PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Cartmann zbilja ponekad pretjera, ali u pravu je. ovakve priče slušamo već 10 godina . ma nikad ništa neće biti od tog gubitaša i nevjerojatno je kako vi želite vjerovati u svjetlu budućnost ptkm. Ajde dobro, sretno vam bilo. Nema smisla jehovinim svjedocima objašnjavati da su zadojeni. Sretno, posebice idućih dana i tjedana.

Prošlo je dosta dionica i iznad 220,00 kuna, ništa to više ne znači za sada. Kako će se stvari dalje odvijati ovisit će kao i kod INDG i LKRI, kada bude interes dizat će se cijena i obratno, ali ne na fundamentima koji bi da je igrom slučaja bilo bolje izvješće bili dobri. Kako mogu govoriti da će od sljedeće godine imati dobit, a danas brije Mesarić da će imati 150 milijuna gubitaka ako se poveća cijena plina. Tko tu koga…
I mislim, da je sve ovo namjerno napravljeno kako bi se što više dioničara “maknulo” iz ovog dioničkog društva.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Kolega, ko je prodao prošli tjedan, dobro je napravio, ali preporučati sada prodaju kada je očito da je dotaknula dno i da veliki igrači misle braniti cijenu na 200kn je loš savjet.
Iskusni su prodavali prošli tjedan a danas kupuju.

Prije no sto sam angazirao veci novac u trgovinu dionicama intezivno sam citao razne knjige, publikacije, forume i sl. “know-how” tekstove, i u velikom broju njih pronasao medju savjetima (iskusnih tradera) – “nikad ne dokupljuj po cijeni manjoj nego sto si kupio predthodni put“.

Svaki put kad bih to procitao vrtio bi glavom i pitao se “pa kakve budalastine ovi pisu, kako nitko ne reagira, pa sve znacajno sto sam dosad zaradio je bilo zahvaljujuci dokupljivanju, kad cijena drasticno padne moze ici samo gore, to je i budali jasno, kako bi iskusni rekli “buy low, sell high”, odnosno kupuj kad cijena padne zbog panike, a prodaj kasnije kad poraste. Jer sve raste, ja jos nisam nasao dionicu koja nije porasla, osim ako je bila bas tesko smece”.

I tada se desio Google, svi su urlali “kompanija buducnosti”, “za 10g. ce svi biti na netu, a Google je polaziste interneta”, “$600 je 10% cijene koja ce biti za 5-10 godina”,..itd, pa sam s kupio 20k usd po $308 i dokupio jos 20k na $380 i onda opet na $428, presretan ostvarenim profitom, naravno ocekujuci daljnji rapidni rast s tugom sto po 300 nisam kupio 100k umjesto 20k ALI – pad. Skoro 50 dolara u jednom danu, ali ja umjesto da kukam stanem slaviti, kazem “ovo je moj trenutak, once in lifetime, nakupovat cu se i prodati za godinu dana kad bude 800, odlicna prilika da dokup” i lupio jos duplo jer sam imao novce od nedavne prodaje nekretnine na Hvaru. Ali, umjesto rasta google nastavi rapidno padati, ja se nedam vec dokupljujem i dokupljujem, udvostrucujem iznose (i to je greska, kad sam isao u Sloveniju napuniti racun razmisljao sam da necu ici svaki dan i odmah stavio sav raspoloziv iznos od spomenute prodaje), kupujem i dalje, cak i pisem opcije, sve dok nisam dosao do trenutka da su gubici presli 100k usd, cekao jos malo, kad su presli 110k shvatio da je vrag odnio salu i sve prodao. Ukupni gubitak cca. 115.000 usd. Ok, google se nakon 9 mjeseci vratio, posusio sam taj dug i zaradio zahvaljujuci njemu i microsoftu, ali mi je to bilo vise no dobro upozorenje da se ne igram, jer da sam nastavio dokupljivati uvjeren u rast (kao sto su sad mnogi s ptkm), a google postao enron (u trenutku pada enrona nitko nije mogao sanjati da ce u stecaj), mogao sam biti jedan od vecih hrvatskih burzovnih tragicara.

A kad popusis lovu onda je gotovo, kako sam znao napisat “Svi pametni, ali moje love nema”.

Zato sad mnogima izgleda da pusem na hladno, mozda i pretjeram ponekad, ali sam izucio skolu da bolje pretjerati s pesimizmom, nego optimizmom.

