PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega, ko je prodao prošli tjedan, dobro je napravio, ali preporučati sada prodaju kada je očito da je dotaknula dno i da veliki igrači misle braniti cijenu na 200kn je loš savjet.
Iskusni su prodavali prošli tjedan a danas kupuju.

Dogadjanja oko PTKM, uključujući izvješće, poziv za Skupštinu i zaključci koji se predlažu, samo su dio dobro osmišljenog scenarija. Sve će biti i odigrano onako kako je zamišljeno prije nego se objavi tender za privatizaciju. Do tog vremena Petrokemija treba biti “čista” i neopterečena dugovima. Vlasnička struktura biti će posložena onako kako je najbolje za državu (radi unosa svježih sredstava prije izbora) i velikim igračima. Neki od njih moguće su i budući kupci……..[smiley8]
Igre oko plina biti će marginalizirane večom ponudom i ponovnim prebacivanjem troškova sa jednog na drugog i u konačnici na poljoprivredu. Ne znam koliko vas je primjetilo u jučerašnjim emisijama da će poticaji države sa uljanu repicu biti plačeni odmah……..a za ostale kulture do kraja godine. Znakovito?
Povečanje proizvodnje gnojiva i prodaja garantirana!
Ništa se bitno znači neće dogadjati, to svjedoči i današnji volumen više od 27.000 dionica na nivou iznad 200 kn.Ne kupuju se dionice na tom nivou i u tim količinama tek radi načije zabave………

marcello

Kolega, jel očekujete privatizaciju prije izbora?

Po meni do izbora jedino sto je skoro pa sigurno jest da nece biti dizanja cijene plina Petrokemiji. Skoro da bih se dao kladiti u to.

Slažem se kolega.
A i biti će zanimljivo vidjeti što će biti na skupštini za mjesec dana.

Po meni do izbora jedino sto je skoro pa sigurno jest da nece biti dizanja cijene plina Petrokemiji. Skoro da bih se dao kladiti u to.

Pa da podignu cijenu gnojiva i eto ti seljačke bune!!![smiley2]
Pa ovo i sljepac vidi šta se događa!

studošu, ja sam prije par mjeseci upozoravao da cijena petrokemije raste bez ikakvih znakova oporavka samog poduzeća. no to nije bitno. bitno je da onaj tko je kupovao zbog toga što i drugi kupuju sada bilježi znatan pad i to se neće tako brzo promjeniti nego možda čak bude i gore, po meni cijena će uskoro na 150-160 kuna. A ako je netko kupovao jer vjeruje u ptkm, svaka mu čast. Taj će izdržati napast i držat će ovu dionicu i čekati svojih 5 minuta. jedino što će ga boljeti kad druge prilike budu rasle s pokrićem a on je blokiran u ptkm. To sam ja davno pisao, ali sam bio popljuvan. Isto sam pisao da će mnogi koji ne budu pohlepni ovdje zaraditi i bio popljuvan. Isto sam pisao da ne valja baš svu lovu staviti u stroge špekulacije poput ove. Zato vi sigurni u svoj izbor izdržite ovu agoniju i pripremite se za još gore razdoblje koje predstoji, a vi nesigurni ionako ne znate što radite. Uvijek napominjem -najvažnije je strpljenje na burzi.

Ajde poslije ovih gatanja da se potsjetimo razloga nastanka duga:

dixi, 31.10.2006. u 17:58
Ostvareni gubitak uzrokovan je zastojem u zimskim mjesecima zbog nedostatka plina, nedovoljnim isporukama plina u vrijeme proizvodnje (supstitucija plina skupim lož uljem u energetskom dijelu) kao i povećanjem cijena osnovnih sirovina (plin, lož ulje, kalijev klorid, ulje za čađu)

…a kako smo pomalo zaboravni sjetimo se i datuma sjednice vlade:

dixi, 31.10.2006. u 17:58
26. listopada 2006.
1.05 Prijedlog odluke o stjecanju udjela Republike Hrvatske u temeljnom kapitalu društva Petrokemija d.d., Kutina

