PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

optimist, ako sad paničarima nije jasno da ne treba poklanjati dionice, onda ne znam… Ovako nešto kao ovaj screenshot ne vidjeh nikad [smiley2]

Ljudi, ova danas je bilo plašilo za naivne, PTKM je suviše važna za HR, da bi ju prepustili nama malima, da jo srušimo.Do kraja godine ide to prema cijeni, pogodnoj za prodaju..
[smiley2]

tango: ” Riješiti se viška ljudi je najmanji problem – ionako imaju ljudi koji kao u bivšem sistemu dobiše posao preko veze i uglavnom vegetiraju. ” Sto je najgore, ti se ne zajebavas. [smiley2][smiley2] Da je to istina sto kazes PTKM bi prije 6-7 godina isla u likvidaciju pa mi (porezni obveznici) ne bi morali izdvajati novac za budjet iz kojeg ce se pokriti petrokemijini dugovi. Prilikom osnivanja Petrokemije je nominala bila 700kn, ali to i nije bitno vec da je jos 2001 imala dug od 380 milijuna kuna, od cega joj je drzava polovicu odmah oprostila (doslovno otpisala, ne pretvorila u udio), a drugu polovicu dopustila da plati u vise obroka s godinom dana poceka. Ipak, usprkos tome sto joj je drzava oprostila 187 milijuna kuna duga, ptkm nije uspjela vratiti drugi dio vec je gomilala nove gubitke, da bi sad 240 milijuna duga pretvorila u udio. Ista stvar kao brodogradilista, kronicni gubitasi ali nitko nema muda otpustiti 2700 ljudi (neizravno oko 10.000) posebno u krajevima kao sto je Kutina gdje jedna takva tvornice zaposljavaja i do 80% stavnistva tog kraja. Zadnje sto politicar hoce jest da mu na ulice izadje 2700 otpustenih radnika + 10.000 clanova obitelji i prijatelja te strajka na markovom trgu i prosvjeduje. Lakse je zavuci ruku u tudji djep i platiti tim ljudima tj. platiti za socijalni mir.
Socijalni mir, OK. Ali to neće tako ići unedogled, a pogotovo ako stvar ode u privatne ruke. Što se dogodilo s radnicima TDZ-a npr.?
To je kapitalizam, i mislim da mnogi sad vide da to baš i nije ono što su htjeli!
Inače, čuo sam od ljudi iz Kutine da ako imaš dobru vezu i danas možeš tamo dobiti posao… i mislim da je informacija točna. Isto vrijedi i za neke firme u ZG (banke, telekome itd.)

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

Držim palčeve kolegama , ali bojim se da kad ovo izađe na sva javna glasila , TV , novine itd, ne piše se dobro čađari.

Gotovo da je nevjerovatno da u tako kratkom vremenu toliko loših vijesti.

Kao što rekoh ili će padati glave , ili je nešto drugo u pitanju.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Tajming ovih loših vijesti je tempiran i koordiniran samo s idejom rušenja cijene. Sva su glasila ignorirala vijest o povećanju vlasničkog udjela države a sve ostalo bilo je na naslovnicama………[smiley5][smiley3]

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."

Socijalni mir, OK. Ali to neće tako ići unedogled, a pogotovo ako stvar ode u privatne ruke. Što se dogodilo s radnicima TDZ-a npr.?
To je kapitalizam, i mislim da mnogi sad vide da to baš i nije ono što su htjeli!

Htjeli su dozivotno zivjeti na tudji racun tj. da dobijaju placu a pojma nemaju odakle pare (najcesce od kredita)?

Jedini ispravan pravac jest prezivljavanje uspjesnih, ovo sto ptkm radi s 2700 ljudi bi u zemlji s razvijenom ekonomijom radilo 1200 ljudi, i to bugara, rumunja, bosanaca, srba,..za placu od 2500kn mjesecno i bili presretni (jer je to 5x njihova prosjecna placa), a hrvati bi bili uprava i nadzor. Okladio bih se da danas vec u 10.30h nitko nije radio, svi su se spremali za mrtvi dan, kao da im treba dva dana za otici kupiti cvijece 200m od kuce i posjetiti groblje udaljeno 1km. Clanovi uprave, ako su se uopce pojavili pobjeli su jos jutros, a za njima i ostatak radnika. Kazem, klasicni socjalisticki gigant pod parolom “ne mozete nas vi toliko malo platiti koliko mi mozemo malo raditi”.

