Preglupo je uspoređivati PTKM s INGR-om, no ako nam sa zapada dođe još sranja, sranje će se događati i kod nas…, kupovati će se jeftino, prodavati jeftinije, no zdrava pamet nalaže ne prodavati po ovim cijenama, a strah od gubitka kaže ćao pameti…
Ipak ovakve kvalitetne dionice će za razliku od ostalih (tipa INGR, DLKV i druge…) brzo (ili brže od ostalih) nadoknaditi svoje gubitke i ponuditi solidu zaradu…
A ovo manipuliraje na kupnji i prodaji ipak unosi neku vrstu nepovjeranja kod kupaca PTKM jer se kontrolira rast i pad te je još teže prokužiti što je manipulator naumio…
Da vrijedi puno više od ovoga svi to znamo, a kad će tu vrijednost pokazati.., e to ne znamo…
Ugodan vikend…
Pozdrav Mika.., ma gdje bio..
E ovo sad više nije u redu. Adolf je počeo sa opasnim uvredama i uspoređuje ptkm i ingru. Da li si ti Adolfe ikad imao bilancu neke firme u rukama. Da li si vidio količinu duga u bilanci ingre i količinu prihoda u RD i G? Da li si pratio kakvo je poslovanje ptkm u zadnja 3 kvartala nakon što su lopine otjerane. Da li je sigurniji tvoj novac u CREDO banci ili u dionici ptkm? Da li je sigurniji novac na računu ABACUSA ili u dionici ptkm? Nećemo dalje sa nabrajanjem uglednih financijskih institucija i njihove sigurnosti u odnosu na ptkm.
Stalno govorim da se ovdje igra velika partija šaha u kojoj ćemo mi pobijediti prije ili poslije. Ako pretpostavimo da će ptkm na kraju godine imati 15 milja EUR-a dobiti uz još toliko amortizacije da li je normalno da firma košta ispod 600 milja kuna. Toliko je dobrih vijesti oko ptkm u zadnje vrijeme kao da ne živimo u teškim vremenima nego upravo suprotno. Trenutno se rade veliki planovi koji uskoro mogu rezultirati velikim stvarima. O tome kad dođe vrijeme.
Što se tiče gospodina xy, ako smo mi u prvoj dimeziji on vozi otprilike u petoj dimenziji. Imate danas u jutarnjem na 28 str. jedan članak dobro ga proučite i između redova možete donijeti određene zaključke. Po meni stvari se jako dobro razvijaju.
Svi koji su u dionici ptkm mogu biti jako sretni što im je novac tamo jer je tamo sigurniji nego u većini hrvatskih banaka.
živjeli svi ljudi dobre volje
cijena granular UREJE Egipat fob
DATUM $cijena tečaj $ HRK tona
23.rujan $545 USD/HRK 5.55 3024
30.rujan $530 USD/HRK 5.54 2936
7.listopad $490 USD/HRK 5.56 2724
14.listopad $502 USD/HRK 5.39 2705
21.listopad $506 USD/HRK 5.38 2722
28.listopada $524 USD/HRK 5.28 2766
3. studeni $515-525 USD/HRK 5.42 2791-2845
10.studeni $510 USD/HRK 5.50 2805
18.studeni $510 USD/HRK 5.53 2820
25 studeni $500 USD/HRK 5.65 2825
http://www.fertilizerworks.com/html/market/Profercy.pdf
za mene stabilno. Ako su stabilne cijene i u Hrvatskoj, znači imamo konstantne cijene….
@mika: pa zar misliš da će četvrti kvatal biti nula kuna dobiti?
10 i 11 mjesec po ovim cijenama bi mogao biti u plusu problem ce biti 12mj. da je uprava pametna mozda bi sa 20.12 isla u remont
E ovo sad više nije u redu. Adolf je počeo sa opasnim uvredama i uspoređuje ptkm i ingru. Da li si ti Adolfe ikad imao bilancu neke firme u rukama. Da li si vidio količinu duga u bilanci ingre i količinu prihoda u RD i G? Da li si pratio kakvo je poslovanje ptkm u zadnja 3 kvartala nakon što su lopine otjerane. Da li je sigurniji tvoj novac u CREDO banci ili u dionici ptkm? Da li je sigurniji novac na računu ABACUSA ili u dionici ptkm? Nećemo dalje sa nabrajanjem uglednih financijskih institucija i njihove sigurnosti u odnosu na ptkm.
Stalno govorim da se ovdje igra velika partija šaha u kojoj ćemo mi pobijediti prije ili poslije. Ako pretpostavimo da će ptkm na kraju godine imati 15 milja EUR-a dobiti uz još toliko amortizacije da li je normalno da firma košta ispod 600 milja kuna. Toliko je dobrih vijesti oko ptkm u zadnje vrijeme kao da ne živimo u teškim vremenima nego upravo suprotno. Trenutno se rade veliki planovi koji uskoro mogu rezultirati velikim stvarima. O tome kad dođe vrijeme.
Što se tiče gospodina xy, ako smo mi u prvoj dimeziji on vozi otprilike u petoj dimenziji. Imate danas u jutarnjem na 28 str. jedan članak dobro ga proučite i između redova možete donijeti određene zaključke. Po meni stvari se jako dobro razvijaju.