…e sad o dugovima i budućem poslovanju …zaključite sami

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

gospodo kakva panika, ovakav scenarij viđen je već par puta na ovoj dionici u zadnjih godinu- dvije. Zar mislite da su kupci današnjih 27 000 dionica pali s Marsa pa neznaju što se događa .Zanemarite financijske izvještaje jer su nerealni odnosno nemaju nikakve veze sa budučnošću PTKM. Stvarni vlasnik PTKM u ovom trenutku je uprava na čelu s Mesarićem i mogu raditi što hoće. Niko ne piše o
povećanju ukupnog prihoda za 7,5% u odnosu na prošlu godinu. Lako je računovodstveno napraviti
troškove, a ukupni prihod je teško naštimati. Novi gazda riješiti će sve nagomilane frustracije
koje su danas izbile na vidjelo, a početak procesa privatizacije staviće stvari na svoje mjesto.
Smirite se prijatelji (pogotovo davorin) pa ovakve smo periode već par puta prošli. Kolko je Belje bilo danas?
PTKM je strateški proizvođač koji ima neupitnu budućnost. Završni račun biti će bolji, a onda će se i vidjeti konverzija duga i kapitala.

pozdrav svima

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Iste razloge gubitka copy/pasteaju vec 10 godina, samo ponekad zaista znaju biti smjesni, npr. sada.

st. 1. “Ostvareni gubitak uzrokovan je zastojem u zimskim mjesecima zbog nedostatka plina”

– gubitak u 3. kvartalu je -62,266 milijuna kuna (za usporedbu prosle godine su u tom kvartalu ostvarili dobit od 1,874 milijuna kuna.

Koliko znam 3. kvartal traje od 1.6 do 31.8, mozemo pogledati temp. u tom razdoblju i usporediti ih s proslogodisnjima, ali i ovako znamo da nisu bile niske.

st. 2. “nedovoljnim isporukama plina u vrijeme proizvodnje (supstitucija plina skupim lož uljem u energetskom dijelu)”

– koliko je meni poznato u 3. kvartalu, ali i kvartalu prije nije bilo prekida u opskrbi plinom. Ili, isporuka sigurno nije bila manja no prosle godine kad su ostvarili dobit.

st. 3. “povećanjem cijena osnovnih sirovina (plin, lož ulje, kalijev klorid, ulje za čađu)”

– cijene plina nisu povecane, vec je 21. ozujka povecana cijena gnjojiva od 9%-16%, samo na temelju najave da ce se cijena plina povecati. Nesto su porasle cijene kalijevog klorida i fosfata, ali to je simbolicno za sveukupnu proizvodnju, odnosno sigurno ne povecava troskove za 14% koliko su u prosjeku digli cijene gnjojiva.

Kolega, jel očekujete privatizaciju prije izbora?

Svakako dosta prije izbora jer je to prilika koja se ne prepušta eventualnom dolasku opozicije na vlast. Sve je moguće! A privatizacija Petrokemije zacrtana je u planovima ove vlade još (ako se dobro sjećam) u siječnju/ veljači ove godine ali se čekalo sazrijevanje situacije i najpogodniji trenutak. Ova Vlada neće dozvoliti da prođe kao “manjinski” vlasnik na što je bila prisiljena kod prodaje Plive, na pr.
Ako ima desetak potencijalnih kupaca onda……..zna se.
Vidim da neki korisnici foruma jako dobro vide grančice i drveče a ne vide “šumu”!

marcello

Petrokemija očekuje 150 milijuna kuna gubitaka
Nina Domazet
nina.domazet@business.hr

(objavljeno 31.10.06 13:03)

Boris Mesarić, predsjednik Uprave Petrokemija, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da zbog očekivanog poskupljenja plina na 1 kunu po prostornom metru, na čemu inzistira Ina, očekuje godišnje gubitke veće od 150 milijuna kuna.

prejak sam i moralno i intelektualno i verbalno i financijski da bi ikada imao potrebu igrati nepošteno - zimzelen

New Report

Close