Inače, čuo sam od ljudi iz Kutine da ako imaš dobru vezu i danas možeš tamo dobiti posao… i mislim da je informacija točna. Isto vrijedi i za neke firme u ZG (banke, telekome itd.)

To nista ne znaci, primjetio sam da zaposljavaju i neke firme u stecaju ili pred stecajem (s ugasenom proizvodnjom).

Ovo izvješće nije loše, bitnije je da će PTKM ići u privatizaciju za 1-3 mjeseca……………..[smiley1]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Tajming ovih loših vijesti je tempiran i koordiniran samo s idejom rušenja cijene. Sva su glasila ignorirala vijest o povećanju vlasničkog udjela države a sve ostalo bilo je na naslovnicama………[smiley5][smiley3]

Nikad ne stavljaju otpisivanje dugova na naslovnice, bilo da se radi o brodogradilistima, zeljezarama, petrokemiji,….to je tako oduvijek. Vijest o poskupljenju plina je znacajna i bila je na naslovnicama svih medija, medju prvim vjestima na teletekstu, a cisto sumnjam da je htv zelio spustiti cijenu ptkm.

Cijena ptkm je nerealno podignuta i sad se brani, realnost ptkm je porast cijene plina, zar ne netko ocekivao da ce ptkm vjecno dobijati plin po cijeni manjoj no sto je rusi i ukrajinci prodaju nama?

Ovo izvješće nije loše, bitnije je da će PTKM ići u privatizaciju za 1-3 mjeseca……………..[smiley1]

Izvješće nije loše, loša je Uprava i nemilosrdna.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

BigBoss: ” Ovo izvješće nije loše, bitnije je da će PTKM ići u privatizaciju za 1-3 mjeseca……………..[smiley1] ” Izvješće nije loše, loša je Uprava i nemilosrdna.

Ali kolega Davorine , Uprava je odgovorana za ovo dobro / loše izvješće , pa nisu valjda odgovorni radnici.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

DOBRO CARTMANNNNNNN….you made your point !!!!! svi smo skužili petrokemije je sranje..sad možeš odustat od ove temeeeeeeeee [smiley5]

sve je lako kad si mlad :)

nightrideru, ako me za nešto optužuješ to potkrijepi dokazima. ja nisam nikad pisao na temi kemoboje, osim možda kad je cijela priča završila. dakle, ispriku molim.
a što se tiče ptkm , u četvrtak će to pasti još i više nego ovih dana. E moji marginaši, ponajprije davorin, lako je bilo navlačiti ljude preko foruma, a sada kad se puke laži naravno nisu obistinile kriv vam je dioki. Vi se smijete kad ja pišem o diokiju i njegovoj vrijednosti a da ste pročitali moj post znali bi što vam govorim, ali očito su inside informacije za vas nešto što ne postoji. Ja vam kažem da će vrijediti par tisuća kuna ako povučemo paralelu sa njemačkim i češkim sličnim firmama a vi se rugate. A ja se rugam što ptkm već deset dana uzastopce pada po 4-5%. fino vam sad neiskusni kunu sve po spisku jer ste ih koštali cca 30% umanjenja portfelja ovih dana. A što je najgore, i dalje ne odustajete a ptkm pada i pada i pada. Zbilja smiješno. Kako se samo gorčevito trudite uvaliti svoje dionice forumašima a i sami ih prodajete. Sramota. Zato ljudi, ima dobrih dionica koje ne reagiraju na korekcije. Bolje takve uzmite nego ova čudesa koja davorin preporučuje.

Slažemo se apsolutno da bi umjesto 2700 to moglo raditi 1200 i s novom tehnologijom, jer ovo je obični soc. mastodont.

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

New Report

Close