ATPL-JE U BANANI-milione koje spominješ uprihodovali su rasprodajom brodova
nisam ti ja zabio komad [bye]
Vidim da se kužite u ATPL podjednako kao i u PTKM.
Alfon, sjećaš se ATPL na 300? Bila je na rubu stečaja, kad odjednom, počela zarađivati stotine milijuna. Pa što se to moglo dogoditi? Da nisu možda skočile vozarine, recimo, ili cijena čelika ili oboje?
Ja stavljam sve nickove koji ne pomažu u vezi informacija na ignore, jer priznajem samo realne argumente. U stvarnom životu da se ta osoba tako predstavlja nebi imala prijatelja a niti poslovnih partnera, jer uništavati poslovnu atmosferu je najgori oblik destrukcije koji djeluje na cjelokupnu intelektualnu mrežu. Savjet dana: ignore tipka
Eto toliko pozdrav
…ništa konkretno o nekoj dionici.generalno da su kod nas ve dionice podcijenjene, a naročito one koje su u bliskoj prošlosti poslovali sa gubitkom, a ove godine povečavaju prihode i dobit…. on je u zadnje dvije godine cca 150% u plusu…
Ja stavljam sve nickove koji ne pomažu u vezi informacija na ignore, jer priznajem samo realne argumente. U stvarnom životu da se ta osoba tako predstavlja nebi imala prijatelja a niti poslovnih partnera, jer uništavati poslovnu atmosferu je najgori oblik destrukcije koji djeluje na cjelokupnu intelektualnu mrežu. Savjet dana: ignore tipka
Eto toliko pozdrav
[/quote]
Big ako priznaješ samo realne argumente(!?)onda se pobrini da prisustvuješ skupštini PTKM i svojom malenkošču izneseš iste i pridoneseš boljitku firme,radnicima ,dioničarima… [thumbsup]
Ja spadam u onu grupu ulagača koji ne misle da su samo brojke bitne za rast dionica .Marketing i psihologija burze su od presudnog značaja gdje i kada če određeni "mešetar" potegnut okidač,a onda će masa navalit kao ovce …Pa uostalom knjige i knjige su napisane o fenomenu ljudske pohlepe i moje laičko shvačanje i prezentiranje na oprez svodi se na transparentno iznošenje tih činjenica …
Pedpostavljam da ovdje ima i malih ulagača kojima je svaka kuna uložena znojem zarađena i jako mu je bitno kako oplodit svoj ulog,,kad ući -kad izaći itd
Jednu krizu smo preživijeli imamo nekakva iskustva (poz-neg)koja možemo podijelit međusobno ,ocijene govore više od riječi…
Big-ne jidi se [thumbsup]
nisam vidio što je bilo s ovom tisučicim…može li netko napisati gdje je bila bid -ask,hvala [thumbsup]
nisam vidio što je bilo s ovom tisučicim…može li netko napisati gdje je bila bid -ask,hvala [thumbsup]
tisučica je tisučica pa i u kini, indiji…
Jučer se tako netko istovarao/kupovao na 167, same 100-tke su se nizale na prodaji, danas izgleda to (isti) riješio odjednom u treptaju oka…, dogovorena kupoprodaja… [wink]
Big sječaš se DLKV na cca 300 kn ,,,odjednom nevjerovatno puno novih poslova u inozemstvu…o firmi sve naj.itd.itd dok se ekipa nije iskrcala . . . s istim ugovorima tren.cijena cca bijednih 180 kn !
Čini mi se da se i ovdje priprema isti scenario,nevjerovatno PTKM"odjednom"radi pozitivno ,miliona viška ko u priči,svi ju samo hvale, od jace pa nadolje,,,a o donedavnim gubicima i odgovornosti uprava ni riječi!?
Pretpostavka je kad dobri rezultati dolaze preko "noći "tako mogu preko noći i nestati ,a onda će biti plača …
i još jedan detalj vezan za prvih 10,sjetimo se 2008 HYPA i njehovog rasturanja-rasprodaje portfelja…paralela danas s krizom Grčke odnosno najveće izloženosti Francuskih banaka i SOCIETE -GENERALE…hmm
moje osobno razmišljanje na glas ,nije nagovor na prodaju ,ili kupnju [cool] [cool] [cool]
šta znači intuicija… [thumbsup]
http://hr.seebiz.eu/banke/moodys-snizio-rejting-societe-generaleu-i-credit-agricoleu/ar-13487/
Big sječaš se DLKV na cca 300 kn ,,,odjednom nevjerovatno puno novih poslova u inozemstvu…o firmi sve naj.itd.itd dok se ekipa nije iskrcala . . . s istim ugovorima tren.cijena cca bijednih 180 kn !