Svi koji su u dionici ptkm mogu biti jako sretni što im je novac tamo jer je tamo sigurniji nego u većini hrvatskih banaka.
živjeli svi ljudi dobre volje
mika,izgleda da si ti još skupljao sličice životinjsko carstvo,kad sam ja prodavao dionice INGR-ra iznad
60.000,00kn(za on e koji neznaju-prije splita…)i usporedba INGR-PTKM se odnosila na početaktrgovanja,uspone-planovi i euforija…te pad i otriježnjenje.Dosada su već imali bezbroj dna i nikako da nađu ono pravo!?
mika,zapamti njihov neuspijeh-pad isključivo je nastao recesijom u EUi naglim smanjenem investicija
pogotovo u inozemstvu…(ukratko)
PTKM je također izvoznik i svakako će poslovanje ovisit o dubini krize u EU i šire, a ako si dugoročni ulagač to te svakako treba zanimat…
mika,glede partije šaha…prije ili kasnije češ pobijedit!?To je relativan pojam,a može i zavarat jer se ne zna o kojem se tvom iznosu radi…a ako već spominješ bilance i fundamente…onda si ti u ovoj priči u debelom minusu… [bye]
mika,za razliku od tebe pijuna u šahu Alfon je za tebe kraljica-izleti-uzme -pa u novu poziciju…
mika,pročitao sam xy članak možda smo i u isto jutarnje vrijemeuz kavicu ,ali u drugim gradovima…Trenutno vam je on uzor kao što nam je 2006/7/8 bio Hrvoje Stojić,svaki dan je bio na TV-u ili u nekim novinama ,,,prvo je teklo med i mlijeko,,, kad su ljudi počeli ulagat, HYPO počeo s rasprodajom…zna se tko je izvukao deblji kraj u toj priči…
Zato ova tvoja zadnja rečenica -svi koji su u PTKM mogu biti jako sretni…je tvoja zadnja i najveća glupost!!
mika pamet u glavu [thumbsup]
mika ,ovi koji su neki dan kupovali PTKM iznad 200 kn mogu ti odma potvrdit kako im je novac siguran i kako su sad sretni… [thumbsup]
60.000,00kn(za on e koji neznaju-prije splita…)i usporedba INGR-PTKM se odnosila na početaktrgovanja,uspone-planovi i euforija…te pad i otriježnjenje.Dosada su već imali bezbroj dna i nikako da nađu ono pravo!?
mika,zapamti njihov neuspijeh-pad isključivo je nastao recesijom u EUi naglim smanjenem investicija
Ajfone, ti se u Ingru kužiš podjednako dobro kao i u Petrokemiju. Vrstan si analitičar! 😀
Evo, da te podsjetim – Zagreb je u Hrvatskoj. Ne u Mađarskoj ili Slovačkoj. Zagreb je ujedno i glavni grad Hrvatske. U tom gradu izgrađena je Arena. A ispod savskog mosta teče rijeka Sava.
10 i 11 mjesec po ovim cijenama bi mogao biti u plusu problem ce biti 12mj. da je uprava pametna mozda bi sa 20.12 isla u remont
da je uprava pametna…pa ona je radila remont uvijek u siječnju zato što je bilo manjka plina….sada toga manjka ne bi trebalo biti i umjesto u siječnju, po meni bi remont trebalo raditi u srpnju ili kolovozu kada ljudi idu na godišnji…zar nije to logičnije?
sa obzirom na okolnosti u ovom trnutku po men je pametnje raditi remont sad dok se ne dogovore oko nabave plina za sljedece razdoblje jer bi mogli poslovati u 12mj sa dobrim minusom ako cijene gnoja pocnu jos znatnije padati a cijene plina ostanu iste i ovo izdanje komrcialnih za mi neide na ruku sa izvjestajem po kojem imamo 115mil.plusa jedino je opravdano izdanje ako se smatra da ce sljedeca godine biti izuzetno teska za poslovanje pa bolje sad nego onda sto se tajminga tice
Da malo razbijemo ovu monotoniju egoizma i prepucavanja mozemo li napokon nesto korisno procitati na ovoj temi..
Npr bi li bio neko toliko ljubazan pa objasni što točno podrazumjeva taj remont i zašto se vrši svake godine, te zašto baš tokom zime, a ne tokom ljeta i godišnjih odmora..Mi neki koji se toliko ne kužimo u Petrokemijin proizvodni proces billi bi jako zahvalni na toj informaciji
unaprjed vam hvala
Ajfone, ti se u Ingru kužiš podjednako dobro kao i u Petrokemiju. Vrstan si analitičar! 😀
Evo, da te podsjetim – Zagreb je u Hrvatskoj. Ne u Mađarskoj ili Slovačkoj. Zagreb je ujedno i glavni grad Hrvatske. U tom gradu izgrađena je Arena. A ispod savskog mosta teče rijeka Sava.
[/quote]
vidim ja da si i ti kako bi mika rekao još u prvoj dimenziji,a osoba xy iz pete vas sve vrti oko malog prsta,nije ni za čudit što čete kraj godine dočekat s minusom… [thumbsup]