Uskoro očekujem više kapitala u ovoj dionici.. 🙂
Neću komentirati cijenu ali napisati ću ako bude jeftinije još bolje……
Pozdrav svim dioničarima…….
gospon haus ako je cijena plina skocila za 14pct od 01.07 dali to po vama znaci povecanje ulanih troskova a ptkm od 14pct ili od 7-8pct hvala
gospon haus ako je cijena plina skocila za 14pct od 01.07 dali to po vama znaci povecanje ulanih troskova a ptkm od 14pct ili od 7-8pct hvala
U 3q će ptkm ostvariti dobit, u 4q isto, a u vezi plina znati ćemo plodove pregovora s stranim plinskim kompanijama i s inom, nedavno je Ina izgubila 800 milijuna Kn prihoda od HŽ-a, a od PTKM to je skoro 1,2 milijarde Kn prihoda po cijeni plina od 1,7 bez pdv-a koliko smatram da će dobiti ponude od vanjskih kompanija…. INA može ponuditi po toj cijeni koja je izrazito povoljna jer tako i dalje INI ima visoku profitnu maržu a PTKM je povoljno jer otvara velik potencijal za zaradu, INA skuplje plin ne može prodati, i tako bi mogli zaraditi i PTKM i INA, a ne samo INA
U 3q će ptkm ostvariti dobit, u 4q isto
[/quote]
Kako vi to mozete znati?
Odkale vam insajderske informacije, znadete li vi da je to zabranjeno?
[/quote]
Kako vi to mozete znati?
[/quote]
Da dulje vrijeme pratiš ovu temu i ti bi došao do istog zaključka.
A što se kolege BigBoss tiče, nije on nikakav insajder.
Međutim, osim što stalno prati temu, on koristi i specijalnu kristalnu kuglu s dodatkom raznobojnog graha na postolju od tarot karata.
[wink]
Nisam ni napisao da su ulazni troškovi povećani 14%, već cijena plina. Znamo da plin sudjeluje s otprilike 50% udjela u ukupnim troškovima.
Za ostale inpute nisam provjeravao, ali pretpostavljam da su i oni nešto rasli ako je rasla cijena gnojiva, to su (donekle) komplentarna dobra.
No, možda i nisu, to bi bilo odlično za profitabilnost PTKM.
Ako ima netko podatke neka stavi.
Nisam ni napisao da su ulazni troškovi povećani 14%, već cijena plina. Znamo da plin sudjeluje s otprilike 50% udjela u ukupnim troškovima.
Za ostale inpute nisam provjeravao, ali pretpostavljam da su i oni nešto rasli ako je rasla cijena gnojiva, to su (donekle) komplentarna dobra.
No, možda i nisu, to bi bilo odlično za profitabilnost PTKM.
Ako ima netko podatke neka stavi.
[/quote]
Ovo sam već stavio tu na forumu, ali sada sam prenio i na blog
http://pravipotez.blogspot.com/
Uvid u dublju strukturu troškova PTKM
Troškovi su se u 3q povećali za 15 posto kako je najavio
Nenad Marinović, član Uprave kutinske Petrokemije u Glasu slavonije
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=7&ID_VIJESTI=146101
više na blogu
iz dana u dan ista laprdanja, a cjena ko beton oko 170 kn,..kako vam više ne dosadi svaki dan maslačit o plinu i slične gluposti koje uopče ne utječu na cjenu!?!?
[/quote]
Kako vi to mozete znati?
[/quote]
podaci o kretanju lož ulja i dolara su javni podaci….i lož ulje i američki dolar kotiraju na burzama pa se može vidjeti njihovo kretanje(na temelju cijene lož ulja i američkog dolara se obračunava cijena plina za PTKM-ruska formula)
dolar je u 3.kvartalu bio nešto jači (za oko 10-ak%( dok je lož ulje bilo od oko nešto malo jeftinije…
ja bi reko da je plin onda poskupio oko 10-ak posto.
po izračunu housa gnojivo je skuplje 19% (ali 19% u dolarima) a u kunama za 20.9% (ako je dolar 10% jači).
U svom pisanju "house" kaže: "Pitanje je samo je li to dovoljno pošto Vlada nije dopustila povećanje cijene gnojiva na domaćem tržištu (što bi bilo normalno pošto je INA digla cijenu plina PTKM)."[/b]
koliko sam ja upoznat nema više štopanja od države cijene plina….a INA nije jednokratno digla cijenu-cijena se plina za PTKM mijenja svakim danom….cijena se formira po ruskoj formuli, a ugovor je potpisan prošle godine za čitavu 2011.g.
jako dobar site:
http://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=urea&months=12
iz dana u dan ista laprdanja, a cjena ko beton oko 170 kn,..kako vam više ne dosadi svaki dan maslačit o plinu i slične gluposti koje uopče ne utječu na cjenu!?!?
Možda sada ne utječe, ali kroz mjesec dva biti će odluka, ali kada dođe onda ide čuđenje, eto pogledajmo Belje ovih dana, samo jedna odluka Hanfe cijena otišla gore, tako i samo jedna odluka PTKM u vezi najpovoljnijeg dobavljača pa ćemo onda komentirati…….
Bolder ovo je za tebe i sjeti me se kad CAC dotakne dvostruko dno…
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
[thumbsup]
OK, sjetit ću se….ali meni ovaj CAC40 izgleda kao da je napravio pravi zaokret…a i EURO je potegnuo danas dobrano, tako da mi se čini da će se problem riješiti u konačnici.