Zanima me – da li je ikada u svojj povijesti PTKM isplatila dividendu i ako da kolika je bila? Pitanje je čisto informativno, nikakva provokacija.
Unaprijed hvala na odgovoru.
Srdačan pozdrav
Koliko sm upoznat nije nikada, a nije zato jer je uvjek radila s gubitkom upravo zato je ovaj FI tako vazan jer ce izgleda po prvi puta PTKM zavrsiti u plusu, a iduca godina nosi novi ugovor za plin i time puno vecu profitabilnost PTKM…Turnaround situacija ružno paće u bjelog labuda
P.S
Ispravak..2007 i 2008 je bila dobit 77 i 56 milja kuna, ali bez dividende
Target trokuta i w dostignut. Izvjesce odlicno. Idemo jos prema gore? Tko se ovdje usudi prodavati s obzirom na daljnji potencijal – ja ne.
Nosorog ti si ko malo dijete !Pa naravno da sam i ja očekivao dobit,ali nisam pisao o tome nego o jednom jedinom kupcu navlakaču…i šupljem bidu… [thumbsup]
pumpanje je gotovo, počelo je istresanje! dobro je comodor rekao, za tjedan dana eto PTKM opet na 170 kn!!!
Target trokuta i w dostignuti. Izvjesce odlicno. Idemo jos prema gore? Tko se ovdje usudi prodavati s obzirom na daljnji potencijal – ja ne.
PROBUDI SE…!(prijateljski) [thumbsup]
Rezultati su fascinantni i potvrdili su da je sve ono što su forumaši govorili od 2005 godine istina.
Firma vrijedi jako puno i može stvarati nevjerojatnu dobit.
Dugoročno dionica ima jaku uzlaznu perspektivu, a kratkoročno nažalost će biti pritisnuta jakom prodajom što je vidljivo iz današnjih prometa, a taj trend će se vjerojatno nastaviti.
Pravu vrijednost petrokemije ćemo vidjeti onda kada se objavi privatizacija pa najave Linića da će MMF pozvati u RH odmah po izborima samo daje optimizam imateljima ove dionice.
Moj post predstavlja moje mišljenje i nije nagovor na kupnju ili prodaju dionice PTKM-R-A ili bilo koje druge dionice na RH.
Imam interes da dionica PTKM -R-A raste.
Fantastično izvješće! Petrekomije je konačno stala na noge, spremna za nove uspjehe. Sada će valjda postati jasno koliko ova firma vrijedi 🙂
euforija je trajala tri sekunde dok dotičnom nisu maznuli par navlakačkih tisučica … [thumbsup]
Kao svakog puta ostanu dugoročni i nadaju se jeftinijem plinu na godinu a nitko ne komenitira što ako će plačati skuplji plin, do sad je uvijek bila praksa da INA prodavala petrokemiji jeftinije nego što kupi, zašto je Mol htio izdvojiti plinski biznis možda bolje da malo razmislite sigurno ne zato što mu donosi dobit.
U 3q kvartalu PTKM je proizvodila jako puno, kako stoji u bilanci došlo je do porasta zaliha i gotovih prozvoda, materijala dakle opskrbila se odlično, a cijene gnojiva će u ovome kvartalu još izraženije rasti jer vani nema krize, stoga se ne bi trebali čuditi da ptkm ostvari i 100 milijuna Kn dobiti u 4q, bez ušteda na plinu, ovaj kvartal su proizveli 356 000 tona gnojiva kako sam i najavljivao imali su veću proizvodnju, ali pošto se tržište probudilo dionica će rasti……
Trenutni foward PE za PTKM je 3,12
Alfon nisi li vec malo sam sebi naporan s tim negativnim postovima 🙂
Normalno da nije neki veci rast jer je rast vec unaprjed "forsiran" od strane "nepoznate osobe" u prosla 3dana, samo jedan jaki kupac je digao cjenu sa 165 na 200, tako da ulagaci vjerojatno ovu cjenu od 200 shvcau kao cjenu u koju je "uračunato" dobro FI..
sljedeći tejdan če biti zanimljiv kada se ova info o PTKM pročuje malo dalje od foruma