PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…jučer sam napravio usporedbu,a danas se može i potvrdit podatak o recesiji što nas tek čeka iduće godine…
http://hr.seebiz.eu/makroekonomija/iif-eurozona-je-vec-u-recesiji/ar-18873/
…pa vi lupajte i dalje po asku… [thumbsup]

nije istina….za potvrdu recesije moraš imati dva negativna kvartala…dakle, da bi to potvrdio trebaš čekati još najmanje 6 mjeseci…posljednji (3.kvartal) eurozona je rasla za 0,2% u odnosu na drugi kvartal ove godine, dakle imaš rast!
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-15112011-BP/EN/2-15112011-BP-EN.PDF

[/quote]

Bolder nije Grčka u dugu od jučer,ali se pandorina kutija otvara u trenutku kad to nekome treba .U ovom slučaju Ameri su bacili svoj vrući krumpir na EU dok oni malo ne poslože svoje financije …a nakon toga kriza se ponovno vraća preko bare…sve je to režirano u rukavicama ,malo je zamršeno pa je možda malo i teže shvatit …ali je naša stvarnost.
Posljedice na burzi su evidentne ,još kad se tu umiješa i psihologija (krda) mase budučnost je predvidiva …
Zato sam ja za sada fundamente PTKM ostavio malo po strani dok se ovo malo ne posloži i potvrdu recesije za mjesec ili 6 mjeseci ne želim i neću dočekat u dionicama ,iako svakodnevno pratim događanja na burzi.
Samo moje razmišljanje,,,( jer je to ipak moj novac),,,
[thumbsup]

POKRET OTPORA

Alfone.., Alfone…, pa nedavno (do jučer ili koji dan prije) su ti fundamenti, poslovanje, plin i sve ostalo bili bitni, sad je ova kriza…, da.., da…

Ipak si došao na svoje…, klizi dolje, ne tako brutalno kao druge dionice, …ipak gledajući neka izdanja su na 10% vrijednosti od svoje ATH pozicije, dok se PTKM još i dobro drži, nije masakrirana kao druge dionice…

Alfone.., Alfone…, pa nedavno (do jučer ili koji dan prije) su ti fundamenti, poslovanje, plin i sve ostalo bili bitni, sad je ova kriza…, da.., da…

Ipak si došao na svoje…, klizi dolje, ne tako brutalno kao druge dionice, …ipak gledajući neka izdanja su na 10% vrijednosti od svoje ATH pozicije, dok se PTKM još i dobro drži, nije masakrirana kao druge dionice…

Da Crobex je roknuo ispod linije otpora (i psihološke granice ) i sad mu je otvoren put prema cca 1350
ne vidim …što bi moglo spriječit pad …
Nažalost dionice poput PTKM imaju prostora za veću neg.korekciju,takodj.ZABA,PBZ,INA,JNAF,KOEI…

POKRET OTPORA

Izgleda je i ovdje slavina procurila.., više ne vidim velikih naloga na bidu (tek na 166 kn – 500 kom), dakle i gazda je odlučio ne braniti ovo…, da sam bar ranije prodao, zapravo prodao sam na 198, pa uzeo malo na 190, pa i to ubrzo likvidirao…, nemoš pišat uz vjetar…, čudno kako se gubi svaki razum i stvarna vrijednost dionice kad voda do ušiju dođe…

Mene jako brine ova lakoća pada na tako mizernom prometu, nema dodatne likvidnosti, ask je (donedavno) tvrdoglavo stajao visoko, a bidarilo se sve u 16, nema interesa za skidanje, samo lupkanje po bidu…, dokle…

Nekoć davno (u zemlji seljaka na kr….. B), kad se dogodio obrat trenda ovakve dionice su s lakoćom povratile izgubljene pozicije, sada se puše na hladno i uzima mali burek bez jogurta…

Još do neki dan sam bio pun optimizma za ovu dionicu, smatrao da će se bar malo žilavije odupirati globalnom trendu, kako sam se prevario…

Alfone.., još uvijek mislim da si prljavo drukao nadolje, bez stvarnih argumenata, no eto igrom slučaja voda ti došla na mlin…, uživaj dok traje…

Sappy dobro si primijetio "gazdu"!Ja ga pratim malo duže ,,,on igra svoju igru …neću dalje da uistinu ne ispadne druk.
[thumbsup]

POKRET OTPORA

Sappy dobro si primijetio "gazdu"!Ja ga pratim malo duže ,,,on igra svoju igru …neću dalje da uistinu ne ispadne druk.
[thumbsup]

Ma igra on (gazda) svakako, ima love ko blata, a i dionica pregršt…, nije on mutav, uložio je u prilično perspektivne firme i podebljava konto dionica po ovim presmiješnim cijenama i jednog dana zasigurno će višestruko oploditi svoje ulaganje.., a do tog dana….,

…da li će ikada taj dan doći…!??

