PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Yarin management kupio dionice Yare po 251 NOK, znači oni koji imaju pristup informacijama……. Odlična vijest kaad management kupuje znači znaju da su dionice jako vrijedne

i krašev trezor je kupovao dionice po 800 kuna pa je nakon toga pala na 220.
naveo si argument za popišat se na njega.

i ovdje je tema ptkm a ne yara, pa se drži teme, a ovakvi drukovi nam ne trebaju, samo radiš kontraefekt.
poslovanje i cijena ptkm ne ovisi o pisanju tvojih gluposti na forumu, stoga se suzdrži daljnjih proljev postova
[/quote]

…jedina je mala razlika što je glavni u krašu big nadan koji je svoju moć, slavu i znanje stekao u privatizaciji devedesetih, što se za menandžment Yare sigurno nebi moglo reći. Tako da se i jedan i drugi argument mogu potvrditi ili osporiti. Meni ipak više ulijeva povjerenje i vjerodostojniji je Yarin od Kraševog – nadanovog !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

@BigBoss
Kao prvo, smatram da ptkm ima dobar potencijal, zato je jesam kupovao, a prosjek mi je s gledanja današnje cijene dosta visoko, otprilike 175 kuna, bio je i viši al sam kupovao i kad je pala na 155.
No kakve veze ima to što je trezor yare kupovao ili nije. Možda je kupovao da nagradi upravu tim dionicama. Pa trezor ulpl je kupovao nedavno po 700 a sad je 380. Zašto misliš da je uprava dobar trejder ili tajmer za kupnju ili prodaju dionic. Smanji doživljaj, samo se bezveze blamiraš nepotrebnim postovima, ako imas kakve nove podatke vrijedne za poslovanje petrokemije, to je ok, ali ovakvi postovi mislim da nemaju nikakvog smisla, osim jeftinog drukanja, koje ti nece dati nikakve rezultate a samo gubiš renome medju kolegama forumašima

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

nisam siguran, ali mislim da su Kraševci dobijali kao nagradu dionice po 800kn, da nisu kupovali.
a neki su i prodavali te dionice, čak i na nižim cijenama.D.Penđer, recimo.

kod Yare je bitno da li su isto dobili dionice, eventualno imali pravo na opcijsku kupnju, ili su baš kupili na tržitu.ja mislim da se radi o menadžerskom pravu na opcijsku kupovinu po nižoj cijeni.ali nisam siguran, ako su zaista kupili na burzi, to je svakako dobar znak.

Bigboss, ti bi stvarno mogao odmoriti od pisanja na ovoj temi, jer zaista radiš kontraefekt.primjetio sam da često plagiraš upise sa bloga od N.B. i postavljaš ih kao svoje istraživanje ovdje.ukoliko ti nisi dojobi, house i Josip, to je ispod svakog nivoa.

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

http://www.seebiz.eu/petrokemija-medu-novim-i-uzbudljivim-burzovnim-pricama/ar-16202/
http://trzistakapitala.wordpress.com/

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

@DELUX
Malo pojasni zašto poistovjećuješ kupnju od strane "trezora" sa kupnjom "menađmenta". Iste mogu biti potpuno oprečne.

Kupnja dionica od strane trezora može omogućiti upravo management-u da se iskrca na željenim visinama (na račun tvrtke).
Kupnja dionica od strane fizičkih osoba menađera upravo suprotno označava ili znanje/informacije o dionici koju imaju ili vjeru da će ista vrijediti više u skoroj budućnosti?

marcello

@DELUX

Malo pojasni zašto poistovjećuješ kupnju od strane "trezora" sa kupnjom "menađmenta". Iste mogu biti potpuno oprečne.

Kupnja dionica od strane trezora može omogućiti upravo management-u da se iskrca na željenim visinama (na račun tvrtke).
Kupnja dionica od strane fizičkih osoba menađera upravo suprotno označava ili znanje/informacije o dionici koju imaju ili vjeru da će ista vrijediti više u skoroj budućnosti?

Imas pravo, nije bas najbolji primjer
ali evo ovako

Openhajm kupovao ingru u studenom prošle godine, cijena bila kolko ja vidim cca 20 kn, sad je 8
http://www.poslovni.hr/vijesti/oppenheim-kupio-10000-dionica-ingre-163249.aspx

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

@DELUX

Istina je da su svi gladni dionica PTKM, pojaviše najveći top igrači, stoga ne treba čuditi takvom interesu koji bi trebao ići uzlaznom putanjom……

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

@DELUX

ali evo ovako

Openhajm kupovao ingru u studenom prošle godine, cijena bila kolko ja vidim cca 20 kn, sad je 8
[/quote]

hehe, neš ti primjera [lol]
Opi je kupio tu siću kad je bila priča o dokapu, čisto kao marketinški trik jer je već bio skoro pa većinski vlasnik, budući su se i i Kostrenčić i Ludvigerica iskrcali, a njega ostavili.a i on je iskrcao mirovincima dobar komad u ona zlatna vremena, po koliko ono?60 000?to malo što je vratio i dalje ga ostavlja u dubokom plusu sa cijelom tom pričom.

