Fantastično izvješće! Petrekomije je konačno stala na noge, spremna za nove uspjehe. Sada će valjda postati jasno koliko ova firma vrijedi 🙂
stala je na noge od kad ju je posijetila vlada na čelu s jadrankom jer su im poz itivni rezultati od životne važnosti za prezentaciju izlaska iz recesije …
sad kad vidimo što se događa s vladom bit će nam jasnija i budučnost firme … [bye]
Vauu..izvješće iznad očekivanja…
— 375 kom ,nisam stigao maknut naloge… od 200,..do 205,00
-po meni realno za neki još veći rast nema likvidnosti,al možda sam se i zahebo,ostalo još 175 kom [smiley]
sljedeći tejdan če biti zanimljiv kada se ova info o PTKM pročuje malo dalje od foruma
[lol]
U 3q kvartalu PTKM je proizvodila jako puno, kako stoji u bilanci došlo je do porasta zaliha i gotovih prozvoda, materijala dakle opskrbila se odlično, a cijene gnojiva će u ovome kvartalu još izraženije rasti jer vani nema krize, stoga se ne bi trebali čuditi da ptkm ostvari i 100 milijuna Kn dobiti u 4q, bez ušteda na plinu, ovaj kvartal su proizveli 356 000 tona gnojiva kako sam i najavljivao imali su veću proizvodnju, ali pošto se tržište probudilo dionica će rasti……
Trenutni foward PE za PTKM je 3,12
A nitko ne spominje sušu, loš prinos kukuruza ,država nema za poticaje izvozne cijene gnojiva su manje nego kod nas ,jedini i naveći kupac kod nas je država s poticajima, a za poticaje sve manje novca.
idemo na 270 kn
ajmo se kladiti da će prije na 170 nego 270 kn?
idemo na 270 kn
Ha,ha..zato i jesi bankrotman kad ovo očekuješ…
Činjenica je da se dionica firme prodaje kad firma objavljuje fenomenalne rezultate,kao što je ovdje slučaj,dakle s obzirom na stanje na zse logički je zaključiti da su ovo dani za prodaju ove dionice,te cijena teško da može više puno gore…pogotovo za tjedan ,dva dok se stiša ova mala euforija…
Btw. ko da se prije nije znalo kakvi će biti otprilike rezultati ,pa se tjednima vukla oko 170…hm ne znam..po meni ovo je bilo čisto pumpanje naših brokerčića i fondovske bratije…daj bože da se varam…
Kao svakog puta ostanu dugoročni i nadaju se jeftinijem plinu na godinu a nitko ne komenitira što ako će plačati skuplji plin, do sad je uvijek bila praksa da INA prodavala petrokemiji jeftinije nego što kupi, zašto je Mol htio izdvojiti plinski biznis možda bolje da malo razmislite sigurno ne zato što mu donosi dobit.
Kolega, malo procitajte zadnje izvjesce od ine pa onda pricajte o neisplativosti plinskog biznisa u RH. Saznajte koliko plina se crpi iz domacih izvora a onda se zapitajte zasto je u cijeni svake litre plina uracunat i transport iz Rusije. Mol se ne zeli rijesiti plinskog biznisa vec je to bila ugovorna stavka prilikom preuzimanja. Onda se malo vratitie u povijest i sjetite poreznog duga ine i kako je isti rijesen. A potrazite i clanke na netu o pricama kako je plinski biznis neisplativ pa to usporedite s zadnjim izvjescem od ine. Sve price i izvjesca stavite u odgovarajuci vremenski slijed.
A ako poznajete nekoga iz Medjimurja ili Podravine pitajte sto je Mol radio prije nego sto je dao ponudu za preuzimanje. Ne ovu zadnju nego onu kad je Jadranka prodala 7% dionica iz BF.
Više od kretanja cjene znači interes za dionicu. Pojavljuju se likovi koji do sada nisu niti znali da PTKM postoji i šta proizvodi. Dobro nam došli!
Više od kretanja cjene znači interes za dionicu. Pojavljuju se likovi koji do sada nisu niti znali da PTKM postoji i šta proizvodi. Dobro nam došli!
da pojavili se novi likovi i odmah iznose relevatne(lažne) podatke a nema ih cijelu godinu….
Interes za dionice je sve veći i veći posebno glad za dionicama…..
Ako mislite na mene jako dobro znam što prizvodi PTKM a ovo da je država glavni kupac gnojiva da bi smirila seljačke prosvijede to svi znaju (kakti neisplačeni poticaji za prošle godine nešto u lovi a večina u gnojivu a na osnovu tog je PTKM podigla cijene jer je znala da je država siguran kupac ,što mislite kako će bit na godinu ako sločajno dođe MMF zar mislite da će se država toliko razbacivati s lovom)
da pojavili se novi likovi i odmah iznose relevatne(lažne) podatke a nema ih cijelu godinu….
Interes za dionice je sve veći i veći posebno glad za dionicama…..
[/quote]
Je,je interes i glad je sve veća…pogotovo će biti gladni ovi koji su danas kupovali,kad im je zse maheri opet zrokaju na 170…
[bye]
Evo jedne površne analize.
Pretpostavimo da će prihodi do kraja godine biti 2.800.000.000 kn. Možda budu veći, ali vjerujem da neće biti manji od toga.
Pretpostavimo da se do kraja godine održi profitna marža od pet posto što vjerujem da nije pretjerano ambiciozno.
Godišnja zarada iznosila bi 140.000.000 kn.
Na te podatke uzmemo prilično skroman P/E od osam, ne računajući pozitivni utjecaj liberalizacije tržišta plinom. To daje cijenu dionice od 335 kuna, dakle potencijal rasta od 67,5 posto na cijenu od 200 kn.
Fundamenti:
P = 335 kn
S = 2.800.000.000 kn
B (odokativna metoda da će bit 15% veći nego na q3) = 265,73 kn (887.835.020,41 kn)
Broj dionica = 3.341.117
Mcap = 1.119.274.195 kn
P/S = 0,4
P/B = 1,26
P/E = 8
Ovo je sad:
Mcap na 200 kn = 668.223.400 kn
P/S = 0.24
P/B = 0.75
P/E = 4,77