PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da, bilo je to u emisiji U krupnom planu koju je vodio g. Horvatić poznavatelj energetskih problema. Trenutno nije emisija dostupna na hrt.hr "na zahtjev" ali će vjerojatno biti kasnije. Bitno je Popijač izrekao u posljednjih 3-4 minute emisije.
Sukus: prioritet kod nabave/cijene plina imaju veliki proizvođači (Dioki, Petrokemija) koji iz njega stvaraju novu vrijednost preradom…..i t.d.

Ovdje je sve jasno, kada PTKM potpiše novi ugovor za plin cijena dionice automatski će rapidno rasti.……… Popijač je samo potvrdio ono što se iznosi da poslovanje ptkm više nitko neće kočiti…….
[/quote]

Kako ti to možeš znati? Kako ti znaš kakav će ugovor biti potpisan.
Kolege, ne slušajte ovog Big Bossa, pa sjetite se samo što je sve pisao na dalekovodu prije par mjeseci.Cijena je tada bila oko 330 kuna..Molim da mi netko kvota ovaj post, jer me Big bos ima na ignore, a ja želim da vidi što se piše o njemu, i da ćemo ga svi proganjati sve dok mu se drukanje i pisanje laži i neistine ne obije o glavu

Moji postovi nisu poziv niti na kupnju niti na prodaju dionica, niti na bavljenje dionicama, niti su investicijski savjeti

Z A Š T O je navedeno za kupce do 100, a ne i one najveće preko 100 PTKM, HEP ?

Zato što su zadržali socijalni mir, nešto su kao napravili za pronalaženje puta prema putu iz gospodarske krize (za poduzetništvo ispod 100 mil m3) a razliku će platiti krave muzare HEP i Petrokemija.
[/quote]

… malo mi je to moguće i sliči na TLM šibenik – aluminij za što je optužen Polančec. Ako se promjeni vlast evo još jednog štetnog ugovora onaj kto troši 100 2,13 kn da mu ne bude puno i previše, a onaj tko troši 6 puta više ??? mislim da nije realno i moguće. U svakom slučaju teško će netko moći to branit socijalom. Mislim da to nije realno i moguće, ali…

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

http://www.poslovni.hr/vijesti/distributeri-optuzuju-inu-da-manipulira-vladinom-odlukom–186041.aspx

Time Ina ignorira odluku Vlade od 3. kolovoza da će plin za proizvodne djelatnosti do kraja godine koštati maksimalno 2,13 kuna po kubičnom metru.

da, ali samo za određene proizvođače…vidi:
"Na nižu cijenu mogu računati povlašteni kupci iz proizvodnih djelatnosti koji troše do 100 milijuna m3 plina godišnje/PXL "

AKo sam dobro informiran, za IV.kv. 2010.g. INA je po ugovoru PTKM-u trebala isporučiti cca 165 mil. m3 prirodnog plina, pa ti sad vidi kolko je to godišnje i da li se uklapa u tu priču o 2,13kn. [sealed]
[/quote]

http://www.poslovni.hr/vijesti/ina-u-potpunosti-cemo-se-se-pridrzavati-odluke-vlade-o-cijeni-plina-186169.aspx

… pa kolika bi onda cijena trebala biti za PTKM ako ovi potrošači do 100 milijuna prostornih metara plina plaćaju 2,13 kn ? Po logici već potrošač još manja cijena ? 650 milijuna – barem još 10 % ?
[/quote]

Eto, da li ste mi jedinicu, a samo iznosim ispravan zaključak iz vijesti.
Da Tvrtko, logično bi bilo da se većem potrošaču omogući niža cijena u skladu sa zdravorazumskim
zakonima ekonomije, al ovdje nije očito samo ekonomija u pitanju, već i politika i ko zna što slično…
Stoga, pojeftinjenje se odnosi samo na male povlaštene poduzetnike (do 100mil. kubika), za one
velike, nema još vijesti.

It's a kind of magic

Stoga, pojeftinjenje se odnosi samo na male povlaštene poduzetnike (do 100mil. kubika), za one

Ima vijesti pa PTKM je najavila sama
Predviđanja o konačnoj uspostavi tržišta plina u Hrvatskoj tijekom 2011.
godine, uključivanjem novog dobavnog pravca i potencijalno – novih dobavljača, daju dobre
osnove za optimiziranje godišnje dinamike proizvodnje i isporuka mineralnih gnojiva u 2012.
godini

stranica 5
http://zse.hr/userdocsimages/financ/PTKM-fin2011-1H-NotREV-K-HR.pdf
……………

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Dali je možda Vlada računala da je Ptkm dovoljno velik potrošač da može sa Inom ili nekim drugim dobavljačem dogovoriti povoljniju cijenu plina, dali je ova granica od 100 mil. m3 plina nekakva objektivna u kojoj potrošači nisu dovoljno veliki kupci da mogu sami ispregovarati bolju cijenu plina.Eto molio bi boljeg poznavatelja za komentar.