[thumbsup]

Ma igra on (gazda) svakako, ima love ko blata, a i dionica pregršt…, nije on mutav, uložio je u prilično perspektivne firme i podebljava konto dionica po ovim presmiješnim cijenama i jednog dana zasigurno će višestruko oploditi svoje ulaganje.., a do tog dana….,

…da li će ikada taj dan doći…!??
[/quote]
a mi koji izgubimo posal dok nam krediti dolaze na naplatu, rasprodat cemo ih za sicu samo da mozemo prezivit…pitanje je sta ce prije doc, kredit na naplatu ili ce dionica skocit…to je ona klasicna prica gdje se bogati bogate a siromasni puse…
kao sta u svakoj dosad procitanoj knjizi o ulaganju pise da kupujes jeftino a prodajes skupo…evo sad je jeftino a svi prodaju ???
dokle…

Tak je to uvijek, trebalo nam je 50 godina da bi shvatili da nismo svoji na svome, sad kad jesmo ipak nismo jer samo su odabrani ti koji jesu, a ostali na štap kesu…
Nikada na svijetu, pa ni onda.., neće biti pravde i dobrog života za čestitog malog čovjeka…, drugi će lapati mi ćemo plaćati…

Ehhh…. [sad]

Gle sad ovo…
K/P – 451 : 7705

Pobjegoše čuvari bida…
Netko (bar zadnjih tjedan dana) konstantno pritišće ask, pa malo napuni bid pa pobjegne…

Jel ovo stanje K/P neka poruka za ponedjeljak.., molio bih pristojnog manipulatora, ako je prisutan na forumu da mi na privatno napiše kad da ponovo "uljetim" u PTKM…, P.S. želim ponovo kupiti na dnu…
Hvala unaprijed…

-pa dno ti je na 0kn tako da…
-a kupovali su ulagaci ovo i na 60 , 70 , 80 kn tako da…
-još su uvijek u plusu tako da…

Think twice befor investing , dont rush in any stock , dont be greedy

Gle sad ovo…
K/P – 451 : 7705

Pobjegoše čuvari bida…
Netko (bar zadnjih tjedan dana) konstantno pritišće ask, pa malo napuni bid pa pobjegne…

Jel ovo stanje K/P neka poruka za ponedjeljak.., molio bih pristojnog manipulatora, ako je prisutan na forumu da mi na privatno napiše kad da ponovo "uljetim" u PTKM…, P.S. želim ponovo kupiti na dnu…
Hvala unaprijed…

Sappy,kad imamo samo jednog kupca …onda on diktira tempo i radi na bidu i asku što želi,pitanje je je li on i tvoj trenutni partner -zidar trenda !?
Ja ga nisam prepoznao ,dapače jednu moju private analizu je totalno shebo iritantnim,bahatim ulaskom i lupanjem po asku u zadnjim sekundama ponekad i relativno malim iznosima…
Po mojoj TA on je išao glavom o zid …pa je tako i završio…malo se presaugo.
Ulupao je preko deset milja od 190 do cca 200kn,ja sam ga prepoznao kao navlakača a mnogi forumaši kao Buffeta…Istina je treba kupovati kad je jeftino ali to je relativan pojam,ima dražen83
pravo di je dno ?
Kad dionica pada dno može biti 170,130,80,60 itditd,pa uostalom imamo i primjer INGR-ra
[cool] [cool] [cool]

POKRET OTPORA

P/E 5,62, pa sad sam ocjeni di je dno a ne trabunjat bezveze…osim toga 22.11. je protrgovano sa 217 komada, 23.11. sa 173…
jel stvarno mislis da kad dode do "dna" da ce tebe cekat tvojih 5 komada, koje ces uvalit cim budes moga za 5 % zarade…
vidim ja da je skupo ovo za tebe, nadi nesto ispod 10 kn pa trguj, MGMA, VLDS, INGRA…

New Report

Close