Čini mi se da se i ovdje priprema isti scenario,nevjerovatno PTKM"odjednom"radi pozitivno ,miliona viška ko u priči,svi ju samo hvale, od jace pa nadolje,,,a o donedavnim gubicima i odgovornosti uprava ni riječi!?
Pretpostavka je kad dobri rezultati dolaze preko "noći "tako mogu preko noći i nestati ,a onda će biti plača …
i još jedan detalj vezan za prvih 10,sjetimo se 2008 HYPA i njehovog rasturanja-rasprodaje portfelja…paralela danas s krizom Grčke odnosno najveće izloženosti Francuskih banaka i SOCIETE -GENERALE…hmm
moje osobno razmišljanje na glas ,nije nagovor na prodaju ,ili kupnju [cool] [cool] [cool]
Nije baš isto,tamo su se insajderi iskrcavali,koji veliki poslovi?Ja se sjećam samo puno planova i bajke o Varšavskoj burzi.Tko je u to povjerovao sam je kriv…DLKV previše ovisi o HDZ i domaćim poslovima.Kod PTKM to nije slučaj.
Ovdje cijena gnojiva u svijetu i dalje raste,to je realnost,kao i taj novi plinovod…istina da bih bio najsretniji da se riješimo države i politike kao vlasnika,jer to je najveći rizik kod ove dionice.
Ako se netko povlači jer se boji sigurno će izgubiti novac, ili ako netko je previše pohlepan pa opet ulaže novac opet će dugoročno na nekoj razini izgubiti novac! Poruka je da novac treba ulagati ali ulaganje mora se voditi racionalnim promišljanjem tj. investiranjem, ako negdje postoji velika prilika to je sigurno u ovoj dionici, bez obzira na krize, na probleme, ljudi i dalje moraju jesti, većina hrane koja se dobiva ubijanjem za mene nije hrana već direktno sa zemlje je prava hrana! Stoga racionalno investiranje postoji samo ljudi moraju početi shvaćati što je to i kako se sprovodi! Većina kaže previše je dobro da bi bilo istina, ali u ovoj dionici sam oko 5 godina pa skoro sve znam što se događa oko nje. Uvijek dobro se informirajte i onda kada se informirate ulažite novac, jer kada se krene a ne znate kako dalje uvijek ćete gubiti novac! Strpljenje se uvijek isplati, i da
autor teksta posjeduje dionice ptkm i ovo nije nagovor na kupnju i prodaju ovo je savjet za investiranje
Dobro se dobrim vraća, još bolje informacije na blogu od poznatog investitora kojem ovim putem zahvaljujem,
Ako se netko povlači jer se boji sigurno će izgubiti novac, ili ako netko je previše pohlepan pa opet ulaže novac opet će dugoročno na nekoj razini izgubiti novac! Poruka je da novac treba ulagati ali ulaganje mora se voditi racionalnim promišljanjem tj. investiranjem, ako negdje postoji velika prilika to je sigurno u ovoj dionici, bez obzira na krize, na probleme, ljudi i dalje moraju jesti, većina hrane koja se dobiva ubijanjem za mene nije hrana već direktno sa zemlje je prava hrana! Stoga racionalno investiranje postoji samo ljudi moraju početi shvaćati što je to i kako se sprovodi! Većina kaže previše je dobro da bi bilo istina, ali u ovoj dionici sam oko 5 godina pa skoro sve znam što se događa oko nje. Uvijek dobro se informirajte i onda kada se informirate ulažite novac, jer kada se krene a ne znate kako dalje uvijek ćete gubiti novac! Strpljenje se uvijek isplati, i da
autor teksta posjeduje dionice ptkm i ovo nije nagovor na kupnju i prodaju ovo je savjet za investiranje
Dobro se dobrim vraća, još bolje informacije na blogu od poznatog investitora kojem ovim putem zahvaljujem,
http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=54842&view=y