Transformacija PTKM trenutni podaci su odlični, imamo cijene gnojiva koje su izvozu veće 3,8 posto, imamo dobit, imamo veće zalihe i jaču proizvodnju (čitaj imamo jaču polugu za veći profit), imamo jaču potražnju za gnojivom, pregovaramo u vezi plina po tržišnim načelima(čitaj daljne povećanje profitabilnosti) i trenutni osnovi podaci su odlični pokazuju tranformaciju ptkm od gubitaša u super dobitaša……
http://mojedionice.com/fund/dionica.aspx?sifSim=PTKM-R-A
Još trebamo reći da je koncetracija TOP 30 dioničara blizu 85 posto i da će ta brojka još više rasti, što to znači da je ostalo slobodno oko 100 000 dionica nakon ovoga izvješća i manje jer ostatak od 350 000 dionica koja je izvan top 30 neće prodavati na nižim cijenama jer znaju kakvo je poslovanje ptkm pa ne rade na slijepo, ukratko znači da će svim dioničarima cijena dionica biti veća…… Pozdrav [thumbsup]
Zanimljiva situacija koja će se početkom trgovanja mijenjati!
Kupnje: Cijena Količina
199,00 55
190,08 42
190,00 105
189,00 83
187,01 20
186,01 20
185,09 42
185,07 213
182,04 150
182,03 12
178,00 136
174,23 10
174,22 55
174,21 100
174,11 107
171,00 6
170,89 15
170,15 10
170,00 200
168,00 1
166,02 10
165,20 80
162,01 10
155,60 50
155,00 9
151,02 2
100,00 10
55,10 100
Prodaje: Količina Cijena
130 190,00
215 195,50
80 196,99
30 197,44
25 198,00
150 199,00
546 200,00
16 201,00
A ti Alfon pročitaj stvarnu poruku toga teksta iz 2010. što si linka, i zapitaj se zašto je došlo do kadrovskih promjena u PTKM 2010., ova uprava radi transparetno i tržišno, još kada plin se potpiše tržišno jer imamo podatke da yara ovisno od tvorinice ima plin od 1.65-2.15 Kn s PDv-om po m3 i to u Europi, kompletna trasformacija ptkm biti će izvršena i osigurana pristojna dobit, tebi jedino sada preostaje otvoreno drukati za pad što već činiš par mjeseci, a ozbiljnijm investitorima predstoji skupljanje dionica po cijenama koje su trenutne……
Big sve sam ja dobro pročitao i prostudirao!Linić je zlopamtilo…
[/quote]
DA si ti to sve prostudirao, onda bi jamačno čuo za Željka Klausa, ai poslušao što je on imao za reći pobunjenim studentima Filozofskog. Nadalje, jamačno bi tijekom svog studiranja naletio na podatak tko i kako može smijeniti direktora (hint: Nadzorni odbor), pa bi se upoznao s načinom na koji su ti ljudi došli u NO (hint: javni natječaj), a na kraju krajeva bilo bi ti poznato i tko je Jagušta postavio za direktora (hint: Klaus).
A ti Alfon pročitaj stvarnu poruku toga teksta iz 2010. što si linka, i zapitaj se zašto je došlo do kadrovskih promjena u PTKM 2010., ova uprava radi transparetno i tržišno, još kada plin se potpiše tržišno jer imamo podatke da yara ovisno od tvorinice ima plin od 1.65-2.15 Kn s PDv-om po m3 i to u Europi, kompletna trasformacija ptkm biti će izvršena i osigurana pristojna dobit, tebi jedino sada preostaje otvoreno drukati za pad što već činiš par mjeseci, a ozbiljnijm investitorima predstoji skupljanje dionica po cijenama koje su trenutne……
Big sve sam ja dobro pročitao i prostudirao!Linić je zlopamtilo…
[/quote]
DA si ti to sve prostudirao, onda bi jamačno čuo za Željka Klausa, ai poslušao što je on imao za reći pobunjenim studentima Filozofskog. Nadalje, jamačno bi tijekom svog studiranja naletio na podatak tko i kako može smijeniti direktora (hint: Nadzorni odbor), pa bi se upoznao s načinom na koji su ti ljudi došli u NO (hint: javni natječaj), a na kraju krajeva bilo bi ti poznato i tko je Jagušta postavio za direktora (hint: Klaus).