Eto, da li ste mi jedinicu, a samo iznosim ispravan zaključak iz vijesti.
Da Tvrtko, logično bi bilo da se većem potrošaču omogući niža cijena u skladu sa zdravorazumskim
zakonima ekonomije, al ovdje nije očito samo ekonomija u pitanju, već i politika i ko zna što slično…

Proizvodna cijena plina prošle godine u HR je bila oko 0,15kn/m3 a prodajna je jedno 15x veća, za industriju puno veća no u Mađarskoj gje se skoro sav plin uvozi.
PTKM ima povoljnije cijene od ovih ostalih i nije im smanjivana cijena iako se i tu može nešto učiniti po troškovima skladištenja i troškovima transporta koji su visoki.
Troškovi skladištenja ne bi se trebali obračunavati ptkm JER JOJ NE TREBA SKLADIŠTENI PLIN.

@BigBoss

VelikiŠefko, Tvrtko i ja smo komentirali vijest u kojem se spominje pojeftinjenje plina od strane Prirodni plin d.o.o., dakle TU vijest, a ovo što ti spominjes je druga prica i spada u sferu potencijalna vijest.

It's a kind of magic

citat Đ.Popijača:"Što se tiče PTKM Kutina, mislim da ona danas ostvaruje najbolje rezultate unazad 10-tak godina, ostvaruje dobit.
Mi smo sa našim partnerom pregovarali i pomogli smo PTKM da se usaglasi kvalitetna cijena plina, naravno i gospodin Aldot je to spominjao.
Ključno mi danas imamo mogućnost razvoja tržišta plina 6 milijardi kubika je kapacitet… priključenje na plinovod…. plin je i energent i sirovina….

Otprilike to je to
kvaliteta 2,13 kn ili kvaliteta 2,59 prosudite sami ! možda je kavlitetniji onaj što je skuplji!

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

AZ OMF + cca 9.000 u ponedjeljak, top10 75,41

Eto jasno da imamo kupce velikih količina na ovim razinama OMF kupuju na cijenama 170-180 Kn, jasno je i da će PTKM ovaj kvartal ostvariti visoku dobit, a u sljedećem kvartalu za ovu dionicu je presudno naime radi o sklapanju novog ugovora za plin, ali s velikim dobvljačima, naime ako država radi natječaje PTKM je isto dužna u vezi svoje nabave, prije je bila uvjetovana monopolom od strane INE, znam da više PTKM ne smije zaključivati plinski ugovor bez natječaja jer je Hrvatsko tržište plina otvoreno puštanjem dobavnog pravca iz Mađarske, najnoviji primjer transparetnog natječaja je između HŽ i dobavljača gdje je INA izgubila 800 milijuna Kn natječaj, a ovdje se radi o iznosu koji je najmanje 1 milijardu Kn koji će isto izgubiti ako ponude lošije i više ne smije ograničavati isporuku npr redukcije zimi. Sve u svemu bolji dani za PTKM i dioničare

Eto jasno da imamo kupce velikih količina na ovim razinama OMF kupuju na cijenama 170-180 Kn, jasno je i da će PTKM ovaj kvartal ostvariti visoku dobit

Pinokio.

Kako ti znaš da će ptkm imati veliku dobit ovaj kvartal? To mogu znati samo ljudi s povlaštenim informacijama, a to je protuzakonito. Molim da navedete izvor koji kazuje i odakle vam da će ptkm ovaj kvartal imati veliku dobit, tek toliko da i mi ostali bez inasajd informacija znamo.

Moji postovi nisu poziv niti na kupnju niti na prodaju dionica, niti na bavljenje dionicama, niti su investicijski savjeti

Na ovoj dionici se transparetno iznose podaci, pa tako i moji izračuni, sve na temelju dostupnih informacija, ako se netko pravi blesav ili je lijen da traži po arhivi ptkm što sam pisao i kako sam računao, tko mu kriv!

New Report

Close