Moram reći da je dobro ipak da se ovakve stvari dešavaju na tržištu, brzo rashladi i najvruću glavu te tako dolazimo do spoznaje kako nije moguće uvijek samo dobivati.
No, kako je jasno da ova Uprava Petrokemije ne zaslužuje da bude tamo gdje je, i ne vidim ijedan razlog nakon svih onih natpisa kako će skoro poslovati pozitivni a u biti duplaju gubitke, da ostanu na čelnim pozicijama te kako je Cartmann najviše pljuvao po istim ja njega osobno predlažem za predsjednika Uprave PTKM.
Mišljenja?

Ja ne bih imao nista protiv, ionako manje putujem ove godine, a predsjednici takvih kompanija i ne rade nista drugo nego putuju. Fino kazes “moram ici prodavati gnjojivo u Kinu”, pa dva tjedna odes u Kinu na racun ptkm, pa malo po Americi, pa malo Brazil, Argentina, Australija,…svugdje po 10-15 dana, naravno, s sobom povedes suprugu i prijatelja da se imas s kim opijati i tulumariti. Gdje god dodjes iznajmis rent-a-car, a to radis i dok si u Hr, tako da ti se zena ima s cim voziti jer tebe ionako vozi vozac, najcesce do faksa gdje polazes magisterij ili doktorat koji obicni smrtnici moraju platiti 30 i vise tisuca kn, ali tebe sponzorira tvoja firma – ptkm. [smiley1]

Onih par dana koliko provedes na poslu urlas da je Ina kriva i nedostatak plina, onda oko 11h ujutro odes na kavu i poslovni rucak i onda doma spavat. Predivno, steta sto nisi premijer. [smiley2]

Da li se ovaj post moze shvatiti kao pristanak? Zar si zaboravio da cemo mi urlati na Forumu da si nesposoban?
Zar te to nimalo ne brine?[smiley2]

Neuspjeh je najbolji lijek za umišljene i prepotentne

Da bih Vas malo oraspoložila, imam i ja jedan prijedlog.
– kad već predlažete gospodina cartmana za predsjednika Uprave PTKM zašto mu ja ne bih mogla biti sekretarica, netko ga treba ipak nadgledavati jer ga čak na tri foruma cenzuriraju,
– evo i svježih vijesti na dnevniku o cijeni plina većoj za 40% i gubitku.
Pozdrav !

…evo i svježih vijesti na dnevniku o cijeni plina većoj za 40% i gubitku. Pozdrav !

Smrdi, smrdi… Danas su loše vijesti o Petrokemiji iskakale što god sam otvorio na Internetu. Zašto nigdje nije objavljeno da Arena ima super izvješće?

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Bljedoliki vidim da vas mnogo nije pohadjalo ratne operacije u Domovinskom ratu, hi,hi,hi ( bili valjda ili premladi ili prestari ili u Munchenu ), pa vam jedan indijanac mora reci neke stvari. Na pocetku svake bitke ( citaj privatizacije ) prvo ide topnicka priprema i leci za zbunjivanje( lose vijesti, pad cijene dionice ), zatim ide glavni udar ( treba to privatizirati pa neka novi vlasnik rjesava problematiku ). Na kraju se vojskovodje uspjesno provedene operacije ( dva generala poslije bitke – ko i vi ) slikaju i smiju za Dnevnik.

Dolazi novi predsjednik Uprave – XY , i to je to, hi,hi,hi[smiley1]

A za raju – kruha in iger, nec vec na nazaj

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

. Uprava ptkm očito je vrlo nesposobna, a mnogi od vas su nasamareni. Još nisam čuo da predsjednik uprave neke firme najavljuje gubitke i u idućim godinama. To je zbilja neviđeno čudo , barem za mene. Po meni, ovo će padati do 150 – 160 kuna a onda slijedi oporavak. a opet, ovo je hrvatska pa je tu sve moguće. Strpljivi budite i možda dočekate targete. A ako niste strpljivi ili ste daytrader, e onda ste popušili.

140-150, ni lipe više molim te da ne lažeš i ne precenjuješ situaciju.

. Uprava ptkm očito je vrlo nesposobna, a mnogi od vas su nasamareni. Još nisam čuo da predsjednik uprave neke firme najavljuje gubitke i u idućim godinama. To je zbilja neviđeno čudo , barem za mene. Po meni, ovo će padati do 150 – 160 kuna a onda slijedi oporavak. a opet, ovo je hrvatska pa je tu sve moguće. Strpljivi budite i možda dočekate targete. A ako niste strpljivi ili ste daytrader, e onda ste popušili.

Bljedoliki ti si vec dugo na burzi i zalosno je da si tako neinformiran, hi,hi,hi. Izgleda da ti nikad nisi cuo za Josipa Galinca, hi,hi,hi Jednog od najboljih brokera svih vremena, jos od Kralja Tomislava, hi,hi,hi
[smiley2]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

New Report

Close