[/quote]
-Ne razumijem tvoju filozofiju !Želiš reći da Slavko Linić kao bivši potprecjednik vlade nije smjenio Jagušta … [lol] [lol] [lol]
-Ne razumijem tvoju filozofiju !Želiš reći da Slavko Linić kao bivši potprecjednik vlade nije smjenio Jagušta … [lol] [lol] [lol]
Ovo više nije drukica, već drkica. Prostudiraj druže prije nego što se kenjara vine do 250 kn.
Imaš fore do kraja ovog tjedna…
Ovo više nije drukica, već drkica. Prostudiraj druže prije nego što se kenjara vine do 250 kn.
[/quote]
lebowski ,vidim ja imaš ti ruske krvi, staljinizam ti nije stran.Shvati da u demokraciji svi imaju pravo iznosit činjenice , osobna kultura nalaže kakav ćeš upotrijebit fond riječi … [bye]
[/quote]
lebowski ,vidim ja imaš ti ruske krvi, staljinizam ti nije stran.Shvati da u demokraciji svi imaju pravo iznosit činjenice , osobna kultura nalaže kakav ćeš upotrijebit fond riječi … [bye]
[/quote]
… ako imaju pravo, onda bi trebali imati i odgovornost za ono što "propagiraju". Vidim da si i ti iz "pokreta otpora", ali uopće nisi duhovit kao Rene iz Alo, alo…http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=you%20tube%20alo%20alo%20rene&source=web&cd=2&ved=0CB8QtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DdWV2GFvJGRU&ei=OniuTpb9CMmgOo79kdgP&usg=AFQjCNEn6vNcqBNICmKIr1o1gjUzEs4PhQ&cad=rja
Znaš u bliskoj prošlosti bio je jedan "uvaženi" kolega koji se "družio" sa političarima i iznosio svašta na ovoj temi.E nakon ovog članka u novinama, možda bude svjedok, zato pazi. Sigurno imaš pravo pisati što hoćeš, (pai gluposti), ali moraš prihvatiti i odgovornost za napisano ili izrečeno
pozdrav uvaženom kolegi Cartmanu, ma gdje god bio
Očekujete li u dogledno vrijeme privatizaciju?
Očekujete li da će PTKM pokrenuti praksu isplaćivanja dividende/i?
Pitanje je namijenjeno svima.
Srdačan pozdrav
Evo ja očekujem privatizaciju, ili očekujem da će se država početi ozbiljno baviti poslovanjem tvrtki u svom vlasništvu. Jednostavno je došlo do tog da su napokon oni koji o tom odlučuju shvatili da je ovakvo stanje neodrživo i tu će se bez obzira tko došao na vlast sutra morati pronaći neki model efikasnijeg upravljanja firmama u većinskom vlasništvu države.
Dividendu ne očekujem u skorijoj budućnosti, ali ako se pozitivno poslovanje nastavi kroz godinu dvije svakako.
Ali ono što stvarno očekujem je bar 40 kn EPS ove godine, minimalno toliko i sljedeće, novi ugovor o plinu… Ako to bude ostvarivo, onda mi i privatizacija i dividenda padaju u drugi plan, samo ću gledat koliki mi je P/E na prosječnom ulazu od 150 kn, kako raste book, smanjuje se dug.. i bit ću jako sretan 😀
[/quote]
Znaš li možda nešto detaljnije o trenutnom ugovoru o plinu?
