacije. Ali još jednom sadašnja uprava i njeni financijski izvještaji su nebitni u čitavoj priči oko budućnosti odnosno privatizaciji PTKM. Dakle samo treba biti strpljiv i stvari će doći na svoje, a oni koji malo više prate situaciju mogu svakih 3 mjeseca dobro zaraditi na kretanju cijene dionice.
Općenito, nešto je jaako sumnjivo u cijeloj priči – a čini mi se da sadašnja Uprava onom konferencijom želi apelirati da im se plin ipak da nešto jeftinije.
I da, ne vidim tko bi PTKM pod ovakvim okolnostima uopće želio kupiti (privatizirati), kada samo proizvodi gubitke. Mislite li da će ovo još dolje – i ako da, gdje je dno? 170? [smiley8] ili 150? [smiley9]
I da, ne vidim tko bi PTKM pod ovakvim okolnostima uopće želio kupiti (privatizirati), kada samo proizvodi gubitke. Mislite li da će ovo još dolje – i ako da, gdje je dno? 170? [smiley8] ili 150? [smiley9]
Uvijek u startu uprava ne zeli da je netko privatizira jer tesko da ce sadasnja uprava zadrzati polozaje ako ptkm predje u privatne ruke. Zato radi sve da do privatizacije ne dodje, ili ako je vec ne mogu sprijeciti, pokusavaju ucijeniti nove vlasnike po principu “necu ti stvarati probleme prilikom privatizacije ako ostanem na ovom polozaju”.
Čemu ovaj pesimizam dečki, danas je bio fini dan za dokup.Petrica mi čini više od pola portfelja i u rahlom sam minusu sa njom, ali zar stvarno mislite, da su oni ogromni nalozi na kraju bili slučajnost.Nekome je stalo da, pokupi što više, a nije to bio baš neki marginaš.Cijena će teško ispod 200, a ovi gubici i poskupljenje plina samo su friziranje za privatizaciju i jeftino skupljanje od malih.Ko kaže ,da se u konačnici neće pogoditi sa Inom o manjoj cijeni plina, pa ima tu još puno pozitivnih poticaja za tu dionicu, samo polako.Ove godine sam lijepo zaradio sa SNBA,THNK,KABA,DDJHR,… a najviše ću sa PTKM, jer tu su viši interesi, strateška važnost, visoka politika, kumovi..Biće zanimljivu proveriti top10 taj tjedan, pa da vidimo ko se puni,ai ko izlazi..
Sve u svemu, nema mjesta za paniku, idemo mi do nove godine veselo protiv 300.
PS
Gde si hakela, brother in arms?[smiley2][smiley2]
najdraza rijec na forumu mi je dokup!
pa odakle vama lova za dokup?
pa jesu li vama novci u dionicama ili u banci?
ili kad nesto prodate onda iskoristite priliku i jeftino dokupite petrokemiju?
mrzim rijec dokup!
a pogotovo frazu “odlicna prilika za dokup!”
i sada drukeri vise ne spominju to da ocekuju oprost dugova ili odlicno izvijesce (inside info), vec je najnovija baza privatizacija!!!
obozavam privatizaciju jer ce ona malim dionicarima petrokemije donjet bogatstvo!
ili mozda godisnji izvjestaj bude odlican (inside info)
Iskrcavanje na PTKM je pri kraju, a kupnja na 200 prilicno jaka. Kad vidim sto su fondovi napravili sa Adrisom, Podravkom i jos nekim perjanicama nase burze, ne cudim se vise nicemu. Ocigledno im je Machiavelli veliki uzor. I njima i Anti Samodolu.
Samo toliko