nisam provjeravao, ali prilično sam siguran da je ovo opcijska kupnja managementa Yare, dakle ništa noivo, ništa bitno.tek ako su kupili na burzi, onda bi bilo nešto značajno.
a da su kupili na burzi, pa da nešto dobro bude, onda bi ih ganjali za insajd trading, tako da mislim da je čista opcijska kupnja, management bonusi.

bezveze se razvukla rasprava, bigbossove postove čitam kroz 5 naočala sa svim mogućim filtrima.
on i alfon slično pišu samo u suprotnim smjerovima. [lol]

ono što je ovdje bitno je da Q3 ne bude prevelik minus.iako se ja nadam da možda bude i nula, ili mali plusić, što bi značilo da je PTKM uhvatila niz stabilnog i profitabilnog poslovanja na godišnjoj razini.nakon novog ugovora za plin i eventualnog novog pravca dobave, očekujem da PTKM više nikad ne izbaci bilo kakv minus i da postane profitabilna i uspješna kompanija, kao njezine sestre u bijelom svijetu, Potash, Yara itd.to bi se naravno moralo odraziti i na cijenu dionice u budućnosti, da se konačno iskoriste potencijali, kojih bez sumnje ima.
pozdrav i sretno!

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

@DELUX

ali evo ovako

[/quote]

Opi je kupio tu siću kad je bila priča o dokapu, čisto kao marketinški trik jer je već bio skoro pa većinski vlasnik, budući su se i i Kostrenčić i Ludvigerica iskrcali, a njega ostavili.a i on je iskrcao mirovincima dobar komad u ona zlatna vremena, po koliko ono?60 000?to malo što je vratio i dalje ga ostavlja u dubokom plusu sa cijelom tom pričom.

nisam provjeravao, ali prilično sam siguran da je ovo opcijska kupnja managementa Yare, dakle ništa noivo, ništa bitno.tek ako su kupili na burzi, onda bi bilo nešto značajno.
a da su kupili na burzi, pa da nešto dobro bude, onda bi ih ganjali za insajd trading, tako da mislim da je čista opcijska kupnja, management bonusi.

bezveze se razvukla rasprava, bigbossove postove čitam kroz 5 naočala sa svim mogućim filtrima.

ono što je ovdje bitno je da Q3 ne bude prevelik minus.iako se ja nadam da možda bude i nula, ili mali plusić, što bi značilo da je PTKM uhvatila niz stabilnog i profitabilnog poslovanja na godišnjoj razini.nakon novog ugovora za plin i eventualnog novog pravca dobave, očekujem da PTKM više nikad ne izbaci bilo kakv minus i da postane profitabilna i uspješna kompanija, kao njezine sestre u bijelom svijetu, Potash, Yara itd.to bi se naravno moralo odraziti i na cijenu dionice u budućnosti, da se konačno iskoriste potencijali, kojih bez sumnje ima.
pozdrav i sretno!
[/quote]

Glede tvojih "želja"o PTKM istresao si ih kao političari pred Novu godinu! [thumbsup]
Da li su realne i ostvarive(Dapače!)….međutim u ovom trenu to pitanje direktno vezano na riješenje krize u EU.Već nazvano "trakavica ",ja bi nadodao da bi moglo trajat kao serija " Santa Barbara" ,a kao posljedicu bi moglo imat kroničnu nelikvidnost gospodarstva,koji za posljedicu ima da mali budu još manji (…!?),ili nestanu ,a veliki još veći…

Poanta :Bolje vrabac u ruci nego golub na grani!

[bye]

POKRET OTPORA

@DELUX

ali evo ovako

[/quote]

pozdrav i sretno!
[/quote]

Glede tvojih "želja"o PTKM istresao si ih kao političari pred Novu godinu! [thumbsup]
Da li su realne i ostvarive(Dapače!)….međutim u ovom trenu to pitanje direktno vezano na riješenje krize u EU.Već nazvano "trakavica ",ja bi nadodao da bi moglo trajat kao serija " Santa Barbara" ,a kao posljedicu bi moglo imat kroničnu nelikvidnost gospodarstva,koji za posljedicu ima da mali budu još manji (…!?),ili nestanu ,a veliki još veći…

Poanta :Bolje vrabac u ruci nego golub na grani!

[bye]
[/quote]

… zavisi gdje ti je ruka i na kojoj je visini grana.
… i kako završi serija i onda su Cruz i Eden dugo i sretno živjeli, naravno, imali su puno djece !!!!

…prsti na … asku, a visina cca 200,00kuna -ja zadovoljan [thumbsup]

p.s. bit će za skijanje [cool] [cool] [cool]

POKRET OTPORA

…prsti na … asku, a visina cca 200,00kuna -ja zadovoljan [thumbsup]

p.s. bit će za skijanje [cool] [cool] [cool]

samo nemoj da te netko nasanjka, pusti skijanje !

New Report

Close