[/quote]
[/quote]
… ako imaju pravo, onda bi trebali imati i odgovornost za ono što "propagiraju". Vidim da si i ti iz "pokreta otpora", ali uopće nisi duhovit kao Rene iz Alo, alo…http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=you%20tube%20alo%20alo%20rene&source=web&cd=2&ved=0CB8QtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DdWV2GFvJGRU&ei=OniuTpb9CMmgOo79kdgP&usg=AFQjCNEn6vNcqBNICmKIr1o1gjUzEs4PhQ&cad=rja
Znaš u bliskoj prošlosti bio je jedan "uvaženi" kolega koji se "družio" sa političarima i iznosio svašta na ovoj temi.E nakon ovog članka u novinama, možda bude svjedok, zato pazi. Sigurno imaš pravo pisati što hoćeš, (pai gluposti), ali moraš prihvatiti i odgovornost za napisano ili izrečeno
pozdrav uvaženom kolegi Cartmanu, ma gdje god bio
[/quote]
jedno je šoubiznis(glede Renea),a drugo je burza .Iako mi humora ne fali mislim da ovdje nije prikladno nekoga nasmijavat ,gdje se gube novci je mijesto tuge tame,razočarenja,a kad se i dobije neka lova ima miris prljavog kockarskog novca začinjenog pohlepom…
pokret otpora -da, ima svoj smisao
red,rad,disciplina,nikad ne uzimaj sirotinji… [thumbsup]
p.s glede odgovornosti hvala na brzi-punoljetan sam [bye]
Znaš li možda nešto detaljnije o trenutnom ugovoru o plinu?
Da formira se po ruskoj-ukrajinskoj cijeni plina na granici plus neke takse,
trenutna ta cijena je oko 2,6 Kn s PDV-om……..
znači u Ukrajini se taj plin nabavi po 390 dolara a kod nas skuplje, inače po EU je yara za m3 plaćala od 1.65 Kn-2,15 Kn s Pdv-om ovisno gdje je tvornica smještena…
http://www.prime-tass.com/news/0/%7BFDB800B7-9275-406C-9B17-E5E2086E4537%7D.uif
ali ptkm spašava što je tvornica efikasna i što je cijena gnojiva na ekonomskim temeljima.
http://www.poslovni.hr/vijesti/skuplji-plin-i-kontrola-cijena-gnojiva-rezu-prihode-petrokemije-43008.aspx
ovo je stariji podatak
potrošnja plina po toni proizvedenog gnojiva iznosi između 564-605 m3 plina što ukazuje na to da je vrlo konkurentna u usporedbi s ostalima, no navedeni problemi rezultiraju lošim financijskim pokazateljima.
Sada ima izgleda da potpiše cijenu manju od te cijene jer ipak INA će spustiti cijenu zbog konkurencije, jer imaju plina, a da bi ga izvozili moraju imati manju cijenu.
Da formira se po ruskoj-ukrajinskoj cijeni plina na granici plus neke takse,
trenutna ta cijena je oko 2,6 Kn s PDV-om……..
znači u Ukrajini se taj plin nabavi po 390 dolara a kod nas skuplje, inače po EU je yara za m3 plaćala od 1.65 Kn-2,15 Kn s Pdv-om ovisno gdje je tvornica smještena…
http://www.prime-tass.com/news/0/%7BFDB800B7-9275-406C-9B17-E5E2086E4537%7D.uif
ali ptkm spašava što je tvornica efikasna i što je cijena gnojiva na ekonomskim temeljima.
http://www.poslovni.hr/vijesti/skuplji-plin-i-kontrola-cijena-gnojiva-rezu-prihode-petrokemije-43008.aspx
ovo je stariji podatak
potrošnja plina po toni proizvedenog gnojiva iznosi između 564-605 m3 plina što ukazuje na to da je vrlo konkurentna u usporedbi s ostalima, no navedeni problemi rezultiraju lošim financijskim pokazateljima.
Sada ima izgleda da potpiše cijenu manju od te cijene jer ipak INA će spustiti cijenu zbog konkurencije, jer imaju plina, a da bi ga izvozili moraju imati manju cijenu.
[/quote]
Hvala na informacijama. Misliš li da će potpisati povoljniji ugovor za PTKM?